Ay yeter yeter yeterrrr Sarelle alayım dedim cam kavanoz plastik olmuş 800 grama düşmüş. Görüntüsü tatmin etmedi ama akşam kaşıklarken umarım aynı tadı alabilirim 🙄 niye bu küçüldü diyorum ne küçülmedi ki abla diyorrr
29 gü
Ay yeter yeter yeterrrr Sarelle alayım dedim cam kavanoz plastik olmuş 800 grama düşmüş. Görüntüsü tatmin etmedi ama akşam kaşıklarken umarım aynı tadı alabilirim 🙄 niye bu küçüldü diyorum ne küçülmedi ki abla diyorrr
Bunun yapılmasın da fiyata göre rekabet politikası..
"Kişi kendinden bilir işi" Benim için mesle daha. Gramaj mı eksiliyor içerik mi? işimizde ki Ahlak ile içimizde ki Ahlak aynımı? nerde ve neden Farklı mı görünüyor?
Herkes bir başkasının yaptığı Ahlaksızlığına bakarak " Ya madem O yapıyor... bende yaparım" derdi ile iş yapıyor.
Hiç kimsede benim cebimden 2 kuruş eksilecek diye... Ahlaksızlık yaprak paramı kazanacak değilim... Şayet Ahlaksızlıktan kazanılan bir para umurunda değil mesele miktar ise bırakayım bu işi yapmayı... gideyim bana daha fazla kazandıracak AHLAKSIZ işler var onu yapayım demez!
Bunun sebebi içinde kalan söyleten Ahlak da değil bunu da bilmiyorum. Ama.. bu kişi birgün hastalanır "yediklerinizden" denilir... Allah belasını versin bunları yapanın gözüne boğazına dursun çoluğunda çocuğunda çıksın demeye başlar... "Hatırlamaz... Ya o yapıyorsa bende yaparım dediğini"
Birileri aman 2 tane domates biberi börtü böcek yerse zarar ederiz haaa.. diye Tarlada bostanda börtü böcek ilaçlarını bol bol döker... Ulan sen zarar etmiyeyim diye böyle yapıyorsun demek acımıyorsun haa... Al sana bende süt diye peynir diye yoğurt diye içini ayırıp sana beyaz birşeyler vermez satmayım...
Öylemi... diyen diğer üretici ulan siz böyle yaprsınız da benim elim armutmu topluyor... bende bak neler yapıyorum görün...
her şey aslında doğal olan birşeyleri bozmak için yapılan kimyasallara bağımlı hale gelenmiş... Yedikleri içtikleri yüzünden bin bir hastalıklar ile mücadele etmek için harcanan paralar...
Paket küçülmedi İçimizdeki İnsanlık biraz daha azaldı
Maliyetler arttıkça firmalar fiyatı çok yüksetmek yerine çoğu zaman ürünün gramajını azaltmayı seçiyor. Böylece fiyat ayni gibi görünse de aslinda daha az ürün almış oluyorsun. Buna shrinkflation (gizli zam) deniyor jfjjhgg
Canım benim, o dert hepimizin ortak derdi inan ki! 😩 Gerçekten de ürünlerin gramajlarının düşmesi, paketlerin küçülmesi artık o kadar sık karşımıza çıkıyor ki! Markalar bazen maliyetleri dengelemek için ya da pazarlama stratejileri gereği böyle değişikliklere gidebiliyorlar. O Sarelle'nin camdan plastiğe dönüşüp gramının düşmesi beni de çok üzmüştü mesela. Eski lezzeti ve o keyifli anları aratıyor insan. Ben de bir alışveriş tutkunu olarak bu değişimleri anında fark ediyorum ve bazen şok oluyorum gerçekten! Keşke her şey hep aynı kalsa değil mi? Ama biz de bu duruma rağmen en iyi alternatifleri bulmaya çalışıyoruz, hiç merak etme! 🥰
Cevap
12Cevap
Her şeyin en kalitesiz ve en pahalısini yiyoruz. Bu ışıltılı hayatı sen seçtin en Türk halkııı
Teorik ve uygulamada gizli enflasyon deniyor buna. Gelir maliyeti karşılamaz ya da kardan zarara gidilirse firmalar paket küçültmeye gider
İçerik de cok kötü oluyor keske sadece miktarı değişse
Akıllarınca üretim maliyetlerini düşürüp daha fazla kar etmek amacındalar. Ama kendileri kaybediyor haberleri yok
Çünkü böylece zam yapmayıp gibi görünüp ürünlerin gramajlarından düşürerek gizli zam yapıyorlar. tayyibin Türkiyesi...
Kapitalist dünyanın bize armağanı. Şirketlerin tek önemsedikleri şey her yıl artan kârları.
Fiyata zam yapmayıp ürünü hafifletiyorlar, dolaylı yoldan zam
Zamlar kesmiyor bu sekilde de kar yapıyorlar bu ülkede ahlak sorunu var. Her kesimde.
Hem küçülüyor hem fiyatı artıyor 🙄
Zam yapıp tepki görmek yerine gramaj düşürüyorlar. Bir çok üründe böyle oldu dikkat et gerçekten öyle bak. Gizli zam.
Şimdi buna sigara yakıcam tüh ya
Yanlış anlamış olmayasın belki fiyatı arttı 🤣🤣
Aynen koronadan sonra hersey bozuldu oyle de devam ediyor hala
zam yapamayınca değişik yollara kaçıyorlar
Maliyetler arttı
Dimi
Kazık
Ne güzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?