6 Aylık bebek çorbası tarifleri biliyor musunuz? Genellikle uzmanlar, bu aya kadar bebeklere anne sütünün verilmesi gerektiğini önerirler ama 6 aylık bebek çorbası, bebek beslenmesinde ve bebeğin ek gıdaya geçtiği döneme geldiği için oldukça önemlidir. :)-Peki sizler bebek çorbası yapıyor musunuz?
Ek gıdaya geçecek 6 aylık bebek çorbası tarifleri biliyor musunuz?
Biz ek gidaya yogurtla başladık. Kabaklı patates çorbası yapmıştım ilerleyen günlerde. bir de sağlıklı olsun diye uydurmasyon çorbalar püreler yaptım tuzsuz 😅 irmikli tavuk suylu şehriyeli corba falan. Aman vitamin alsin sağlıklı beslensin diye göbeğim çatladı büyüdüler şükür benim kuzular..
Dogrudan corbayla baslamayin. Yogurt + mevsim sebzesi purelerini deneye deneye gidin. Alisinca da bu mevsim sebzelerini kemik suyunda haslamak ve cok az un/ya da irmkle terbiyelemek suretiyle corbaya donusturun. Karni guzel doyar oyle. Buna da alistiktan sonra yogurtlu corba terbiyelerine yumurta sarisi ekleyebilirsiniz. Alerji kontrolu yapmayi unutmayin. 🙋♀️
Önce yoğurtla başlamalı çünkü bebekler ek gıdaya geçerken hazımsızlık yaşıyorlar yoğurt haamı kolaylaştırır sonra meyve suları, yoğurt ve sebze çorbası çorbası, tarhana diye devam eder :)