Merhabalar. Ben ilk adım ayakkabısı almak istiyorum, hediye olarak götüreceğim de. Böyle çok süslü olmasın ama güzel de görünsün istiyorum. Pembeli mavili olmasına gerek yok, sade olsun. Bebeğin düzgün yürüyebilmesi alacağım ne de olsa. İnternette falan bir sürü bebek ilk adım ayakkabısı var, sadece resmine bakarak iyi mi kötü mü karar veremiyorum. Fiyatı mühim değil, işe yarar olsun yeter. Bana bebek ilk adım ayakkabısı önerileri verebilecekler, kullanıp da memnun olanlar lütfen yazsın, yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.bebek ve ayakkabılar
Bebekler için hangi ilk adım ayakkabısını önerirsiniz?
Bebek ilk adım ayakkabısı önerirken aslında temkinli yaklaşmak istiyorum duruma. Çünkü piyasadaki ilk adım ayakkabıları o kadar çeşitli ki, hangisinin bebeğine göre olacağını anlamak tamamen anneye ve bebeğine düşüyor. Yine de güvendiğin ve bildiğin markaların bebek ilk adım ayakkabısını almanı öneririm.
Adidas ve Nike gibi ilk adım ayakkabısı üreten markalara güvenebilirsin. Aynı şekilde Kanz ve Mothercare markalarının da ilk adım ayakkabıları güzeldir. Kanz markanın ayakkabıları çoğunlukla deri olduğu için daha kolay esner, sık kullanıldığında genişleme yapabilir ve bebeğin ayağına bir süre sonra bol gelmeye başlayarak yürümeyi güçleştirir. Sana tavsiyem, spor ayakkabısı üretein Nike, Adidas, Reebok gibi markaların bebek ilk adım ayakkabısını almandır.
• Bebek ilk adım ayakkabısı yumuşak, esnek olmalı ve bebeğin dengesini kuramasına izin vermelidir.
• İlk adım ayakkabısı topuğu kaymayacak şekilde olmalı, yük vermeye dayanıklı olmalı. Gerilmeye izin vermeli, yüksek topuklu ayakkabılarla bebekler düşebilir.
• Yüksek bilek destekli bot tarzı ayakkabılar gerekli değildir; bu tip bebek ayakkabısı kullanacaksınız bebeğin ayağını ve bileğini hareket ettirilebildiğinden emin olmalısınız.
• Bebek ayakkabısı bebeğin ayağını sıkmamalı ve hava almalı. Ayakların serin, koku yapmayan kuru ortamda rahat olmasına izin vermelidir.
• Alerji yapmayan ayakkabıları tercih etmelisiniz.
Deri olmalı tabiki ayağı sabit tutmalı.. cırtcırtlı ayaktan kolay cikmayacak türden olmalı.. Full ortopedik olmalı mümkünse.. zaten full ortopedik ayakkabiların tabani çok iyi oluyor. Biraz pahali olabilir ama pişman olmazsınız.
bileksiz olsun onun ayağı su gibidir birde rahat edecek ayakkabı alın derim maddi boyutunu düşünmeyin. benimde yiğenim var annem neler aldı neler anne bana aldınmı böyle dedim yok dedi niye dedim sizin zamanınızda yoktu böyle şeyler dedi :/ .
En iyi marka En pahalı ayakkabı sağlıklı ve ortobetik olduğu anlamına gelmez. mutlaka içi deri dışı deri ve tam ortobetik olmali. duz taban olamamak için ayağın beline gelen kısmını küçük yastık gibi bir çıkıntı olması lazim
Ağır olmayan hafif bir ayakkabı tercih edin. Patik ayakkabılar var. Adim atmakta zaten zorlanan bebek ağır spor tarzı ayakkabıları taşıyamaz ayni zamanda üzeri pullu, boncuklu, bağcıklı ayakkabıları tercih etmemek daha doğru...
Konu uzmanı bir profesorden duymuştum.. Ayakkabi yumuşak olsun istersen git semt pazarindan al.. Yani pahali ortopedik ayakkabilara hiç gerek yok. Bunlar ebeveynleri duygusal ve maddi olarak somuruyorlar..
En İyi Cevaplar