Ikimizde çalışıyoruz. Eşim ev giderleri, fatura, market alisverisi falan hallediyor. Bende kazandigimi kisisel harcamalarima ya da yatirima falan harciyorum.
Esim benim almak istedigim seylere ortak olmuyor pek. 2 sene once araba almak istedim, sadece banka islemlerinde falan yanimda oldu ama kendi kazancimla aldim, kredi cektim onu ödedim. Hic karışmadı. Ama bu seyler evlilik icerisinde oldugu icin ortak sayılıyor yani.
Kiyafet, bakim vs hep kendim hallediyorum zaten, ondan beklemiyorum da. Ama iste en son eve robot supurge alalim baya kolaylik, kendi kendine süpürür, vakit kazandirir dedim. Tamam al dedi.
Kim odeyecek dedim. Evde supurgeye bence ihtiyacımız yok. Bir tane var. Ikincisini istiyorsan sen al dedi. Iyi de bu benim kisisel ihtiyacim degil eve alıyoruz. Yatak, koltuk gibi düşün. Bir tane begendim 15-20 bin kadar. Ortak ödesek falan dedim. Dedigim gibi bana gore evde supurgeye ihtiyaç yok alacaksan kendin al dedi.
Daha önce de ilk kiraya ciktigimiz ev küçüktü. Sadece kose koltuk almistik ve o eve sigacak kadar almistik. Aile, arkadas gelince zor sigiyorduk. Sonra daha ferah bir eve gectik. Bu koltuk yetmiyor yanina 2 berjer falan mi alsak iki kisilik daha yer olur dedim.
Yine bence yetiyor bu koltuk, gerek yok dedi. Israr ettim kendi paranla al o zaman dedi. Bende inat edip almadim. Ne zaman bir seye israr etsem ve kendisi almak istemese o zaman kendi paranla al diyerek işin icinden çıkıyor.
Ve bircok seyde bunu yapıyor. Benim eve, ortak kullanim icin istedigim şeylere yine sen öde diyor. Kiyafet, ayakkabi, makyaj ya da kisisel lazer vs tamam bunlari ben karsilarim burada sorun yok. Ama eve alınacak, ortak kullanilacak şeyleri de sen istiyorsun, sen al diyerek bu seylerin maddi yukunu uzerime yıkıyor.
Boyle bir ihtiyac yok, bos yere neden 10 bin falan vereyim sen paranla al diyor. O 10 bin verse bende 10 bin vermis olacagim ortaklasa alacağız ama bu sefer ben tek basima 20 bin ödemiş oluyorum.
Yani calismayan kadinlarin kocalari bu seyleri tamamen kendileri ödüyor, kendileri aliyor, sesleri cikmiyor. benimki surekli sen paranla al diye canımı sıkıyor. Kim hakli? Ve bu huyunu nasil degistirebilirim? Ne yapmaliyim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer