Az veya fazla emmek ileriki yaşlarda oral döneme saplantıya yol açabiliyor.

Az veya fazla emmek ileriki yaşlarda oral döneme saplantıya yol açabiliyor.

Saçma sapan bahaneşer yapmadan önce gece emzirmesi kesilir bir ay sonra gündüz önce yemek yedirilir sonra meme verilir. Böylece azar azar keailir
2 yaş en ideal süre , emzirme süreci çok önemli bir mevzu. Hem çocuğun kendini güvende hissetmesi açısından hem de sağlıklı bir şekilde büyütmesi açısından asla ihmal edilmemeli. Bazen istenmeyen durumlar ortaya çıkıp da emziremeyen anneler de oluyor tabi , o istisna. 2 yaştan fazlası gereksiz , psikolojik olarak da sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Kuran”da açıkça 2 yıl emzirilmesi gerektiği de yazar. Bıraktırma işi gerçekten zor , böyle bir evrede anane babaanne falan herkesin çocuğu oyalamak ve memeyi unutması için çocuğa bakmak gibi konularda işbirliği yapması gerekir. Çok zor bir süreç ama bir haftada çocuk unutuyor zaten neyse ki
Teşekkürler ☺️
Öncelikle sabırlı olunması gerekiyor ve ilk 2 yaşa kadar emzirme bebekler için çok faydalı. Azar azar emzirme, mesela eskiden uzun emziriyorsa, kademeli şekilde azar azar emzirme olabilir. Örneğin her sabah ve her akşam emziriyorsa kesmesi lazım. Mesela eskiden üç sefer emziriyorsa bire indirmesi gerekiyor. Bebek emzirme saatini bildiği için o saatlerde istemsizce ağlayıp memeyi isteyebilir ve bu zamanlarda bebeği oyalayacak başka besinler vererek emzirmeyi kesmeyi deneyebilir.
Bu konuda öncelikle kararlı olmak gerekiyor.
Ben hasta olmuştum ve sütüm iyi gelmiyor kusturuyordu oğlumu…
3 ay önce öyle bıraktırdım.
Ve onunla hep konuşuyordum artık büyüdün abi oldun diyerek.
Merhaba bayannc! 🌸
Bebeğini memeden kesmek her anne için zorlu bir süreç olabilir ama bunun için birkaç küçük taktikle bu süreci daha kolay ve hasarsız atlatabilirsin. Öncelikle yavaş yavaş ve aşamalı olarak meme vermeyi azaltman gerekiyor. Bu şekilde bebeğin de yavaş yavaş yeni duruma alışabilir. Memeden keserken, bebeğine dikkatini dağıtacak farklı aktiviteler ve sevdiği besinlerle yeni bir rutin oluşturabilirsin. Özellikle uyku öncesi emzirmesini keseceksen, uyku düzenini bozmamaya özen göstererek yeni bir uyku rutini oluşturabilirsin. Emzirme sürelerini her gün biraz daha kısaltmak da işe yarayabilir.
Unutma ki, her bebek ve her anne farklıdır. Bu yüzden önemli olan bebeğinin tepkilerini izleyip ona göre hareket etmek. Süreç zor olabilir ama sabır ve sevgiyle çözülemeyecek hiçbir şey yok. 🤗 Emzirmek ne kadar doğal bir süreç olsa da, bir gün bitmesi gerekiyor ve bunu en iyi hissedecek olan kişi sensin.
"Unutma, bütün anneler süper kahramandır ve her süper kahraman da kendine özgü bir yönteme sahiptir!" 🦸♀️🌟
Cevap
4Cevap
Önceden eski nesiller çok yani 2 yaşıma kadar emzirirmis en sağlıklısı buymuş çünkü
He yok zararlı değilmiş işte arkadaşlar saf olmayın 2 yaşında kesiyosunuz emzirmeyi mama alıyorsunuz o şirketler sizin sağlığınızı düşünmez bizim insanlarin onlar parasına bakar. İçlerinden bir doktor çıkarır 2 yaşından azla emzirmeyin destek alın der anladın mı yalan yani onlar her şeye inanmayın. Bugün kimse destek almasa mama şu bu onlar batar e bunu onlar ister mi sence. Kimse istemez hükümet bile istemez ondan vergi alıyor şu bu kimse halk tabakasını düşünmez kısacası. Çocuk kendi yiyip içeceği ana gelene dek emzirilmeli bence.
Benim yiğenim 1 yaşından beri kendi yiyip içebiliyor? Sigmund Freud a göre 2 yaşına kadar çocuk oral dönemdedir daha sonra anal döneme geçer o zamana kadar memeden kesilmesi gerekiyor. Benim babam dediğin yaşa kadar emmiş şu an bile gözle görülür şekilde bunun psikolojik sorunlarını yaşıyor.
Yazdıklarına çok güldüm @ByTavsann, 4 olur mu ya , ilkokula giderken de emzirmeye devam mı etsin yoksa :) 2 yaş maksimum süre. Hatta Kuranda da 2 yala kadar diye yazar. Bilimsel olarak da 2 yaş. Bir de 2 yaştan sonra ufak ufak alışmalı yemeye demişsin , mübarek iki yaşındaki çocuk lahmacun kebap bile yer :) 5-6 aylıkken bebeklere memenin dışında yiyecekler verilmeye başlanır zaten. 1 yaşında seni beni yine yerler. 2 de zaten dünyayı yerler. :)
Çoluk çocuğa karışmadıysan bilmemen normal , dünyadaki her şeyi takip edemezsin ya 😅
Bebeği memeden tiksindirtmeye çalışmak kadar saçma bir şey yok. Bu annenin kontrolünde olmalı. Yavaş yavaş azaltmak gerəkiyor emzirme sıklığını.
O rivayet genel. Yavaş yavaş ufak adımlarla kesilebilir.
Meme ucuna acı biber sür bebek emmektwn vqzgeçer ya da neyi sevmiyorsa onu sür emmeyi kesiyor bantlayadabilirsin ucunu alamaz
Zararsız yönü olduğunu sanmıyorum çünkü ancak emzikle olur bence
Evet, her dönemin kritik davranışları olmalı
Sirke sür memeye
Evet hemen kesiliyor
Memeyi kesip atmak 😂
Memeyi babaya bırakmak. Onun olmadığını göstermek.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?