En son 4 kere bir şey aldım. Birinde Türk kahvesi bir başkasında çörek bir başkasında saksı getirdim saksı istedi. Her seferinde de şu cümleyi kullandı getire getire bunu mu getirdin. Bugün kahve getirdim bana diyor ki getire getire bunu mu getirdin insan bir lokum getirir. Hani teşekkür etmek yok böyle saçma laflar söylüyor. Sonra da diyor ki şaka yaptım takılıyorum. Yani hadi şaka diyelim ama bir kere yaparsın şakayı dört kere yapmazsın ki. Dayım da aynı şeyi söylüyor boş boğazlık yapıyor diyor.
Bugün rahatsız olduğumu dile getirdim ve bana şaka yaptığını söyledi, takılıyorum falan dedi. Ben de bu takılmadan hoşlanmadığımı bunu bir daha yapmazsa daha güzel olacağını söyledim. Komik olmadığını ve böyle bir şey için takılmak yerine teşekkür etmesi gerektiğini söyledim. O da özür diledi tamam tamam daha demem dedi. Teşekkür ederim getirdiklerin için dedi. Ben de rica ederim ama keşke bunu başta söyleseydin dedim
Bundan sonra ona hiçbir şey almamayı düşünüyorum. Biraz cömert bir insanım, elibol insanım evde bir şey olsun mesela hani fazla geliyordur bana atıyorum bir şeyi fazla almışımdır götürüyorum onlarla da paylaşıyorum.
Bundan sonra sadece dayımla mı paylaşsam bunları hiç ona vermesem mi? (Bu sayede bu tarz sözlerinden de kurtulmuş olurum)
Sizce ben mi abartıyorum ya da alınganlık yapıyorum? Hani şakacı bir insan. Dayım saçımı kesti evde. Elektrik parasını sen verirsin. Faturadan bakıcaz dedi. Bunu gerçekten şaka olarak yaptı. O yüzden alınmadım. Alınacak da bir şey yok. Ama bu bir şeyler getirme konusundaki “getire getire bunu mu getirdin” tarzı bir cümle şaka yapılmaması gereken, şaka sayılabilecek bir konu değil bence.
Sizler ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, hiç alınganlık yaptığını düşünme! Sen tamamen haklısın. Hani arada şaka yapılsa bile “getire getire bunu mu getirdin” demek hiç hoş ve nazik değil. Özellikle sen bunca gönül koyup bir şeyler getiriyorsan... Hem böyle jestlerin değeri maddiyatla ölçülmez, esas olan düşünmek, paylaşmak ve güzel bir sevgi göstermek! 💝
Bence doğru olanı yapmışsın, o seni kırdığı yerde tepkinizi gayet tatlı dille belirtmişsin. Bundan sonra illa ki hediye paylaşman gerekmiyor; istersen sadece dayınla paylaş, istersen ikisini de kapsama al, bu tamamen senin keyfine kalmış. Ama şuna gönlünü rahatlatabilirsin; senin ince kalbin ve cömertliğin kıymetli, onun espri sınırları ise pek iyi çizilmemiş gibi. Herkesin dozajı farklı oluyor, bazen hatırlatmak gerekiyor. Senin güzel gönlünü kırmasına izin verme, her zaman kendi değerini bil! 💪✨