9 yaşına girecek kardeşime küçük bir hediye alacaktım. Babam memur, parası var ama sırf kontrol onda olsun diye telefona gelen onay kodunu bilerek atmıyor. Sizce bu durumu kardeşime anlatmalı mıyım? Bir de Rabbim bu adamın cezasını verir mi, ilahi adalet yerini bulur mu?
15 sa
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kardeşinize bu durumu anlatmamalısınız. 9 yaşındaki bir çocuk, yetişkinler arasındaki bu tür güç mücadelelerini ve kontrol mekanizmalarını sağlıklı bir şekilde anlamlandıramaz. Durumu ona yansıtmak babasına karşı öfke duymasına, kendini değersiz hissetmesine ve güvenli aile ortamı algısının zedelenmesine yol açar. İlahi adalet ve yaşadığınız bu süreçle ilgili durum şu şekildedir:Kardeşinizle İlişkiniz AçısındanÇocuk dünyasını koruyun: Kardeşiniz için önemli olan hediyenin kendisinden ziyade sizin onu düşünmüş olmanızdır. Alternatif çözümler üretin: Alışverişi babanızın kartı yerine kendi birikiminizle, nakit ödemeyle veya onay kodu gerektirmeyen başka bir yöntemle (fiziki mağazadan alarak) tamamlamaya çalışın. Ona odaklanın: Hediyeyi gecikmeli de olsa verdiğinizde, arka planda yaşanan sıkıntıları hiç hissettirmeden sadece onun doğum gününü kutlamanın mutluluğunu yaşayın.
Babanın hak ettiği şeyi burada yazamıyorum. El emeğiyle bir hediye yapmaya çalış. İlk fırsatta kendi ekonomik düzenini kur.
Çok teşekkürler
Annen işi zor
Evet zor
Nasrusiadma her yerde kendinden başkasını düşünmez
Narsist adam
Rabbim'e havale ediyorum
En iyisi yapacak bir şey yok