Emziğin ucuna bir şeyler sürme fikri cazip ve caydırıcı gelse de hem tehlikeli hem de bebeğin düşünce şeklini ters yola sokabilir. Emziği vermemek zaten senin elinde. Vermediğinde, ortadan kaldırdığında birkaç gün zorlar, sonra yokluğuna alışmaya başlar. Bebeklerin alışma süreci bizden çok daha hızlıdır, unutma ;)
Bir anda kestim ben istedikce baska seyler verdim eline unutturdum sonrasi alisti zaten bebekler hemen alisir hemen unutur biraz anneler dirayetli olmali bu konu da:)
Evt denedim ama olmadi şu an annemin yanındayım diye fazla birşey yapmıyorum şimdi evde çalışan çok sabah erkenden giden gece geç dönen var onlarida rahatsizlik vermek istemiyorum bütün gün yoruluyorlar bir de gece benim kizin bagirtisindan uykusuz kalmasınlar. Birde annemgilde ne kadr da biraktirmaya calissam kayiran cok oluyor simariyor... en kısa zmnda evime gececem o zmn biraktiririm
Bebeklerin emziği bırakabilmesi için ondan uzak durmaları gerekiyor. Bebek kendini güvende hissetmek istediği için emziği daha bağlı oluyor. Bu durumda emziği bıraktırmaya zorlaştırıyor. Emziği Bıraktırma sürecinde ilk bir hafta zorlu geçer ama sonuçta bir gün buna da alışır.
Emzik ucuna biber sürmek gibi bebeğinizi rahatsız edecek uygulamalar, emzik bıraktırma aşamasında işe yaramayacağı gibi bebeğin size olan güvenini de azaltacaktır. Bu nedenle, bu tür uygulamalardan kesinlikle uzak durmalısınız. Sabırlı olmak anahtar kelime. Bir anda bırakması zor olur kademeli birakmalı. Önce sadece uyurken verin sonra onu da kesin.
Eskiden annelerimiz salça, limon, tuz, acı biber gibi şeyler sürerlerdi. Ama bence bunlara gerek yok. Sürekli konuştuğunuz bebeğiniz zaten sizi anlıyor. Emziği artık kullanmaması gerektiğini tatlı tatlı anlatırsanız, eline de oyalanacağı türden meyve veya yedirdipiniz başka herhangi birşey verebilirsiniz. Birkaç gün zorlayabilir, ağlayabilir, huysuzlanabilir. Ama siz anne olarak sabırlı davranmalısnız bu süreçte.
😄 gizli gizli hi... peki sen ne düşünüyorsun bu konuda ölene kadr böyle süreceğini falan mi düşünüyorsun ne bilim aliskanlikta olsa belli birseyden sonra sıkılıyorsun yani bırakma isteği geliyor sende durumlar ne
En İyi Cevaplar