Bebeğinizin altını temizlerken ıslak mendil mi kullanırsınız yoksa ıslak pamuk mu? Kimi anneler ıslak mendillere güvenmiyor. Yoksa pamuğu ıslatarak mı kullanıyorsunuz?

Bebeğinizin altını temizlerken ıslak mendil mi kullanırsınız yoksa ıslak pamuk mu? Kimi anneler ıslak mendillere güvenmiyor. Yoksa pamuğu ıslatarak mı kullanıyorsunuz?

Yenidoğan bebeklerin cildi çok hassas olduğu için anneler için ürün seçimi oldukça zor hale geliyor :) Islak mendiller hayatımızı kolaylaştırsa da konu bebeğimiz olunca kolaylık değil, onun narin cildi daha önemli hale geliyor. Bu yollardan geçmiş, deneyimli bir anne olarak konu hakkında düşüncelerimi belirtmek istiyorum :)

Bebeklerin cildi çok narin olduğu için en ufak bir şeyde kızarmaya meyillidir. Bu sebeple ciltleri için kullanılacak ürünler oldukça önemli. Özellikle ıslak mendil, bebek deterjanı gibi ürünler direkt olarak bebeğimizin cildi ile temas ettiği için kızarıklığa ve kaşıntıya sebebiyet verme olasılığı çok yüksek. Bu yüzden ürün seçimi yaparken bebeğimizin hassasiyetini de göz önünde bulundurmak şart.

Seçimimizi yapmadan önce ıslak mendil ve ıslak pamuğun farklarına göz atalım diyorum :) Konu bebek bakımı olunca en büyük yardımcımız elimizin altında bulunan ıslak mendiller oluyor. Oldukça pratik oluşuyla bize büyük kolaylık sağlıyor. Islak pamuk ise pamuğu ılık su ile ıslatarak elde ediliyor. Biraz meşakkatli olsa da doğal çözüm olduğu için annelerin içi rahat ediyor.

Bebeğim için ilk zamanlar ben de ıslak pamuk kullandım. Hem altını değiştirirken hem de sabah akşam cildine olmak üzere, pamuğu ılık su ile ıslatıp cildini temizliyordum. Tabii ıslak mendil gibi kolaylık sağlamadığı için bu durumdan hiç de hoşnut değildim :) Anneler bilir, bebeğimiz olduktan sonra bir süre zaman algımız bozulur :) Her anımızın kıymetini daha iyi biliriz çünkü boş zamanımız yoktur :D
Islak mendilin işimi daha kolay hale getireceğini bildiğim için araştırmalara başladım. Bebek ıslak mendil seçimimde en önemli etken elbette ki içeriği oldu. Bebeğimin cildini tahriş etmeyecek, katkı maddelerinden uzak, doğal bir ıslak mendil seçmeliydim. Bakın ne buldum :)

Bebeğimin cildi için en uygun olan, içeriği temiz bebek ıslak mendili ararken Uni Baby Yenidoğan Islak Mendil ile tanıştım :) Direkt Uni Baby Bebek Bakım Setini aldım. İçeriğinde ihtiyaç duyduğum her şey vardı, işimi çok kolaylaştırdı diyebilirim.
Uni Baby Yenidoğan Islak Mendil 0-6 ay bebeklerin cildine uygun şekilde özel olarak geliştirilmiş. Avrupalı bağımsız sertifikasyon kuruluşu "Etko Cosmos" tarafından da doğallığı onaylanmış :) Saf hale getirilmiş su ve organik pamuktan oluşuyor, bu sayede bebeğimin cildini hiç rahatsız etmedi, herhangi olumsuz bir durum yaşamadım. Annelere de gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum :)
Ilk dönemlerde temizleme pamuğu kullanmıştım ama ben temizleme pamuğu kullanma işini sevmedim ya da beceremedim. Kolay değil ve belentimi de karşılamıyordu. Sonrasında uzun bir süre Sleepy Natural kullandım. Kullandığım en iyi marka kesinlikle buydu. Hem gerçekten kokusuz ve mendilin boyutu da dokusu da çok iyiydi. Gelen fahiş zamlardan sonraysa yeni mendil arayışlarına geçtim. Baby Turco ürünlerinin tüm serisini denedim ama hepsinde rahatsız edici kokular vardı.
Şimdi uni kullanıyorum. Hem şokta özellikle kasa arkasında sık sık indirime giriyor hemde kokusuz ve onun da dokusundan memnun kaldım. Bebeğim artık tuvalet eğitimi aldığı için ıslak mendil kullanma oranımız epey düştü.
Islak mendiller temizleme pamuklarından daha etkili ve daha pratikler. Bebeğinizin sağlığı içinse islak mendilleri de ılık su ile yıkayarak kullanabilirsiniz.
Ben hala vaktim dar değilse eğer yıkayarak kullanıyorum. Daga güvenli geliyor, kimyasaldan arınmış oluyor.
Her ıslak mendile tabii ki güvenmem eğer güvendiğim bir ürün bulamazsam pamukla silmek çok mantıklı ama ben Uni Baby ıslak mendilleri kullanıyorum. Organik pamuktan üretilmesi benim için artı bir özellik. Bebeğimin cildine asla zarar vermiyor. Etil alkol, paraben, SLS, SLES, parfüm, boya gibi hiçbir zararlı maddeyi içermiyor. O yüzden ıslak pamuk kullanman gerek kalmıyor.
Cevap
2Cevap
Islak mendil pek sağlıksız gadası. Ama çoğu anne pratik diye ıslak mendil kullanıyor.
Molfix kullanıyorum genelde fakat değişebiliyor
İlk 40 gün bebek pamuğu kullandım.
Sonra ıslak mendile geçtim.
Islak mendil kullanıyorum arkasından bebek pamuğuyla kuruluyorum
Sadece su ve pamuk içeren ıslak mendiller var
Ben olsam içeriği çok iyi bir ıslak mendil kullanırdım
Islak pamuk daha doğru ama kimse uygulamıyor herkes işin kolayına kaçıyor
Pamuk kullanıyorum
Islak mendil daha kullanışlı.
ıslak pamuk daha doğru
Mustela
Pamuk