Araştırma projemin olasılıksız yargısal örneklemi olarak, KS'deki birkaç yorumu da almak istedim. Aklınıza ne geliyorsa siz yazın, ben onu kurgularım.
Görüşlerinizi bekliyorum! 💫

Araştırma projemin olasılıksız yargısal örneklemi olarak, KS'deki birkaç yorumu da almak istedim. Aklınıza ne geliyorsa siz yazın, ben onu kurgularım.
Görüşlerinizi bekliyorum! 💫
İnfluencer da iyi para var. Tüketmeyi seven bir toplum olunca bunu kendin için faydalı bir işe dönüştürmek güzel olur. Bir kameram bile yok anlıyormusun😄Yoksa bende çokta beta kodlamasının öznedeki aktörlüğün yorumlamak değil yaşıyor olurdum😂
Anlıyorum seni, bu soruda seni görmek güzel oldu. Birkaç kişi daha var, bakalım gelecekler mi parlak zekalariyla 😂
Gelirler niye gelmesinler😅
Şair burada ne anlatmak istemiş yine 😬
Sanal pazarlama uzmanlığındaki kelime anlamının, ticari mal olarak kabul gören meta kavramı üzerinden soyut değişimini ve tüketim sürecindeki "araç" detayının, öznedeki evrimleşme sürecini açıklayın dedim.
Hocama @KizlarSoruyor sitesini bile reklam ettim, daha ne yapayım? 😇😂
Ay bana çok uzak konular ya. Reklam iyidir :D
Olsun, senin beğenin de yeter. Görüp de bilerek gelmeyenlere kapak olsun 💫:)
😌🙏 her zaman.
Teşekkür ederim ☺️
Rica ederim 🌸
Bu hangi dersin sorusu derim 😳🤔
Seminer dersi proje çalışması
Anaaa gerçekten dersmiş🤭😅
Tüketimdeki meta kodlamasının amacının, özneyi kendi benliğinden çıkarmaya çalışan kapitalist sistemin, insanı boş bir varlığa çevirmek olduğunu düşünüyorum. Gerçek dünyadan bir haber olarak yaşatma, bağımlılaştırma, algıyı istediği gibi yönetme, özgürlük vaat eder gibi göstererek aslında kişinin kendine ait var olan zamanını en aza indirgeyerek, istediği gibi yönlendirmeleri. Buna da influencer dedikleri kişilerin popülaritesini arttırarak yapıyorlar. Eskiden Meddahlar halkı nasıl belirli şeylerle yönlendiriyordu, şimdiki Meddahlar da bu İnfluencer denen kişiler.
Kapitalizmi, Frankfurt Okulu'ndan yorumlamak için güzel bir değerlendirme olmuş; kitleleri kültür endüstrileriyle aptallaştirmak, kitle kültürüyle de tüketim kültürünün egemen hat olmasını amaçlayan sanal yapı için güzel bir değerlendirme değil mi?
Kapitalist toplumdaki her şeyin bir meta olduğundan yola çıkarsak, tuketim ve bos zaman etkinliği savıyla: Marcuse'in söylemini doğrulamak için, bu senin çok iyi yorumu alalım.
Çok teşekkür ederim💫👍
Kapitalist toplumda her şey bir metaysa o zaman influencerlar da bir meta olarak kullanılmıyor mu? Sonuçta istediği reklâmı yaptırmak için parayla resmen satın alınmış gibi olmuyor mu? Bu zihniyetten yola çıkarsak aslında hepimiz metayız sonucuna varabiliriz.
En basiti işe gidiyoruz ve bizim zamanımızı parayla satın alıyorlar. İş gücümüzü, beyin gücümüzü belirli şeyler vaat ederek bizi kendilerinin kölesi yapıyorlar. Lâkin bizler farkında değiliz.
Çok fazla düşününce saçmalıyorum 🤣
Bu arada rica ederim. Hayırlı geceler
"Kapitalist toplumda her şey bir metaysa o zaman influencerlar da bir meta olarak kullanılmıyor mu?'
İşte benim sorumda anlatmak istediğim bu zaten ve bunu anlayarak gelecek kişilerin söylemleriyle de projemi birkaç farklı görüş alarak zenginleştirmek istedim. İnfluencer da bir hizmet canlısıyken, kapitalizmin meta kuyusuna düşerek "ticari mal" olarak soyutlaniyor.
EİC seni seçiyorum! 💫
Teşekkür ederim 🌸
Rica ederim 🌸
Cevap
3Cevap
Bence normaldir ama pek ilgim ve bilgim olmadığı konular
Site şu an şokta kal geldi sorudan dolayı 😜😜😜
😂 Abi parlak zekaları biraz da burada görelim dedim, neyse
Kardeşim millet alışmış sevgilim terketti ne yapayım sorularına kimyası bozuldu herkesin 🤣🤣🤣
Sen de haklısın yakışıklı abim 😂
Estağfurullah o senin güzel bakışın kardeşim
Türkçe bilgimi sorguladım. Biri bunu Türkçeye tercüme etsin. Kurgu filan kısmını azcık anlafım🤣
😄
Türkçe ne hale gelmiş vay be
baska bir soru olmus olsaydi (aşk vs.) eminim ki cok daha fazla yorum gelirdi, ama şaşırdık mı hayır 😄
Günaydın, ki beni de şaşırttı mı; hayır! 😄
günaydın, teşekkür ederim ✨
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?