Çocuklarda tuvalet eğitimi nasıl olmalı?

İki kızının her şeyiyle a dan z ye, üstelik annelerinden daha fazla ilgilenmiş bir baba olarak yazayım. Bezi bırakmaya çalışırken lazımlık ve klozet küçültücü aparat kullandık, tuvalete oturmaya alışmaları için. Gün içinde düzenli aralıklarla klozete oturttuk, zamanla beze değil, klozete yapmaya alıştılar. Şimdi benimle birlikteyken WC konusunda benden utanmazlar. Dışarıda bulursak aile tuvaleti veya bebek bakım odasını kullanıyoruz, biri 10, biri 8 yaşında, temizlenme konusunda benden rahatlıkla yardım isterler, çekinmezler. İkisi de çiş yaparken vajinada yanma hissetse bana söylerler, veya dışkılamada anüste bir rahatsızlık hissetseler. Baba figürünün kızlar için, anne figürünün de erkek çocuklar için cinsiyetsiz olması gerekiyor, en azından belirli bir yaşa kadar.
Kesinlikle katılıyorum. Siz bunu aşmışsınız çok güzel gerçekten harika bir babasınız 👏 benim orada erkek çocukları veya kız çocukları bazen anne babadan utanıyor diye olabiliyor çünkü onu demek istemiştim 😊 ama siz çocuklarınıza iyi eğitim vermişsiniz gerçekten çok güzel bir şey bu
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Oğlum için en kısa sürede tuvalet eğitimine başlayacağım. Bunun için bayağıdır araştırmalar yapıyorum.
İlk etapta ihtiyacımız olacak lazımlık, alıştırma külodu ve yatak alezi gibi şeyleri aldım şimdi psikolojik olarak hazır olmayı bekliyorum.
Tuvalet eğitimine hazır olduğunu çocuğun davranışlarından anlarsınız, tuvaletini yaparken sizden saklanıyorsa veya oturup yapıyorsa, yaptıktan sonra yaptığını söylüyor/belli ediyorsa bence bu çocuk artık hazırdır.
Mahremiyet konusuna gelirsek, doğduğundan beri oğlumun altını bir kere bile babası değiştirmemiştir, bende hiç kimsenin yanında değiştirmedim. Benden utanmayacağını bilir.
Şu anda yaptın yaptın KIŞ’a doğru giderken hayatta olmaz yazın olunca daha kolay olur çünkü mutlaka etrafa yapacak yazın temizlemesi daha kolay olur
şu an çocuğum yok ama sahiplendiğim zaman kesinlikle yazın başlayacağım teşekkür ederm😂
Bu harika bir şey yani çocuk sahiplenmeniz :)) ama eğitim hakkında bir şey bilmiyorum genelde küçük yaştan itibaren alıştırılmalı bence
Yaaaa teşekkür ederizzz❤️❤️❤️❤️❤️
Çocuğun kızı erkeği olmaz... Çocuk bebeklikten çıkan çocuk yani kız erkek ayrımı olmaz
Ayrım olur demedim çocuk herkesin içinde kalabalık ortamda tuvaletini yapmak istemez
Utangaç oluyorlar bu bez bırakma sürecinde cinsel organlarını yeni yeni tanımaya başlıyorlar
Ama benim fikrimce 2-3 yaşından sonra verilmeli. Çocuk zorlanmamalı ödüllendirilmeli
ben kendim çocuğum
En İyi Erkek Görüşü