Her hafta pazardan yaptığım meyve sebze alışverişim ile dalga geçiliyor://
Cidden 1800lerden mi kalma pazarlar?

Yok ben de gidiyorum teyzelerle domates falan seçiyoruz çok eğlenceli haftaya pazar arabası almayı düşünüyorum.
akşama doğru fiyatlar düşüyor saldırıyoruz ürünlere fiziksel yeteneğimi kullanarak teyzeleri püskürtüyorum güzel olanları hemen alıyorum. heh işte bu hafta teyzelere daha farklı planlarım var:P
sebze meyve pazardan alınır. bunu bilir bunu söylerim :) marketten aldıkların bekletilmiş ve standart ürünlerdir. pazardakiler ise hem daha çok seçenek hemde daha organik bulabilirsiniz
anlamazlar çünkü bilmezler pazar ile market farkını ikisinide aynı sanırlar cahillik işte
Marketlerde tazeliğini korumayan uçuk fiyatlar mevcud..
Fakat pazar hem taze hem uygun hemde pmarkete göre daha organik..
Dalga geçen insanlar ise sanırım yaşam tarzlarını pazar bozacak statüsünün derdine düşmüş özenti beyinler olan kişilerdir..
ben de pazardan alma taraftarıyım en azından bazı köylü satıcılarda doğal ürün bulma olasılığımız oluyor :)
aynen ve marketten almayı da denedim ve hiç güzel değil sebze ve meyveler :)
Cevap
48Cevap
Ben her ikisini de gerçekleştiriyorum ama tabii ki marketlerde aldığım zaman kendim seçebiliyorum bu avantajım var. Sadece Market ile pazar arasında fiyat farkı var Hepsi bu sana Market'ten istediğin sebzeyi, ve meyveyi alabiliyorum teşekkür ederim
Pazar daha saglikli. Birak onlar ne dusunurse dusunsun. Annemle pazara guderiz arabamla giderim posetlerini tasirim. Taze taze miss
😋😋
Ben tasirim. Hem görerek bolca aliyoz. Hem paramiz pazarci abilere gidiyor. Hem saglikli hem spor yapiyoz. Benimde kollarim kopiluyo bazen ama annam yorulmasin 😂😂
Tesekkur ederim
aslında pazarları çok severim.
ama iki elma iki portakal almak istesem vermezler, fazlası da bana çok gelir ve çürür,
o yüzden marketlerden almak zorundayım.
O pazarlar ile dalga geçenler, arka planda sosyete pazarlarından çıkmıyorlar ama.
Pazar iyidir. Yerine göre ikisinide kullanıyorum.
Nerede uygun ise oradan alırız biz babamla. Hafta içi mesela erken saatlerde uygun fiyatlı olanlardan (Genelde Meyva) marketten alırız, hafta sonu pazarda daha uygun ve tazedir oradan alırız.
ben yaşadigimin ülkenin pazarini sevmiyom.. Tr de ya da Venlo ya gidersem anca öyle aliyom pazardan..
pazarda daha tazeleri bulunur ama bizim evde annem hallediyor bu işi
Marketler bu yıl alıp stok yapıp önümüzdeki seneye kadar buzhanede bekletip satışını yapıyolar o yüzden pazar daha iyi daha kaliteli
Pazar tabii ki mecbur kalmadikca marketten almam 😊 hem ben pazardaki samimiyeti diyalogları seviyorum 😄
İsteyen istediği yerden alışveriş yapabilir dalga geçilecek bir durum yok bende Pazar'dan alıyorum bütçen neye müsade ediyorsa onu tercih eder insan
Kesinlikle doğru olan pazar asla tartışmam bile, çok da severim. Maalesef iş tempomdan dolayı marketten çözüyorum ben.
pazar hem daha bütçeye uygun oluyor hem de daha taze markete göre markettin sadece adı var biçok insan marketi lüks olarak algılıyor ama bence değil pazara değişmem hicbir markettin sebzesini
Pazarlar bence içinden geçerken bile tazelikleriyle çok çekici duruyorlar
Pazardan ve manavdan alınır ve marketten alan benim gözümde esnaflığı bitiren canilerdir :(
Pazardakiler daha körpe ve lezzetli. Asla marketten almam.
markette seçme şansımız oluyor ama pazarda pazarcı kendi dolduruyor poşete genelde çürükler giriyor. biz market tercih ediyoruz hayatım bu yüzden
Bazen market bazen pazar ama pazarlari tavsiye ederim ben
Genelde pazarı tercih etsemde çok sık göremiyorum pazarları
En güzeli en tazesi pazarda oluyor. O gülenler en kısa zamanda pazarda sana eşlik eder merak etme.
Pazarımızda devamlı alış veriş yaptığımız tezgahlar var hep oradan alırız her zaman en iyisini..
Şehirde yaşasam kesinlikle pazarı tercih ederdim. Ama şu an malesef marketlere kalmış durumdaym
Pazar alışverişiyle neden dkga geçiyorlar anlamıyorum
Pazar olduğu zaman siyer yerlerde indirime gidiyor
Daha bugun gittim semt pazarina.. Semt pazarini degismem hicbir markete..
Mümkünse pazarlar çünkü çeşit çok ürünler son derece taze ve fiyat daha uygun
Kapımızın önüne kuruluyo pazar, marketlerdekiler resmen ölü balık gibi. Pazar iyidir, candır.😍
Pazarlardaki hm ucuz hm lezzetli hmde marketteki ne göre daha doğal
Pazardan alıyorum. Marketin fiyatları daha pahalı oluyor.
pazar daha iyi. marketler 4-5 kat pahalı satack kadar oros. pu çocugudur
Pazarlara taze geliyor marketler soklu tercihen pazar
Sakami yapiyosun o pazardaki taze meyveler kutur kutur salatalik yemyesil yesillikler hangi markette var
pazarlar çok otantik oluyor genelde çok şehir değiştirdiğimden hep giderim merak ederim
Pazar daha organik fırsatımız oldukça ev arkadaşlarımla gidiyorum
Pazarlara daha taze meyve ve sebze geliyo. o yuzden pazar
Marketi tercih ediyorum pazarla hic ugrasamam
Yoo ben pazara giderim hep
Hazır yapanlar var ben yiyiciyim 😃
ay fakir pazardan alışveriş yapıyor
Genellikle pazar. Cuma pazarı gibisi yok :))
Pazar 1. Tercihim. Pazara yetişemezsem manav.
İkisi de
*Gecen bol olsun.*
Her ikisinden de yapıyoruz
Hayır ben gidiyorum mesela😂
Farketmiyor ama pazara her hafta çıkarız 😊
pazarlardan daha organik ürün alma ihtimali yüksek
İnan o kısım hiç ilgi alanıma girmiyor :/
Pazar gerçekten daha kaliteli marketlerde n
markette yaparım
pazarlarda seçtirmiyorlar
ne farkı var pazarla marketin? gayet normal bence.
Farketmez
maalesef gidemiyorum pazara..
çok isterdim..
Marketten pazar uzak geliyor gitmeye üşeniyorum
Pazar alışverişini seviyorum
Kim dalga geçiyor ya vay edepsiz :)
Aynen çok dayaklık :)
Bu zamanda mandalina zorrrrrrr bulunur
Favorim pazar.. Şarküteri ürünleri merketten
dalga mi geciyorlar yazik onlara
Ben marketten yaparim. pazarlar çok kazikliyor
Ne güzel işte taze şeyler alıyorsun :)