Erkek kardeşlerim babamın malından bana hiçbir şey vermek istemiyorlar, nasıl baş ederim?

Babamın biraz malı var. Biz 4 kardeşiz, 2 kız 2 erkek. Babam da kendisi herkese eşit şekilde paylaştıracağını söylüyor. Fakat erkek kardeşlerimiz biz kızlara hiçbir mal bırakmak istemiyor ve uzun zamandır kardeşim beni ikna etmeye çalışıyor, kendi payımdan vazgeçip ona vermem için. Saçma geldiğinin farkındayım ama erkek kardeşim sürekli kavga ederek erkeklerin tüm malları alması gerektiğini savunuyor. Bu durumu açıklamak zorunda kalmak çok sinir bozucu.

Bana diyorlar ki “Kur’an’dan hak talep ediyorsun ama başını örtmüyorsun, yani işine geleni uyguluyorsun.” Ben de onlara sen de başka şeylerde aynı şekilde davranıyorsun diyorum. Diyor ki, "kocanın parası zaten senin paran olacak, ama ben kendi ailemi geçindirmek için babamın mallarına ihtiyacım var erkek olarak. Ayrıca senin bir gün yardıma ihtiyacın olursa yine de sana yardım ederim, çünkü ailemde parayı ben kontrol edeceğim, eşim değil. O yüzden babamın mallarından sana güvence gerekmez,” diyor.

Sizce hiç haklı olduğu yer var mi yoksa ben mi onun görüșünü ters buluyorum?

Erkek kardeşlerim babamın malından bana hiçbir şey vermek istemiyorlar, nasıl baş ederim?