Selam :)
Hemen hemen her çocuk , doktordan ve sağlık kuruluşlarına gitmekten korkar . Bu korku bazı çocuklarda fobi haline gelerek aşırı bir şekilde görülür .
Doktordan ve sağlık kuruluşlarına gitmekten korkan çocuklar rahatsızlıklarını ve ve babasına söylemek istemezler ne yazık ki . Çünkü , '' beni doktora götürecekler ve canımı acıtacaklar '' korkusu vardır .

Çocukların Doktor Fobisini Yenmek İçin Ne Gibi Yollara Başvurulmalı 🎈
Çocuğunuz yaramazlık yaptığı zaman '' seni doktora götürür , iğne yaptırırım '' gibi sözler ile tehdit etmeyin . Bu söz küçüklüğümüzden beri ne yazık ki var ve hala devam ediyor . Yaramaz çocukların uslu durması için söylenen bu tehditkar sözler aslında onları daha çok doktorlardan korkutuyor ve canını yakacaklarını sanmasını sebep oluyor . Çocuk her doktora gittiğinde korku ve stres yaşıyor .

Özellikle sünnet olmamış çocuklara ' seni sünnetçiye götürürüm ' sözleri onları daha çok korkutur . Sünnet olacağı zaman kaçar ya da aşırı bir şekilde bağırarak ağlar . Bu tür olumsuzları yaşamamak için sünnet ile ilgili tehditkar sözlerin söylenmesine ya da bunu dile getirmemeye çalışın .

İğne ya da cerrahi bir müdahale yapılırken , hasta olan kimsenin canının yandığını gören çocuk , doğal olarak bu tür işlemlerden korkacaktır . Özellikle küçük yaşlardaki çocuğunuza evde ya da hastanede bu tür görüntüleri seyrettirmeyin .
Bazı anneler '' bak bu amca sünnetçiymiş '' ya da '' doktormuş '' gibi sözler söyleyip , çocuğu korkutmak suretiyle yola getirmeye çalışırlar . Oysa çocuk , bu arada doktordan da , sünnetçiden de nefret etmeye başlar .

Henüz oyun çağındaki çocuğunuza oyuncak doktor takımı alarak sağlık konularına ve doktora ilgi duymasını sağlayabilirsiniz . Onunla doktorculuk oynayabilirsiniz . Bu uygulama ile onu ilerde doktora götürdüğünüz zaman doktorla daha kolay iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz . Ağzını açması , derin nefes alması , öksürmesi istendiği zaman zorluk çıkarmaz .

Çocuğunuzun sağlıkla ilgili bir sorusunu , siz cevaplamak yerine tanıdığınız bir doktora sordurabilirsiniz . Hem çocuğunuzun doktorla iletişim kurmasını , hem de daha sağlıklı bilgi edinmesini kısa sürede sağlamış olursunuz .
Özellikle aşılar yapılırken bunların insan sağlığı için gerekli olduğunu , yoksa çok kolay hasta olunabileceğini uygun bir dille anlatabilirsiniz .

İğne ve ciddi işlemler gerektiren tedavi uygulamalarında önce olacakları anlayabileceği bir şekilde açıklayın . Gerekirse bu konuda doktordan ya da diğer sağlık elemanlarından yardım isteyin . Böyle yaparsanız çocuğunuzun psikolojisinin olumsuz şekilde etkilenmesini ve korkmasını en aza indirmiş ya da engellemiş olursunuz .

Çocuğunuza ilaç verirken '' bak bu şeker '' diyerek içirmeye çalışmayın . Çocuğunuz , hapların şeker olduğunu zannederek içmeye kalkabilir . Bu konuda oldukça dikkatli olmalısınız .
En İyi Erkek Görüşleri