Arkadaşlar yeni araba almak istiyorum. Simdi, benim direksiyonum iyidir ama süper değil. Almak istediğim araba BMW tarzı ama daha öncesinde ortalama bir fiyatı olan minik bir arabayla tam anlamıyla araba sürmeyi iyice öğrenmek istiyorum. Bayan için araba önerir misiniz? Bayan için otomatik vites araba tavsiye eder misiniz?Otomatik vites bayan araba modelleri
Bu durum biraz da senin zevkine bağlı bir durum. Kimisi jeep tarzı büyük arabaları seviyorken kimisi hatchback tarzı küçük arabalardan hoşlanıyor. Benim çevremdeki bayanların beğendiği arabalardan tavsiye verebilirim.
Bayan İçin Otomatik Vites Araba Tavsiyeleri
1- Nissan Juke
Çevremde gördüğüm çoğu bayanın çok beğendiği bir araba. Bu yüzden bayan arabası tavsiyesi olarak bu arabayı söyleyebilirim. Jeep tarzı arabaları beğeniyorsan eğer mutlaka bu arabaya bakmanı tavsiye ederim.
Nissan Juke
2- Fiat 500
Bayan araba modelleri listesi yapılıp içerisinde Fiat olmazsa olmaz. Fiat 500 serisi oldukça küçük ve tatlı görünüşünden dolayı bayanların çok tercih ettiği bir araba. Görüntüsü yanında rahatlığı da bayanların dikkatini çekiyor ve arabanın tercih edilme yüzdesini yükseltiyor.
Fiat 500
3- Mini Copper
Küçük araba modellerinden biri de Mini Copper. Fiat 500 gibi küçük bir araba fakat Mini Copper performans olarak çok daha iyi. Hem bana yakışsın hem de performansı güçlü olsun diyorsan Mini Cooper modellerinden bir tanesini öneririm.
Mini Copper
4- Range Rover Sport
Hep küçük arabalardan bahsettik. Biraz da bu önerim ise büyük araç seven bayanlar için gelsin. Range Rover Sport aracı oldukça güçlü bir jeep modelidir. Fiyatları biraz uçuk olsa da hem gücü hem de donanımı ile hakkını verir.
Range Rover Sport
5- Renault Clio
Bayanlar için araba tavsiyelerimde sırada bir Fransız arabası var. Ucuz bayan arabaları diye bir liste olsa ilk sırada yer alırdı. Ülkemizde oldukça çok tercih edilen bir model, hem az yakar hem de parçaları oldukça ucuz olması sebebiyle tercih edilebilir bir araba.
Renault Clio
6- Ford Fiesta
Amerikan araba firmasının hatchback olan güzel bir modeli. İçinin biraz küçüklüğünden şikayet edilir ama bence gayet yeterli. Çok fazla benzin yakmaz bir de sağlam arabadır yani ilk araba olarak alınabilir diye düşünüyorum.
Ford Fiesta
7- Volkswagen Polo
Ülkemizde çok tercih edilen arabalardan bir tanesi de Volkswagen Polo, benim de son otomatik vites bayan arabası tavsiyem. Alman kalitesini uygun fiyatlara yaşayabileceğin bir otomobil. Dizel olan bir tanesini seçerek alabilirsin. Böylece yakıttan da tasarruf etmiş olursun.
Volkswagen Polo
Bahsettiğim araçların hepsinin otomatik vitesli versiyonları var. Otomatik araç alman seni çok rahatlatır. Aracı park etmende veya trafikte otomatik araç kullanmak oldukça kolay oluyor. Özellikle İstanbul'da ikamet ediyorsan kesinlikle otomatik vites araç almanı tavsiye ederim.
Hanimefendi ben genelde mantik cercevesinde bakarım olaya ama maalesef insanlar hep kendi arabasini ver mesela yorum yapanlar. arabalarin ovecek benim size tavsiyelerim su olacak birincisi parcasi cok ve ucuz bir marka olsun ikincis ikinci el prim yapan bir arac olsun reno ve fiat asla tavsiye etmem ek is olarak alm satim yapiyorum o yuzden bildigimi yaziyorum duydugum degil ayrica o rakamlara dizel almayiniz basniza der alirsiniz bilginize tavsiyem: 1.4 dohc motor Hyundai Getz
Soyle ifade edeyim br aracin kasasi kucuk motoru buyukse motor fazla enerjiye ihtiyac duymayacagi icin az yakar mesela get 1.3 tutulmaz ama1.4 en tutulanidir anlata bildmmi birde yuksek modelli arac alirsiniz mesela 2010 model getz alabilirsiniz
Rica ederm yardimci olabildiysem ne mutlu cok dikkatl olan kazasina belasna hasar kaydinaa dikkat edin ikinci el cok sakat cunku kafaniza bisey takilirsa msjda yazabilirsiniz bende şu an uc tane arac var isinize gelirm gelmezmi bilemiyorum tabi
Bir önceki kasası, bildiğin Japon Nissan üretimidir. Kalitelidir, kullanması çok aşırı zevklidir. Geri geri park ederken bile zevklidir. Üstelik bir kadına çok yakışır bunu kullanmak.
Yeni kasası tipsizdir ayrıca Renault tarafından üretilir. Beş para da etmez. İkinci elde de pek prim yapmaz.
Benzinlisi kusursuz ve atak Nissan motorudur. Dizel olanında Renault Clio motoru bulunur. Beş para da etmez.
Dizel: neden? zor stop eder. Otomatik: neden? Direksiyona daha fazla odaklanmanı saglar.
Butceye uygun onerim fiesta, palio v.b. olabilir.Kucuk olmaları da baslngıc icin avantajdır.Gerci soyle de bir sıkıntı dogurabilir, ilk aracım oto vites golftu.hersey super giderken land rovera kalmıstım -duz vites okuzumsu arac.zorlanmıstım.fakat direksiyonum yandaki araca dilini degdirebilecek kadar iyiydi.
buyuk bir hata yapiyorsunuz, tezatlik var ve dusuncelerinizde atladiginiz bir sey var lutfen detaylica yazdim okuyun !
istediginiz arabalar mini cooper ya da bmw 1. serisi (guzel tamam) lakin bu arabalari heba etmemek cizmemek vurmamak bu arabalarla kaza yapmamak icin, once bir 20 bin liralik biraz dandik bir araba istiyorum onunla kaza yapayim ya da onunla ogreneyim diyorsunuz. (kendi caninizi hice sayarak!)
Alin efenim mini cooper'inizi, Full kasko sigorta yaptirin, her yerinde airbag i olan sizi koruyacak bir bmw var ken neden ikinci el dokulmus, eski mode bir araba ile henuz super deneyimli deyilken riske atiyorsunuz "kendi caninizi"
asil ilk zamanlarda kaliteli arabaya binmeniz gerekli kendi caniniz icin. yok illa ben 20 bin civarinda bir araba istiyorum diyorsaniz.
euro ncap testlerine bakiniz, 5 yildiz alan dayaniklilik testlerinden gecen bir arabanin ikinci el olan butcenize uygun olanini satin alip binin, bari burada kendi caniniz icin vakit ayirin.
@greeneyes in tavisyesinibirakin. mercedese binmek manyakliktir. baska arababegenmezsiniz:-) hem alisma, lik araba 20 milyar olmaz. ama tofas da almayin temizinden lada ya da tata bulun. 5 10 arasidir. parcasi ucuz. hem arizasi cok cikan bir araba aslinda motor ogrenmek icin de iyi bir firsattir. ama ladada ariza cikmaz obaska:-) skoda da olur. 500.000 km garantililer sanirim yeni modelleri. renault kisa tipleri fairway var. cok hos arabalar ama gidislerini bilmem. ama gaza zbasinca kendini asagi cekiyor- amortisorleri yumusak sanirim. rahat olurlar. hyundaiden uzak durun. hidrolik direksiyon. bilmeyen suagac senin bu direk benim girer durur:-) skodalarin favoritleri, ve ladanin samarasi cok iyidir, cok rahat olmaz. ama 95 bg motor ve 920 kg agirlik ilecok daha guclu arabalarin cikamayacagi yerleri sipda cikiverriyor, netim olsa gonderirdim aslinda. vegalardan uzak durun, cok gucluler. hanimlar kontrol edemez. tofaslarsan bilhasssa kacin. 17 ltyakit tuketimi ilr belinizi buker. peugeut da olur. cok ucuzlar. hem rahat. bmw den de uzak durun, 1 litre olduguna bakmayin. lada gibi honda gibi cift ekzantrik motorlu olurlar bazilari turbo beslemeli hatta. araba surmeyi onlarla ogrenemezsiniz. mercedes a serisi de ayni. zaten turbosuz mercedes yok sanirim artik. yani alacaginiz ne olursa olsun turbo, dohc ve vtec gibi ozellikler olmasjn. performanssiz motorlu araclarla ise baslayin. ustalasinca boyle bir sey alir, adrenalindibinevurursunuz:-) bunun yaninda 20 milyaru gozden cikarmissaniz arabaninbazi yerlerine celikdosettirerek biraZ performansdan odun verip daha saglam arabaniz olur. malum alismalik. vurup duracaksiniz:-) ki tavsiyem boyle bir sey yapip kasti olarak hafiften bir seylere vurmaktir. ki bu sayede kaza aninda daha serin kanli olursunuz. tabi son hiz vurmayacaksiniz. bir de alacaginiz makine elektronik olmasin. duz olsun ki en ufak kazada beyin catlamasi yasamasin. cunku vuracaksiniz:-)
Arabada bayan arabası - erkek arabası ayrımına karşıyım. İnsanlar genelde küçükve sevimli arabaları bayan arabası olarak tanımlıyor. 20.000 gibi bir bütçen varsa ve bu aracı ileride satıp asıl hedeflediğin aracı almak istiyorsan ilk önce ikinci eli hızlı satılan bir markaya yönelmelisin. Türkiye şartlarında ikinci eli en hızlı satılar araçlar Renault marka olanlardır. Sonrasında Opel, Toyota olabilir. Bu markalar içinde en masrafsızı Renault Clio HB modelleridir. Hem yakıt sarfiyatı az hem de bakım ve yedek parçaları ucuzdur.
Bayanlar için ideal araba falan yoktur. Trafikteki hırtolar kaza yaptırmak için, sataşmak için elinden geleni yaparlar. Bayanlar için en iyi araç motosiklettir bayan... Park derdi yok, trafik derdi yok. Sıkıştıran olursa geç aradan.
Direksiyonum iyi ama süper değil demişsin. Bu da demek oluyor ki bizim öyle parçası yüksek arabalara yönelmememiz en güzeli olacak. Otomatik vites ve dizel olsun kendimi geliştireyim ve satacağım zaman elimden çıkarayım diyorsan ki tahminen öyle düşünüyorsun.
Ford Fiesta 1.4 TDCİ Opel Corsa 1.4 TDCİ Fiat Grande Punto 1.3 M. jet
Bu araçlar orta segment araçlardır ama hem kendini geliştirirsin hem rahat eder hemde ileride satışa çıkardığın zaman bayan'dan dediğinde herkes yapışır. Çünkü çok km yapmazsın.
Selamlar, 1.16 yeni kasasına 2 yıl, mini cooper a ise 1 yıl bindim. Bu arabalarda otomatik vites kullanmalısın kesinlikle. Özellikle Mini de. Çünkü mini kısa bir araba olduğu için virajda vs. küçük bir çukura denk geldiğinde teker direksiyon inanılmaz sarsıyor ve araba özelliği olarak biraz fazla ses çıkartıyor. Yakıt olarak ne yazık ki çok yakıyor. Bmw keyifli bir sürüş sunar sana mini de bunu bulamazsın çok aşırı. şahsen ben bulamamıştım fazla. bmw arkadan çekişli olduğu için kaygan zeminde biraz problemler yaşanabiliyor. direksiyon oldukça rahat ve joyistik oto vites oldukça keyifli. Ancak boş paketi ile sport ya da comfort paketi arasında çok fark var, ucuza kaçma maddi imkanın var ise... 20 binlik bir arabada kendimi geliştiricem diyorsan genelde c3 kullanıyor kızlar, fiyatı sana uygun gibi...
bayan arabası degıl oncelıkle neden boluyoruz arbaları bayan veya erkek dıye:S her cesıt konforuna guvenlıgıne ve teknolojık donanımına kefıl olacagım araba mercedes 190 o paraya tertemızınden alır arabaya bındıgınızı her an hıssedersınız, sızın ıcın guvenlık onemlı.. gerısı cokta muhım degıl ama bu arabada herseyı bulabılırsınız herseyı..
Estagfurullah:) senelerce kullandim otomatik olanindan. Karsinizda bayan var ona das gibi araba lazim... cok tamire gitmezsiniz yagi suyu tamam olsun gik cikartmaz, uzun yola ciktiginizda diger araclar gibi pelte etmez insani
@Bilinmeyenşahıs valla ben su ısten cıkayım ertesınde alırım gıbıme gelıyor eskıden kullandım cok memnundum baska aracta gozum yok kralı olsa nafıle...
Bölmek zorundasın çünkü 190 ı bir bayanın kullandığını ve iki araç arasına girebildiğini görmek bende isterim. Ama ne yazık ki ülkemiz şartlarında bu çok zor.
20 bin civarı dedin model yılı sene olarak takıntın yok ise eski kasa mercedes e200 ler olabilir temizini bulursan rahatlıkla alışıp gezebilceğin arabadır ama kasa büyüktür buna rağmen kullanacağın tercih edeceğin küçük kasa araçlardan daha pratiktir. bunlar dışınd alternatiflerin vardır elbet.
Captiva jip te alabilirim belki ilerde. Ama ehliyetimi yeni alicam ancak Mart sinavlarina kontenjan varmis gec kalmisim. Simdi stajyer surucu olunabiliyormus. Daha yururluge girmemis ama 2015 te girecek diyorlar insallah girmez
Fazla km yapmayacaksan ve çalıştırdıktan sonra yine kısa kısa mesafeler gideceksen dizel araba tercih etmen zararına olur. Bence yazmıştım dizel araçlarla alakalı bilgilendirme amaçlı. bence benzinli ve çok pahalı olmayan bir araç tercih etmen hem pratik yapman hem de Allah korusun kaza anında cebine fazla yük binmemesi adına yararlı olur. marka senin tercihine kalmış
iyi de bmw 1.16 öğrenmek için fazla uçuk/hızlı bir araba mı? emin ol 1.16nın verdiği hız, vs için beklemeye değmez. o sana pişmanlık yaşatır. 1.6 motoruyla gitmez, çok yakar. 1.8 motor aşağısına bakma. gider ve 1.6 motor gibi yakar... bmw 1.18 iyidir fakat mantıklı seçim dersen; audi a3 2007-08 iyidir.
Ya aslında bu konuyu bayan erkek diye cinsiyetleştirmekten yana değilim bu tamamen tercih seçim meselesi genelde insalar küçük arabaları bayanlara daha uygun görüyor ama küçük araba da bana hitap etmiyor mesela yani bayan arabasını kast ederken neyden ötürü neye göre diyorlar ki kime göre yani. her neyse ama eğer sen böyle tatlış bir araba istiyorsan volkswagen golf olabilir ya da kıa tavsiye ederim bu ikisini
Bu arabayla başlayabilirsin.. Tam bir bayan arabası minik bir araç ama dingil genişliği gayet iyi, yol tutuşu desen MERCEDES sonuçta ;) Hem de otomatik/yarı otomatik/triptronik seçenekleri olan ve de az yakan bir araç.. Tavsiye ederim..
Pejo, citroen, renault, toyota ve fiatın otomatiklerinden uzak dur. Çünkü bu markaların şanzımanı tek kavramalı yani robot şanzıman. Vites geçişlerini çok sert bir şekikde hissedersin ve aynı manuel araba gibi bu arabalarda da baskı balata var. Bol bol sorun yaşarsın şanzumansan yana bu markalarda :)
Bayan için araba kavramını anlayamıyorum. Bayansan illa oyuncak gibi arabaya biniceksin diye bir kaidemi var? Ben Jeep i olan BMW siyle gezen kadınları daha hoş buluyorum. Koyun sürüsü gibi aynı şeye yönelmek değildir marifet, farklı ve özgün davranabilmektir.
Valla kadın erkek diye ayırmam ama alacağım araba otomatik vites olmalı. Vitesle uğraşmayacaksın.
Kadınlar için süper bir özellik, geri kaçmaz, vites karıştırmazsın, yokuşta kalmazsın. Tek dezavantajı akü bitmemeli ve yakıt tüketimi. Ha bakım olarak biraz daha pahalıdır ama iyi markalarda çok nadir sorun çıkartır ;)
ilerde savaş çıkıp türkiye yeni petrol yataklarına kavuşmayacağını varsayarsak; maddi durum orta ise dizel. madi durum iyi ise benzin. maddi durum kötü ise benzin-(tüp takarsın) :)
Araba suyla gitmiyor. Hata yapma önce soracagın soru bu olamaz. otomatik ve az yakan araba diye sorman lazım, otomatik vites fazla yakar. O yüzden önce ne kadar yakar diye sorcan
Benzin pahalı olmasa dizele lpg ye ne diye millet hucum etsin? petrol zengini ülkeler de lpg ya da dizel motorlu arac sadece geldim gördüm döndüm kişilerin arabalarıdır. mısıra git arabistana git vs oralarda 25 kuruş ya 50 kuruş falan benzin gidin bakın inanmayan arkadaş bakabilir buradan umarım anlarlar.
https://tr.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/ Ve inanın ya da inanmayın araştırın daha dogrusu diger ülkelerde özellikle bizden daha fazla nufüsa sahip ülkelerde benzin fiyatı yarı yarıya. ve petrolu ithal alan yerler de var. herneyse vur semeri koşsunlar
bayanın kişiliğine bağlı cici şirin bir kızsa bir new beatle veya mini cooper olabilir böyle asil uzun boylu siyahı seven topuklu vs takılan bir kadınsa güzel bir jeep yakışır ya da sportif bir kızsa bir audi a6 veya bmw 3 20 karekterini tarzını söyle araba öneriyim
120-130 bine 2000 model arabamı alınır güzel kardeşim 2014 sıfır km alman bir oto alabilirsin. araç eğer benzinli olucaksa bmw 316 i m paket alabilirsin sıfır hemde. sahibinden comda bak bir sürü sıfır var. başka araçta olabilir. audi önden çekiç spor arabada keyif veermez. bmw ise arkadan çekiştir ve çok keyif alırsın
1
1 Yorumla
Gizli Soran
haklısın aslında kardeşim 2000 model eski olur çok teşekkür ederim fikir verdiğin için kesinlikle değerlendireceğim bunu :D arkadan çekiş zevki başka olur hemde :D
Fiat Palio alabilirsin. Tam bayan arabası ve çok az yakıyor. Üstelik sürüşe yeni başlayanlar için çok uygun. Parça değiştirmek istediğinde de çok masraf çıkarmaz. 2003-2004-2005 modellerini çok rahat alırsın 20 ye kadar
Saçmalıyorlar :) Temiz olanını bulduğunuz zaman hiçbir sorun çıkarmaz. Tüplü alacaksınız zaten. Araba sadece marşı çalıştırırken benzin harcıyor gerisini gazdan yiyor. Araba alırken mutlaka bilgisayarlı ekspertize götüreceksiniz. Bilgisayarda arabanın yaptığı kazalar, değişen parçalarına kadar bütün her şeyi çıkıyor. Anlayan biriyle alacaksınız yani. Sen karalama kampanyalarına bakma...
Acemilik atmak. içşn hikayesinden bir vazgeç almak istediğini al dikkatli kullanmış olursun dolayısıyla adam gibi kullanmayı ogrenmiş olursun paraçalanırsa parçalansın diye alınan arabada şoför değil kasap olur.. Saygılar sevgiler..
Jaguar x type modelleri o fiyat aralığında bulunuyor otomatik vites oluyor, deri koltuklar ve ahşap lüx işçilik eğer lüx arabaya binmek istiyorsanız o fiyata Jaguar alın
opel , golf , toyotanin kücük araçlari var otomatik vitesli işini görür derim ama mercedes bmw audi gibi araçlar mantıken daha iyi cünkü donanım fazla kaza yapman daha düsük olur. Park ederken arka görüş camerasi var ön görüş camerasi var cünkü bayanlar park ederken cok zorlanıyor bana göre araç kullanan kişinin ustalıgı 1. park 2 . uzun yolda belli olur
Bende bu yılın başında sıfır araç aldım. Kesinlikle alman arabalarına bakmalısın. İkinci elde de değer kaybın az olur ve rahat satılır. Opel corsa aldım. Tavsiye ederim. polo da iyi ama bakımı ve parçaları opel den pahalı
kızlar bence acemısınız bıze gore ; şöyle başlıyayım
küçük araba olsun ( park yaparken kolaylık) 1.2 motorlu olsun (az yaksın) rengi beyaz olsun (beyaz renk güneşe daha dayınıklı ve satıcağınızda tutulan renk modelidir)
toyota , ford fiesta , hyundai'nin modelleri , clio , megane (1.2 motorluları) toyotadan şaşma ama ! sağlamdır parçası ucuzdurr
honda jazz al omur boyu bin torununa bile birakirsin arabayi hem az yakar hem seri ve konforlu tam bayan arabasi japon arabasindan sasma.. yok dersen satisi kolay araba polo ya da peugeot 206 dizellere bak acemiyim diorsun o zman kesinlikle otomatik vites araba al benden soylemesi yoksa aldigin gibi satarsin otomatik almak icin
hem otomatik. arabada rahat edersin hem az yakar usta oldgun. zman manuel gecersin simdi manuel alsan vites gecislerini iyi. ayarlayamayacksin araba yine cok yakmis olacak
tam olarak 20 bin derken tl mi € açıklamanız lazım bayan arabası olarak mini cooper değişik bir araç en idalide a3.1.2 tfsı olmalı rengide beyaz ya da giri hemen satılır
Bettelle güzel olsa da çok pahalı bir araç sıfırı 68 bin tl Bayan arabası olarak bence bir polo ya da bir skoda fabia çok yakışır diye düşünüyorum. Fiyatları ortalama olarak 45 55 arası
Opel corsa, volkswagen polo, volkswagen golf de olur bende golf var çok severek kullanıyorum. Corsa da kullandım bir ara 2013 model o da çok kullanışlı
Binek araç arıyorsanız hyundai yönelebilirsiniz i30 ortalama o fiyatlara bulabilirsiniz sanırım. Yok akıcaz kopucaz patlicaz diyosan , BMW e46 kasalara yönel derim , birde cabrio olursa tadından yenmez.
önce sen bir normal araba ile sağlamlaştır şoförlüğünü sonra gecersin bir üst level e. mini cooper , BMw diyor :))) inş istedigin olur genede kazasız belasız inş :)
Pegot 206-306 filan en uygunu. Ama düz vites konusunda sıkıntı yaşıyorsan bol bol seviş derim ;-)). ( ya kızma yaa, öyle yazmak geldi içimden , ne yapimmmm...)
1999-2000 model Opel Astra senin için uygun ama paramın hepsini ona vermeyeyim daha ucuz bir şey olsun diyorsan otomatik Corsa almalısın. Küçük bir arabadır öğrenmen için ideal bir araba
Ablamda nissan micra var ama çok fazla yaktığı için o da pek kullanamıyor sadece işe gidip gelirken :D polo ya ta 2. 2009 ve üstü toyota yaris ya da toyota corolla gayet iyi olur bence
Honda iyi. Bir modeli vardı unuttum 50 milyar. Ama süper araba iç tasarımı falanca on numara otomatik vites yolda yağ gibi kayıp gidiyor resmen direksiyonu da yumuşak.
Bu konuda uzunun uzadiya bir şeyler yazabilirim.. bissürü veri.. cart curt... ama Aklin yolunu soyleyeyim kısaca sağlamlık kalite Servis kalitesi Guvenlik... istiyorsan. ... TOYOTA YARIS...
Yeni kullanmaya başlayacaksan okadar pahalı bir araba alma derim tabi yine de sen bilirsin ama ben olsam yakıtı önemli değil dersen :) scirocco (bmw 1.16 hatchbach 5 kapı) minicooper bu tarz bir araba alırdım.
Arkadaşım 40 bin az bir para değil Az yaksın ekonomik olsun diyorsan Opel corsa 2013 2014 kasaları bu konuda çok iyidir ekonomiktir ama konfor bakımından çok etkili değildir eğer konforuna düşkünsen audi a3 veya bmw 1.16 alabilirsin. Bmw <3
En İyi Cevaplar