Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) tarafından yapılan açıklamada, aile hekimlerinin 17-18 Şubat tarihlerinde iş bırakacağı belirtildi.AHESEN Genel Başkanı Dr. Gürsel Özer imzalı yönetim kurulu karar metninde şu ifadeler yer aldı:
"AHESEN'i 30 Haziran 2021 tarihinde 31527 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak 01.07.2021 tarihinde yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Aile hekimliği çalışanlarının özlük haklarında kayıplara neden olmuş, iş güvencesini ortadan kaldırmış ve uygulanabilirliği olmayan kronik hastalık izlemleri ile hak ediş kayıplarına yol açmıştır.
Aile hekimliği çalışanlarının hak kaybına neden olan sözleşmenin ilgili maddelerinin yeniden düzenlenmesi, caydırıcı ve etkin bir sağlıkta şiddet yasası çıkarılabilmesi, yıllarca süregelen hak ediş ve cari gider kayıplarının telafi edilmesi, aile hekimliği uygulamasının özerk yapısı nedeniyle maaş ve hak ediş zam görüşmelerinin aile hekimliği alanında faaliyet gösteren ve en fazla üyesi olan sendika ile yapılması ve sağlık çalışanlarının seslerini duyurabilmesi içim Sendikal Yönetim kurulumuz 62 karar sayı ile 17-18 Şubat 2022 tarihinde iki gün, taleplerimize olumlu yanıt verilmediği takdirde 14-15-16 Mart 2022 tarihinde üç günlük iş bırakma kararı almıştır."
İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED)'nden yapılan açıklamada da talepler dile getirildi:
1- Etkin bir sağlıkta şiddet yasası istiyoruz.
2- 30 Haziran 2021 tarihli ödeme sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesini ya da revize edilmesini istiyoruz.
3- Çalışan tüm meslektaşlarımız için makul bir ödeme, rahat bir emeklilik istiyoruz.
4- Aile Sağlığı Merkezi gider ödemelerinin yeniden değerlendirilerek artırılmasını istiyoruz.
Bence aile hekimliği kaldırılmalı. Çoğu Boş boş oturuyor. Rapor bile vermek istemiyorlar. Sağlık ocağına iki üç hemşire koy. Sadece iğne yapılan bir yer olarak işlet daha mantıklı. Zaten sağlık ocağı doktoru da hastaneye gönderiyor. Onların tek artısı hastaneye gitmek için dolmuş parası vermeden ilaç yazmaları. Dolmuşa binip, hastaneye gitmek daha mantıklı. En azından film falan izliyoruz😀
Haklılar. Bu ülkenin yetişmiş, saygın değerleri olarak, göremedikleri saygıyı arıyorlar. Her ülke, böyle kalifiye insanları kabul eder. Gitmemek için, bir şeyleri değiştirmeye uğraşıyorlar. Hastanelerde kasaplar çalışmaya başlamadan önce, bu cahil ve saygısız toplum bir şeyleri fark eder umarım.
Bence ameliyat bekleyen hastaları tedavi etmeyi bile bırakıp sağlık sistemini komple kilitlemeleri lazım. Halk belki o zaman Recep Akdağ'ın bakanlığından beri sürekli hakkı çalınan, sabote edilen doktorların sorunlarının kendilerinin de sorunu olduğunu anlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Sadece doktorlar değil herkes kendi mesleği için saygı görmeyi ister. Çok sık doktora giden bir insan değilim özele gittim geçenlerde doktor çok agresifti verdiğim parayı hak ettiklerini düşünmüyorum mesela benden çıkarmaya hakkı Yoktu hıncını hiç ilgili davranmadı. Bende keyfime gitmedim sonuçta hastaydım.
Annem rahatsızdı hastahaneye gittiğimizde olmaları gereken saatte adamlar greve çıkmışlar hasta hasta eve geldi kadıncağız ağrılarıyla. Şuanki aldıkları paralar da ne bileyim hak değil.
Aynen öyle iki asgari ücret dengi bir şey alıyorlar... Yalandan bir prim verildi.. O kadar sene ders çalış en yüksek bölümü kazan oku.. Sonra hem paranı alama birde dayak ye..
İmamlara her şeyi verirler ama hekimlere vermezler bunu yazın bir yana.. Ondan sonrada şevkle Allahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh diyerek aldatırlar malı götürüler.
Ülkenin tüm kurumları çürüdü Bir tsk kaldı Inşallah onu da çürütemeyecekler
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Utansinlar grev yaparken oturdugnuz evden altinizdaki arabadan utanın en güzel hayatı doktor öğretmen hemşire yaşıyor hala aciz diyorsunuz defolup istifa edebilirler çok parası hakkı olan iş bulun millet ekmeğe muhtaç bunlar çıkmış insanları mağdur ediyor zaten sizin gibiler parası olanlar bı turlu doymuyor aç köpekler sizi