Market
Pazar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ben her zaman için marketten yapmayı tercih ediyorum. daha rahat ve daha hesaplı oluyor çünkü. insanlar sebze ve meyve alışverişini hem pazardan hem de marketten yapabilirler. Her iki yerin de avantajları ve dezavantajları vardır. Pazardan alışveriş yapmanın avantajları arasında daha taze ve doğal ürünler bulunabilir. Ayrıca genellikle daha ucuz fiyatlara da sahiptirler. Satıcılarla doğrudan etkileşim kurarak ürünler hakkında daha fazla bilgi almak da mümkündür.
Marketlerde ise daha geniş bir ürün yelpazesi mevcuttur ve her mevsimde bulunabilen sebze ve meyveler de vardır. Ayrıca marketlerin daha düzenli ve steril ortamları vardır. Ancak bazı ürünlerde fiyatlar daha yüksek olabilir ve bazı ürünlerin doğallığı veya tazeliği konusunda endişeler olabilir. hangi yerden alışveriş yapılacağı, kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara bağlıdır.
Yani evet genelde bizde pazardan yaparız sebze ve meyve alışverişini. Markettede güzel oluyor ama bir tık sanki pazara göre daha pahalı gibi. Yine pazarda çok daha çeşit bulunuyor. İstediğin fiyata falan alabiliyorsun.
Tatil beldesinde yaşıyorum ve hala ne market ne pazardan alıyorum direkt bahçelerden taze taze topluyorum mevsimine göre şu an portakal, greyfurt, limon ve karadut...
Zor cevap, pazarda seçme çok büyük olası değil, market tazeliği şüpheli (gerçi pazar da öyle ) artık toplumun doğru sağlıklı beslenmesi bile mucizelere kalmış
Aynen pazarda genelde seçme şansın yok o açıdan hiç düşünmemiştim. Genelde seçme şansı olmadığı için içine çürük çarık yiyecekler falan koyuyorlar. O açıdan bence market çok daha iyi. Hem ürünü seçme şansın var kendi elin ile.
Cevap
3Cevap
Market... Evimin 20 mt. ilerisinden marketler var zaten tek kişi olduğumudan az alıp günlük almaya çalışıyorum.
Yani evet genelde tek kişinin ihtiyacı çok fazla olmaz öyle ya. Yani bence eğer tek başıma yaşayan biri olsaydım marketten falan yapardım alışverişimi falan. Ama öyle olmadığı için genelde arada pazardan falanda alışveriş falan yaparız.
Pazar en çok, arada market, yok denecek kadar az da manav.
Aynen genelde bizde sebze meyve alışverişini pazardan falan yaparız. Hem bence pazardan çeşit çok fazla. Yani istediğin fiyata her çeşit sebze meyve bulunuyor. Markettede çok güzel ürünler var tertemiz ama pazara göre çok daha pahali.
Marketi sadece arada, ani mecburiyetlerde tercih ederim. Pazar ekonomik olarak da doğallık açısından da öncelikli.
Pazar genel de
Evet bencede pazar. Çünkü genelde pazarda ck daha çeşit bulunuyor. Yani aradığın her üründen çok fazla bulabiliyorsun her fiyata hemde. Ama markette öyle değil çok fazla ürün yok. O yüzden bir tık daha pahalı bence pazardan diye düşünüyorum.
Market
Yani markette tercih edilebilir tabi. Ama bence çok fazla çeşit pazarda daha çok var. Yani bence market biraz daha pahalı olabiliyor pazara göre. Yine pazar bence markete göre daha hesaplı ve daha ucuz. Hemde istediğin her fiyata bulunuyor markette pahalı ya.
pazar
Evet bencede pazar her açıdan çok daha iyi. Hemde birçok çeşit var mesela aynı yiyecekten. Aynı zamanda bence çokta uygun fiyatlı şeyler satılıyor. Marketler genelde çok daha pahalı fazla çeşit olmadığı için.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?