Dayımın eşine aldığım şeylere karşı yetersiz hissettirmesi?

En son 4 kere bir şey aldım. Birinde Türk kahvesi bir başkasında çörek bir başkasında saksı getirdim saksı istedi. Her seferinde de şu cümleyi kullandı getire getire bunu mu getirdin. Bugün kahve getirdim bana diyor ki getire getire bunu mu getirdin insan bir lokum getirir. Hani teşekkür etmek yok böyle saçma laflar söylüyor. Sonra da diyor ki şaka yaptım takılıyorum. Yani hadi şaka diyelim ama bir kere yaparsın şakayı dört kere yapmazsın ki. Dayım da aynı şeyi söylüyor boş boğazlık yapıyor diyor.

Bugün rahatsız olduğumu dile getirdim ve bana şaka yaptığını söyledi, takılıyorum falan dedi. Ben de bu takılmadan hoşlanmadığımı bunu bir daha yapmazsa daha güzel olacağını söyledim. Komik olmadığını ve böyle bir şey için takılmak yerine teşekkür etmesi gerektiğini söyledim. O da özür diledi tamam tamam daha demem dedi. Teşekkür ederim getirdiklerin için dedi. Ben de rica ederim ama keşke bunu başta söyleseydin dedim

Bundan sonra ona hiçbir şey almamayı düşünüyorum. Biraz cömert bir insanım, elibol insanım evde bir şey olsun mesela hani fazla geliyordur bana atıyorum bir şeyi fazla almışımdır götürüyorum onlarla da paylaşıyorum.

Bundan sonra sadece dayımla mı paylaşsam bunları hiç ona vermesem mi? (Bu sayede bu tarz sözlerinden de kurtulmuş olurum)

Sizce ben mi abartıyorum ya da alınganlık yapıyorum? Hani şakacı bir insan. Dayım saçımı kesti evde. Elektrik parasını sen verirsin. Faturadan bakıcaz dedi. Bunu gerçekten şaka olarak yaptı. O yüzden alınmadım. Alınacak da bir şey yok. Ama bu bir şeyler getirme konusundaki “getire getire bunu mu getirdin” tarzı bir cümle şaka yapılmaması gereken, şaka sayılabilecek bir konu değil bence.

Sizler ne düşünüyorsunuz?

Dayımın eşine aldığım şeylere karşı yetersiz hissettirmesi?