Araba, ev bunların hepsi eşimin üzerine yapıldı şimdi de yazlık alıyoruz devir işlemleri için gidecek yani aslında bahsi bile geçmiyor kimin üzerine olacağının kendisinden emin :) Ama ben ne olur ne olmaz diye düşününce beni biraz rahatsız etti açıkçası ikimiz de çalışıyoruz ve parayı zaten ortak bir şekilde harcıyoruz. Bu durumda kendimi düşünmem ayıp mı sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılMallarin uzerine şerh koydur. Böylelikle senden habersiz satım işlemi falan yapamaz. Ortak aliyorsaniz ortak tapu olayi da var. Arastir bunu. Ortak tapu talep edebilirsin ki en buyuk hakkindir. Tam bilgim yok bu konuda ama tapunun ya da sozlesmenin içerisine %70 lik pay benim gibi ekletmeler yapabiliyorsun galiba. Bosanma durumunda %70 senin oluyor (yani parayi sen daha fazla verdiysen mesela malı alırken) galiba boyle şeyler var yanlis bilmiyorsam.
Daha uzman ya da avukat arkadaslar daha iyi bilir. Avukata bir daniş bence. Ortak tapu yapmasan bile şerh mutlaka koydur. Ne erkekler var kadindan parayi alip alip mal sahibi olan sonra o arabayi evi, satip kari kizla yiyen ya da tapu kendi uzerine oldugu icin gidip tapuyu baska kadinlarin üstüne yapan.
(boyle bir durumda tapu esinin üstüne oldugu icin ruhun bile duymaz kime sattigi, kimin uzerine yaptığı falan bir an önce önlemi al derim. Hatta artik erkekler boşanma da kadina mal/para vermemek icin alinan mallari baskasinin üstünde gibi gösterip kadinin tek kuruş almasina engel olmaya çalışıyorlar. Evlilikte her sey ortak, hak sahibisin ama boyle seyler yapiyorlar. Tapu onda cunku istedigi kisiye devreder, istedigi kisinin üstünde gösterir. Parayi verip verip mallari ona birakiyorsun bir nevi yani) ya ortak tapu yaptır ya bazilarini uzerine al ya da mallari ustune vermeyi kabul etmeyen biriyse mutlaka şerh koydur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok dert değil tapuda kimin isminin yazdığı çünkü bir durum olduğunda zaten yarı yarıya ortak ama tabi haklısın bunu ona söyle. Ayrıca şerh koydur git tapudan, ona söyleme bile. Bu senin için iyi bir şey senden habersiz satamaz edemez bunu mutlaka yap...
00 Yorumla
+1 yılHiç dert etme evlendikten sonra alınan her şey ayrılırken ikiye bölünüyor.
İnternette bir yazı gördüm.
Birbirini çok seven çift evleniyor. Ailesinden arsa satılarak alınıp düğün hediye olarak verilen 2+1 ev küçük diye satılıp borç harç 3 veya 4+1 ev alınıyor. Araba küçük diye satılıp daha büyüğü alınıyor.
Sonra kadın tartışma çıkarıyor ve uzun süreli geçimsizlik sonucu ayrılık kararı alınıyor.
Sonra mahkeme her şeyi satıp ikiye bölüyor. Kadının 5 seneden kısa süren evlilikten kazancı 2015 yılı öncesi piyasaye göre 350 bin lira.
Şuanki piyasada o para tahminen 1.5 milyon vardır.00 Yorumla
+1 yılMerak etme isterse kendi üzerine uçak yapsa da ayrılırsanız hepsinin yarısı senin 😉 bırak boş ver borç altına, sorumluluk altına o girsin sende herşeyin yarısına hiçbir borç veya sorumluluk altına girmeden sahip olmaya devam et yani sus ses etme..🤫😊
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
62Cevap
+1 yılOlur ama evde babalik reislik vasfi azalir, yani eskiden sure gelen bir adet vardir evde egrr baba durust biriyse hersey onun ustunde olurdu olene kadar saygidan ve birlik beraberlikten, mesela soyle ornek verim, miras baba olmeden dagitilirsa nolur , cocuklar babayi anneyi unutur zaten alacak yok der saygida kalmaz sevgide, burada da sen alacagini alirsan sen kocana degil malina guvenmis olur herhangi bir durumda saygiyi ortadan kaldirir benimde gucum var deyip kafa tutarsin, ayrilirsin, ayrilmak mi iyi yoksa mallar esinde kalsa kavga etmeseniz yuva yikilmamasi mi iyi , tabi bunlarin detaylari da var birsuru.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle emek verip görüşünüzü paylaştığınız için teşekkür ederim.
Evlatlar neden babalarına mal için saygı duysun?
Ben neden kocama mal için saygı duyayım?
Gücüm olmasa bile saygı duymadığım biriyle neden birlikte olmaya devam edeyim?
En önemlisi de bu malları ortak paramızla aldık dediğim gibi ikimiz de çalışıyoruz ve bir şey alacaksak yarı yarıya kredi çekiyoruz ya da var olan paramızı ortaya koyuyoruz. Bu neden kocamın malı oluyor ve kendi paramla aldığım şey için neden saygı duymak zorunda oluyorum. Anlamadım hiçbir cümlenizi bu yüzden, teşekkürler.- +1 yıl
Rica ederim; aslinda ortaya genel gordugum , yasanan olaylardan baz alarak anlattim bunu , yani direk sizi konu icine almamistim, babada olan mala saygi duymak deyil , nasil aciklasam🤔 yani bunu aslinda şey gibi dusun mesela bir isyerinde calisiyorsun , şefe olan saygin onun yaninda davrasilarini ve birde calistigin firmanin sahibine olan saygini ve yaninda durusunu dusun, ikisi cok farkli ama bu soyledigim sey bakin sadece dogru kisiyle olacak birsey herkese de hersey verilmez. Eski aile duzen ve saygisina bakacak olursaniz daha iyi anlarsiniz, duzen vardi o ailelerde , simdi mesela baba odaya giriyor cocuklar ayak ayak ustune atmis oturuyor yerinden kimildamiyor, para icin saygi duymam diyoruz ama isyerinde mudur veya patron odaya girdiginde hadi otur ayak ayak ustune bakim , oturulmaz neden bir saygi bir hiyerasi bir duzen var , bunu evde de uygulamamiz lazim , yani ben paradan maldan ornek verdim , fakat yanlis anlasilmasin bakin paraya onem veddigim icin degil hayatimizda onemli bir yer kapladigi icin onu ornek gosterdim , baska bieseyle de olur.
+1 yılAyıp değil. Olur da boşanırsanız seni dımdızlak ortada bırakabilir. Geleceğe dair böyle bir kötü niyeti yoksa sahip olduğunuz herşeyin ortak mülkiyetle tescil edilmesine itiraz etmez. Evlilikte "parayı ben kazanıyorum, her şeyi kendi adıma tescil ettirmem normal" düşüncesi doğru değil.
10 Yorumla
+1 yılne koydunda neyı ıstıyorsun sen alooooo? had bilin.
arkadasım evlı 10 yıllık evlı oldugu gunden bu gune karı koca calsıtı . tapuda % 50 esşi yaptı kadın o komple eşimin uzerırne olsdun demıstı hakkıdır dıye.
hakkın varsa ıste suya sabuna dokunmadan adam sana ne dıye mal versın . yarın obur gun ayrılır senden def eder basından cocugu varsa ona kalır mal . ev varsa sen oturuyorsun dıye degıl cocugu oldugu ıcın ona bırakır sana degıl .
010 Yorumla- +1 yıl
Niye o jadini ornek gosteriyorsun ki dogru degil yaptığı ne demek onun hakkıdır
- +1 yıl
@outofcontextt hangı kadın ? yukardakı zaten hakkı degıl , arada nemalanayım demıs anası aklını celmıs kocana yaptır dıye buda burada vıcdan mastürbasyonu yapıyo.
dıger ornekte ıse kadın calısmıs hakkı ıster demek ıstedım dogrusuda bu - +1 yıl
Bu kadın da çalışmış
- +1 yıl
@outofcontextt evet ya oyle yazmıs . o zaman hakkına gırdık. oküz oğlu camış kocası terbiyesizlik etmiş. kadının hakkı tabıkıde . bunu dıle getırmesı laızm
bosasın bence yarısı zaten evlılık sonrası alıyor . baska bulsun yesın paraları. - +1 yıl
soran , eksik okumuşum pardon . senin camış adam değil. hakkın var . boşan malın yarısı sen al . başka erkelelrle çatır çatır ye hakkındır. ( ben hazırım yeriz birlikte :) )
- +1 yıl
İşte şimdi oldu
- +1 yıl
Nee ahaha niye baska erkeklerle yesin ki erkekkerinkini o yesin asıl
- +1 yıl
@outofcontextt benle yiyebilir :) :)
- +1 yıl
Hıı yok ya
- +1 yıl
@outofcontextt tamam seni mi kıracağız;
üçlü olsun , güçlü olsun.
+1 yılyoo isteyebilirsin şahsen ben olsam seni üzmek yerine kalbini kırmamak için heves etmişsin benimde hakkım var demişsin tabi ki bende senin üstüne yapar hayırlı uğurlu olsun karıcım deyip anlından öpmek düşerdi bana da ama herkes aynı değil maallesef tereddüt içindesin baksana ama bir konuş
00 Yorumla
+1 yılBu durumda ayıbı o yapıyor, siz hâlâ istesem ayıp olur mu diyorsunuz! Ortak aldığınız mallar, yani seninde hakkın var.. hepsini kendi üstüne yapmasını çok kurnazca buldum ayrıca bencilce. Buna izin vermeyin kendi hakkınızı arayın
10 Yorumla
+1 yılSende parasını veriyorsan ortak olarak istediğini belirt. Ama zaten kanuna göre evliysen ve nikahtan sonra alındıysa hepsinde senin de hakkın var. Allah korusun bir boşanma durumunda senin hepsinin yarısı
00 Yorumla
+1 yılSen bilirsin ama yasaya göre eşler nikah defterine imza attıktan hemen sonra satın alınan tüm mallar, boşanma sırasında kural olarak yarı yarıya paylaşılaşılır
10 YorumlaBirincisi evli iken alınan her şey ortaktır kimin üzerine olur ise olsun, ikincisi sanırım aranızda anlaşmazlık var ki güven duygusu zedelenmiş seni bu düşüncelere itiyor.
00 YorumlaBoşanma durumu sırasında evliyken alınan mallar ikiye bölünüyor zaten.
Belki senin üzerine kredi çıkmaz veya sen uyrasma diye yapıyordur.
Bence önemli değil, takma kafana00 Yorumla
+1 yılBoyle bir düşünceye kapilmaniza gerek yok zira Medeni kanuna göre evlendiginiz andan itibaren sahip olduğunuz her şey ortaktır. Kağıt üzerinde kimin üzerine olduğunun bir önemi yoktur.
00 Yorumla
+1 yılAyıp değil onun senin fikrini hic sormadan direkt kendi üstüne her şeyi yapması daha ayıp yarın obur gün neyin ne olacağı hic belli olmaz ben diyeyim
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikkte senin benim olayi olmamali esinin uzerine olsun ne var. Guvenmiyorsan kendi yatirimini kendin yapabilirsin
00 Yorumla Evliyken resmî işlemlerle alınan her şey zaten ikinizindir o yüzden kimin üzerine olduğu çok da önemli değil.
00 YorumlaBizim ev annemin üstüne Ben evlensem 20 yıl geçene kadar kendi üstüme yaparım Mal mülk canlısı değilim Bu zamanda insanlar çiğ süt emmiş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilikten sonra alınan her şey yarı yarıyadır bu sebeple kısmet olursa evleneceğim zaman evlilik sözleşmesi yapmayı düşünüyorum stres yapma Allah korusun olası bir boşanma durumunda devlet otomatikman %50 sini sana geçiriyor
01 Yorumla- 1 yıl
Nasıl evlilik sozlesmesi
Merak etme yarın eşine bir şey olursa tüm varlık zaten senin ve cocukalrjn ayrılsaniz da yarı yarıya oluyor
00 Yorumla
+1 yılYani ayıp değil ortak mal sonuç olarak dile getir bu talebini
10 Yorumla
+1 yılEvlendikten sonra alınan her sey ayrılınca ikiye bolunur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani sonucta boşanma gibi bir durum söz konusu olsa mal yine ikiye bölünür. Ancak benim anlamadığim neden ortak ödenen mal sadece eşinizin uzerine yapılıyor. Ortak olması daha iyi.
00 Yorumla
+1 yılBence bunu sorun etmemen gerek ayrılık olursa zaten bütün mal varlığına ortak oluyorsun
00 YorumlaBu konu hassas, evlenmeden önce konuşman gerekirdi bu tür konuları
00 YorumlaNolacak bosaninca ebesinin niakahina kadar aliyisuhus zaten
00 Yorumla
+1 yılistemene gerek yok evli iken alınan tüm mallar boşanırken %50 % 50 paylaştırılır
00 YorumlaHiç bişey olmaz arkadaşım evlendikten sonra alınan malların tamamı ortaktır.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. farketmez onun üstüne olması boşanma durumu olursa ikiye bölünüyor
00 Yorumla
+1 yılEğer eşim yarısına katkı sunarsa ruhsatta onun olur
00 Yorumla
+1 yılMutluysanız huzurunuz yerinizdeyse hiç önemi yok takılmayın böyle şeylere
00 Yorumla
+1 yılBosancaginda kimin ustunde oldugu onemli degil ki, ortak hersey rahat ol🙂
00 Yorumla
+1 yılHep yarisinin senin olmasi lazımdı bosaninca birsey alamazsin
00 YorumlaBosanacak olwaniz zaten onlar bolusulecek evliyk3n aliniyosa
00 YorumlaKocan tarafından boşanma sebebi. Zaten Boşanacağınız zaman mal paylaşımı yarı yarıya yapılacak.
01 Yorumla- 1 yıl
Ne alaka?
yarının garantisi yok bazı şeyler de senin üzerinde olsun
00 Yorumla
+1 yılHayır kesinlikle istemelisin bence sen ses çıkartmadıkça kendini özgür hissedecektir
00 YorumlaYazlığı üzerine al
Ev araba üzerine benimde yazlık de00 Yorumla
+1 yılevlilik sonrası alınan her şey yarı yarıya senindir. Üstüne olmasına gerek yok.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 537 cevap paylaştı. acikcasi kimin uzerine aldiginin onemi. yok. bosanma durumunda ortak sayilcak.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYoo hiç de ayıp değil tabii ki düşüneceksin dünya hali ne olur ne olmaz yazlık da senin üzerine olsun. Bizim evde her şey annemin üzerine
01 Yorumla
Soran+1 yılNe güzelmiş
kendini düşünmelik bir durum yarın ayrılsanız zaten ortak hepsi çok fark etmez
00 YorumlaNe iş yapıyorsun zaten uygulamada bir önemi yok boşanma eşit veriliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBigun boşanmaya kalkarsaniz evlendikten sonra alindigi hepsi müşterek mal sayılıyor paylaşamazsanizda satılıp parasi bölünüyor cokta takma
10 Yorumla
+1 yılBoşanacağınız zaman mahkeme sattırıp ikiye böler parayı sende payını alırsın öyle bir korkum varsa korkma
11 Yorumla- +1 yıl
Ama bence yine de alınan ürünlerden biri senin biri onun üstüne olsa daha iyi olur
Gizli Üye(36-45)+1 yılne farkeder ki
zaten nikahtan sonraki edinimler boşanmada mal paylaşımı ile yarı yarıya bölüşülüyor yasalar gereği
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdam akıllı demek geleceği düşünüyor boşanma olayları falan boşanınca senin üstüne tamamen olmasın diye
00 Yorumla
+1 yılBence yersiz düşüncelerdesin
İkiniz bu aile için çabalıyorsunuz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyıp değil istediğin mal kaçırma yapamaz. Yaparsa yargı önünde sattığı malın ödeneğini kanıtlamak zorunda. Adamın titretirler mahkemede
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkanunen zaten evilik akdinde taşınamaz mal varlığı ortak sayılıyor tapu senin üstüne olunca ne değişcek
04 Yorumla- +1 yıl
Kötü bir durumda satabilir
Cevap sahibi+1 yıl@yıkıldımmmben kadında alıp kaçabilir mal varlığını
- +1 yıl
Ortak olmalı bence
Cevap sahibi+1 yıl@yıkıldımmmben zaten kanun önünde ortak satılamaz iki tarafında imzası olmadan teyzemler satarken evi eniştemin imzası yetersiz di teyzemde imzaya gitti
Gizli Üye(25-29)+1 yılArabayı evi de o almıştır senin üstüne niye yapılsın
012 Yorumla
Soran+1 yılHayır birlikte aldık
Cevap sahibi+1 yılYüzde ellisinimi ödedin acaba, yok bin iki bin TL mi öyle ise zaten kimse seni katmaz
Soran+1 yılEvet kredinin yarısını ben çekmiştim yazlık için de aynı şekilde oldu
Soran+1 yılBin iki bin tl'yi neden katkıdan sayayım :D
Cevap sahibi+1 yılO zaman biri senin üstüne olmalı kabul etme asla, her şey onun üstüne neden olsun ayrılık olsa hop hepsi konacak itiraz et
Soran+1 yılYani öyle bir durumda aslında bölünüyor diye biliyorum ama mal kaçırma davaları vs neler neler görüyoruz bi yandan içim rahat etmiyor işte. Konusu hiç geçmiyor ki senin üstüne yapalım falan demiyor hiç gidicem devir işlemleri için diyor sen de gel vs bir şey yok nasıl makul bir şekilde söyleyebileceğimi bilmiyorum açıkçası
Cevap sahibi+1 yılSakın kabul etmez annesi kardeşleri eğer Allah korusun ayrılık olsa diyicek hakkımız var sana bişey yok diyip gidicek çünkü hepsi onun üzerine tek bişey üstünde yok senin üstüne olsun asla kabul etme yoksa pişman olursun sende onlarla git adına yapsınlar
Cevap sahibi+1 yılSöyle bende geliyorum benim üstüme olsun diğerleri senin üstüne biliyorsun ki bir çoğu ortak ve seinn üstüne buda benim adıma olmalı hatta onun demesi lazımdı bak sakın kabul etme
Soran+1 yılBence de ama yanlış yere çekecek hemen bunun hesabını mı yapıyorsun diyecek kesin
Cevap sahibi+1 yılSonra gidip kardeşinin annesinin üzerine alır der benim adıma bişey yok o zaman hiç bir şey alamaz sın o yüzden çok iyi düşün
Cevap sahibi+1 yılBak ben avukat bürosunda çalıştım çok dava gördük, çok severler sonra bişeyler olur, üç kağatçılıar mı dersin aile kuzusu mu dersin senin hakkın hiç bir yöne çekemez artı bişey istemiyor sun, kalkıp kardeşinin adına yapsa der üzerime bişey yok o yüzden hakkını iste bak yanlış yapma, baktın yan çekiyor, şimdiye kadar Niue seinn üstüne de ortak paydan ben neyim burada da zorunda dır
Cevap sahibi+1 yılEvet hesabını yaparım de, benim de hakkım ikimizin ise biri senin biri de benim adıma olması lazım birlikte kullanım olucak madem yarısı benden iyi düşün
Gizli Üye(25-29)+1 yılAraba ve bi ev, yazlık parasına yakın para eder. Bence yazlıkta senin üstüne olmalı.
10 Yorumlaevlilikte edinilen mallar zaten eşit paylaşılıyor. kimin üstüne olduğu önemli değil.
00 Yorumla
+1 yılYarın bi gün seni sırtından vyrup gitme ne olacak onca akıttığın terin emeğinin hakkını kim verecek insan çiğ süt emmii der annem ne yapacağı hüç belli olmaz vakit kaybetmeden ortak yaptır
00 Yorumla
+1 yılEvlilikten sonra zaten alınan her şey ortak oluyor. Onun üstüne olsa bile sizde hak sahibisiniz. Yine de hakkınızı isteyin. Öyle her şeyin üstüne konmak olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen para veriyorsan bu da senin üstüne olsun. Söylememesi bile ayıp bence
00 Yorumla
+1 yılOlum 25 yaşında ev araba yazlık nasıl alıonuz bodrumda bi yazlık 2 3 milyon dolar olmuş allasen ya zaten siz kodamanmışsınız ne anlamı var bu mal mülk kafaya takmanın
00 YorumlaDeğil bence ama bildiğim kadarıyla evlilikten sonra alınan her şeyde ortaksınız. Yani boşanırsan bunların yarısı senin zaten
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama mal kaçırma gibi durumlar da olabiliyor ya onun üstüne sonuçta bilgim olmadan satmış gösterebilir ben bilemem ki bunu nasıl takip edeceğim
Soran+1 yılGüveniyorum ama boşanma gibi bir durumda bence çoğu kişi karşısındaki insanı düşünmez
Kanunen zaten evlilikten sonra aldığınız hersey ortak kimin üzerine olduğunun bir önemi yok
00 Yorumla
+1 yılkendi uzerine yaptir herseyi. baktin yanasmiyor hemen git haberi olmadan serk koydur. yoksa gun gelir ortada kalirsin
00 Yorumlabence o parayı kim eve sokuyosa onun üzerine olsun ama bence sen onun karısısın sonuçta yapsın bi zahmet
02 Yorumla- +1 yıl
İkimiz çalışıyoruz ve ortak bi şekilde harcıyoruz demiş zaten
+1 yılboşanma niyetin varsa talep edebilirsin. ama eşin sonuçta sonsuz güven olmalı yaz bana d m
00 YorumlaZaten kanunlarda evlendikten sonra alınan hersey beraber alınmıs sayılır.
10 Yorumla
+1 yılneden ayip olsun asil onun yaptigi ayip ayrilsaniz mal gibi kalcaksin
00 Yorumla- Devamını Gör (35)
Devamını Gör(80)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Ortak aldığımız her şey eşimin üstüne oluyor, bazılarını kendi üzerime istesem ayıp mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler