öncelikle çocuklarınıza hala bebek muamelesi yapıyorsunuz ay hesapladığınıza göre :) eğer çocuklarınıza davranışınız bu şekildeyse çocuklarınız büyüdüğünün farkına varamaz. Eğer evinizde klozet varsa onda yaptırmaya çalışın çocuklar klozeti daha çok seviyor ve güvenli görüyorlar alaturka tuvalet gerçekten çocuklar için korkutucu ve tehlikeli görünür çünkü cüsseleri çok küçük ve alaturka tuvalet gözlerine çok büyük geliyor. Benim tavsiyem çocuklar için küçük klozet kapakları var onlardan alırsanız hem çocuklara daha güvenli gelir hemde onlara özel olduğu için hoşlarına gider ve bir nevi onu oyun haline getirmiş olursunuz. ve başaramasanız bile çok takmayıın bencce yaşları daha çok küçük çünkü
hımm. bence çok ısrarcı olmayın daha küçük sayılırlar. Aldığınız lazımlığı onlara verin onunla oyun falan oynasınlar zamanla onu sevip korkulacak birşey olmadığını anlarlar
Oynamasına oynuyorda işte iş oraya gelince küçük beyin işine gelmiyor 😊 bende pek üstüne düşüp iyice soğutmak istemiyorum da çevrem sürekli daha alıştırmadın mi çocuğu diyip duruyor nerde yanlış yapıyorum bilmem
çevrendekileri çok dikkate alma dikkate aldığın zaman ister istemez baskıcı bir ebeveyne dönüşürsün zamanla farkına bile varmassın. Sonuçta her çocuk aynı olamaz.
Öncelikle güzel bir lazimlik almak gerekiyor gadası sonun seveceği sonra gündüze alıştırmak lazım sonra gece yatmadan önce lavaboya götürmek gerek ve her fırsatta kulağına fisildamak gerekir gelirse ses et diye
Çocuklara tuvalet eğitimi verirken öncelik olarak gündüz saatleri tercih edilmelidir. Çünkü gündüz saatlerinde hem zihinsel hem de bedensel olarak öğrenmeye, alışmaya daha meyilliler ve gündüz tuvalet alışkanlığı kazanan çocukların gece tuvaletine kalkmaları daha kolay oluyor. Zaten gündüz tuvalet alışkanlığı kazana çocuklar, bir süre sonra gece de tuvalet için kalkmaya başlayacaktır. Çocuklarda tuvalet eğitimini destekleyen bir lazımlık deneyimimiz oldu, halen devam ediyor. Dilersen Kızıma Tuvalet Alışkanlığı Kazandırmak İçin Aldığım Babycim Sesli Lazımlığı İnceliyorum ↗ bence'me de bakabilirsin ;)
kesinlikle çocugunu sıkmamalısın, öncelikle kendini rahatta ve güvende hissetmesi gerek. Altına yapsa dahi ona güzel ve sakin bir şekilde dogru olanı anlatmalısın, tuvalet eğitimi verirken baskı ya da dayak vs gibi şeyler yaparsanız ileride mutlaka hayatında bir sorun olacaktır. Tuvalet eğitimi kritik bir dönemdir cocuk için.
bi arkadaşım oğluna wc eğitimi veremiyordu.. Çocuk istemiyordu, zamanında klozete vs oturtmaya çalışmışlar korkmuş garibim istemiyordu ağlıyordu wc ye götürüldüğünde.. Bi doktor arkadaşımız çocuk olduğunu tekrardan bize hatırlattığından sağolsun, işte sesli lazımlıklar var yeni, arabalı bilmemneli onlardan temin ettik, odada falan oynaya oynaya alıştı.. klozete geçerkende , yine eğlenceli klozet kapakları var oturduğunda ses çıkaran falan onlar sayesinde alıştırdık aştı..
Yani eğitim verirken hatırlamamız gereken tek şey, o'nun bir çocuk olduğu sadece :) Allah yardımcınız olsun :)
Öncelikle çocuğu psikolojik olarak buna alıştırmalısınız. Artık bezimizi bizden daha küçük bebeklere verelim diye birilerine hediye edebilirsiniz. Öncelikle gündüze alıştırıp sonra geceye alıştırırsınız.
pepe çişimiz tuvalette şarkısını izlet ve bu şarkıyı beraber söyleyin. sonra da arada onunla beraber sende otur wc de çiş yapıyormuş gibi. Annecim benim çişim geldi sende gel hadi beraber gidelim de böyle böyle alışacaktır. tek başına yapsın diye beklersen süreç uzar
çocuğunun yaşı büyükmüş ve halan kaçması çok kötü bir durum arkadaşlar lazımlık demiş fakat onada yapmıyacaktır onun çok istediği şeyleri elde etmek için önce onu yapman gerektiğini söylemen gerek demeyi dene her yaptığında parka götürürüm gibi allah sabır versin zor
11 aylıkken filan yürümüşüm ondan biraz sonra da tuvaletimi söyleyip gidiyormuşum. Yürüdükten sonra direk başlanmalı bence, geciktirmeye gerek yok. Benim anneannem öyle yapmış yani bana. *Gecen bol olsun.*
Konuşması gerek. Kız çocukları erken konuşur derler. Hekime danışın. Bence kızınız şu an için hazır değil. Süreci zorlamayın. Kangren dönüştürmeyin. İletişim kuruyor mu? Göz teması kuruyor mu? Hekime danışın.
0
4 Yorumla
Gizli Soran
Pedegoga getirdim sürekli kelime ekliyorsa kelimelerine konuşur vakti vardır dedi konuşamasa hiç konuşamaz dedi göz TEMA’sı kuruyor da işine gelmiyor bizimkinin diyelim hayırlısı bakalım 🤷🏼♀️
Pedagog desteği aldıysanız tamamdır. Ama hazır değil daha. İki oğlum var. Her ikisi de 3-5 gün içinde öğrendi. 1 hafta içinde gece bezini bıraktı. Çünkü hazırdı. Hazır olduğunu nasıl anlarsın? Sabah kalkarsın, çocuğun bezi kurumdur ve uyanınca ilk çişini yapar, hıımm dersin tamam oluyor bu çocuk. Sonra konuşur, anlatır derdini ufak ufak. Ben çıplaklıktan yanayım bu durumda. Havalar güzelken öğretmek faydalı. Altı tamamen çıplak gezer, lazımlık ortalıkta durur. Konuşurum, çiş var mı, geldiyse otur diye, tamam der. Sık sık gider oturur. Oturup yapınca küçük bir alkış, tebrik, çocuğun özgüvenini yerine getirme seramonisi falan.. Bu şekilde bir hafta kadar bir yere gitmem. Bez çıkınca bir kere artık takmam. Gece bezini bırakmayı da tam uyku öncesi telkinle hallettik. Kulağına fısıldadım. Bezini sadece tedbir için takıyorum, sabaha kadar çişini tut, sabah tuvalete yap dedim. Tamam dediler. Birkaç başarılı gecenin ardından gece bezini de bıraktık. Çocuğu sürekli tuvalete götürmek çözüm değil bence. Ben bu şekilde yapmıştım. Ortaya kaçırmadı mı, kaçırdı. Asla kızmadım. Ama doğrusunu gösterdim. Zorlu bir süreç.. Kaldırdım halıları, kova paspas bir kenarda... Çok titiz olmamak lazım. Onun için de kolay değil. Sakin... Ama hazır olmalı. Bezini çekiştirip rahatsızlığını ifade etmeli, çiş kaka diyebilmeli mesela..
Tecrubeli bir anne degilim ama o yollardan ben de gectim bilirim 1 yasimda tuvalete yapmaya baslamisim ben annem otutturumus yaparmisim siz de oturtturun yapar bir sure sonra niye bunu anlttim bilmiorm 😂😂😂
Bence 2 yaşına kadar öğrenmiş olmaları gerekiyor. 2den sonrası çekilmiyor. 1 de başlasınlar işte öğretmeye bebek çok sorunlu değilse 2 ye kadar öğrenir zaten.
Benim cocuklar 2 yasinda falandi ögretmeye basladigimizda. 3 yasinda kres 4 yasinda ana okul basliyor Hollanda da. Senin anlayacagin cok erken büyüyor cocuklar.
Ben tuvalet eğitimine annemin bahçeli evinde başladım kendi evimde çok zor 1 haftalık tatilde 32 aylık civarı bahçeye bıraktık 2-3 saatte bir sorduk ve oturtmaya çalıştık ama direkte başlayamıyorsun belli aşamaları geçmesi lazım bir kaç kelime konuşması belli bir süre altının kuru kalması felan
lazımlık al ilk ona yapsın sonra tuvalete yapıyor zaten benim küçük kardeşime öyle yaptık lazımlığı bırakıp tuvalete yapmasını sağlamak için de hepimiz tuvaleti kullanıyoruz sen de kullan gibi özendirdik
Altına yapmaması için 1-2 saatte bir tuvalete götür. Tuvaletini yapamıyorsa eğer sen yaparken yanında seni izlesin. Eğer bir hatası olursa kızmamalısın, hakaret etmemelisin.
O dediğin şeyi yapamam kusura bakma mahremiyet nedir bilmeli cocuk. Daha ben yarı şort atletle bile durmamisim yanında bide ben yaparken beni izlicek çüş efendim
2-3yas arasi egitim verilmeli.. ben 2yasinda egitmeye basladim hatta gecelwri kalkip iki kere tuvalete uyandırırdım😊 sonrasinda kucuk cadim ben uyandirmadan o beni uyandirmaya baslamisti "anne ciss var😇"
Sürekli denemen gerekiyor. Kendini anlatamıyor yaş olarak ta daha erken yani 6 yaşına kadar tuvalet eğitimi alan çocuklar var sürekli denemen çok güzel bir şey bir kaç kere bez olmadan altına işediği zaman senin tepkilerine göre öğrenecektir.
bu yaşlarda çocuklar yoğun olarak utangaçlık güdüsünü kazanıyorlar bu durumda anne ve baba da olsa en sevdiği en iyi anlaştığı kişi kim ise ailenizde anne ve baba hariç o yardımcı olsun
Benim popomu çalı süpürgesiyle yakıp korkutarak yaptırmışlardı. Hafif bir korku bu alışkanlığını kökten değiştirebilir belki. Bu yöntem olmasa da başka bir yöntemi dene
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Annem beni tuvalete 4 yaşında alıştırmış. Tuvalet dediğim de lazımlık. Bence biraz daha bekle. Birde tuvalete direkt alıştırmaya çalışma ilk önce lazımlık sırayla
kedi gibi kuma alıştırıcam gitsin ona yapsın tertemiz 1 yaşında yürümeye başlasın hallederim olmadı benim oğlanla beraber ağacada halledebilir benim oğlan yol yordam öğretir :)
Kardesimden biliyorum Pantolonu herseyini cikarirdik lazimligin basinda bekletirdik cisi gelene kadar biraz zor bir surec cocuk sikiliyor ama yapacak birsey yok
O olacak artik hatta 4 5 yasinda bile geceleri yapicak altina arada. Klozet varsa kucuk cocuklar icin klozete takilan seyler var normal tuvaletse yapamaz bacaklari cok kucuk :)
Çocuğunu kakasini yapamıyor diye suçlama yeter psikolojik sorunlar oliyoe sonra 1- 3 yaş anal donem her gün düzenli olarak oturt tuvalete 3 5 dkk beklet yapması için
Çişini çok rahat yapıyor hatta altında bez varken "anne! çiş.! " diyor. Ama kakasını yapamıyor bende zorlamiyorum tabiki ve mecburen bez takıyorum. Acaba diyorum eğitim sürecinde bez takılmali mi yoksa kendini ıslata ıslata devam mı ettirmeliyim. 9 aylık hamile olduğum için tuvalet eğitimi konusunda henüz duzenimiz yok 😔
uyanık olduğu zamanlarda çocuğun altını bezleme, ve sürekli sor ihtiyacı olup olmadığını, bir müddet sonra çocuk bu ihtiyacını kendiliğinden belli etmeye başlayacaktır
böyle yaptığı için sert tepkiler verme, onun bu yşlarda küsme ve benzeri hareketleri anlamlandıra biliyo olması lazım, küs üzül kızdığını belli et ama inatlaşma bağdaş kurmaya çalış
en detaylı bir sekilde uygulamalı olarak cocugunuza göstereceksiniz ve bunu günlerce haftalarca her gün tekrar edeceksiniz..sonra cocugunuz kendiliğinden yapılması gerekenleri yapmaya baslar..
cocugunuz kuvvetle ihtimal aynı saatlerde kakasını yapıyordur..kakası geldiğinde zorla da olsa tuvalete götüreceksiniz.. sunu unutmayın, cok önemli cocugunuzun her dediğini her istediğini yapmayın..mantıklı ise yapın, değilse katiyen yapmayın, acıklamasını cocugunuzun anlayacağı şekilde anlatın..cocugunuz evetten cok hayırı bilmesi gerekiyor..
En İyi Cevaplar