Olumlu etkiler
Olumsuz etkiler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Pahalı hediyeler ilişkileri olumlu veya olumsuz etkileyebilir. Bir yandan, sevilen birinin özel bir gününde alınan pahalı bir hediye, ona değer verildiğini ve önemsendiğini hissettirebilir. Ancak, diğer yandan, bir ilişkide pahalı hediyelerin sıklıkla verilmesi, ilişkinin maddi unsurlara dayalı olabileceği izlenimini yaratabilir. Bu da ilişkinin samimiyetini sorgulatabilir.
Asıl önemli olan, hediyenin maddi değeri değil, hediye vermenin nedeni ve düşüncesi olmalıdır. İlişkilerde, özenle seçilmiş anlamlı ve düşünceli hediyelerin, pahalı hediyelerden daha değerli olduğu düşünülebilir. Herkesin maddi durumu farklı olduğundan, pahalı hediyelerin beklentisi, karşı tarafı zor durumda bırakabilir. Bu nedenle, hediyelerin değeri ve ilişkilere olan etkisi, hediyenin veriliş amacına ve karşılıklı beklentilere bağlıdır.
Pahalı hediyelere gerek olmadığını düşünüyorum. Sonuçta ilişki hediye üzerinden yürümüyor. Çiftlerden birisinin içinden gelir ve sürpriz için hediye alır. Sonuçta işin içerisinde bir düşünce var. Bu yüzden pahalı olmasına gerek yok.
Taraflar kendi bütçesine göre alabilir aşırılara kaçmamak lazım ve en önemlisi karşıdaki insanı ezmemek lazım (hediyenin amacı düşünmektir, ihtiyaç karşılamak olmamalı)
Olumlu veya olumsuz etkisi kişiye göre değişir. Bazı durumlarda pahalı hediye almak basite kaçmaktır aslında nasıl olsa beğenir diye düşünülür. Oysa ki özenle düşünülerek alınmış zarif bir hediye veya bir buket çiçek bile çok mutlu eder. Anlamlı olan hediye güzeldir.
Cevap
19Cevap
İnsan bütçesine göre hediye alır zaten gadası
Pahalı bir hediyeyi kabul etmem. Çok yakınımsa sevmediğimi bilir, değilse zaten kabul etmeyeceğimi bilir. Her şekilde olumsuz olur cevabı₥
Aynen bende kesinlikle kabul edemem. Yani pahalı hediyeler almayı seven biri değilim. Ben o kadar pahalı hediyeler kabul edemiyorum nedense ya. Mahcup falan oluyorum ondan kabul edemezdim.
Gerek yok öyle pahalı hediyelere sevgi ve güzel iki söz yeter ufak bir hediye ile süslenebilir.
Aynen öyle bende pahalı hediyeler seven biri değilim öyle. Benim için küçük bir söz bile yeter mutlu olmam için. Öyle pahalı ve gösterişli hediyeler seven biri değilim. O yüzden takılmam pahalı şeylere.
Acayip olumlu etkiler. Örneğin sıfır bir araba alıp hediye etse o kişi çirkinse bile yakışıklı ve çekici gelmeye başlar :)
Yani beni şahsen o kadar pahalı bir hediye mutlu etmez. Ben kabul edemem o kadar pahalı bir hediyeyi şahsen. Yani insan mahçup olur ya o kadar büyük bir hediye karşısında o yüzden kabul edemezdim.
Ben kabul ederim :)
ama kabul ederken ne gerek vardı falan gibi laflar ederim tabi :)
Klişe olabilir ama önemli olan pahalı ucuz olması değil manevi değeri
karşı tarafın pahalı alma konusunda sorun varsa? en iyisi ihtiyaç karşılama
Hediyeynin fiyatıyla ilişkinin bir bağlantısı yok bana göre
Evlenmeden pahalı hediyeler illaki biryerden patlak verir
Para her zaman mutluluk verir bu dünyanın guzelliklerine adananlara
Pahalı hediye aldığın zaman ya ne gerek vardı faslında çok abartıyorlar hatta diyebilirim ki sen enayi misin bu kadar para harcadın raddesine getiriyorlar ben de buna ekstra sinir oluyorum o yüzden alacağım baba 30 liralık kolyeyi kurtulacağım.
Her hediye pahalıysa ve paracı biriyleyseniz iyiye gider ama bu tür şeylerde yük hisseden biriyleyseniz kendisini mahçup hissettirip uzaklaşmasına da sebep olabilirsiniz bence
Benim için anlamı olan her hediye güzeldir..
Aynen benim içinde öyle. Yani öyle pahalı hediyeler bekleyen taraf değilim ben genelde. Zaten çok pahalı bir hediyeyi kabul edemem ben mahçup oluyorum çünkü pahalı hediyeler karşısında.
Pahallı hediyeye bakınca fiyatı aklıma gelir, ama anlamlı hediye olunca aklımdan bile çıkmaz diyebilirim..:)
Yani pahalı değilde gözümü hoş etse yeter şu an gidipte kimseye 50k lık bir şey aldıramassın.
Olumsuz ne gerek var ki
Aynen bencede olumsuz. Yani ne gerek var pahalı bir hediyeye. Hoşuna gideceği bir hediye olabilir küçük bile olsa bence mutlu olur diye düşünüyorum. Gerek yok öyle gereksiz pahalı hediyelere.
Çok çok fazlası gereksiz olur
Bütçeyi zorlamaya gerek yok bence
Hediyenin her türlüsü olumlu etkiler
Kadınlar paraya bayılır. Olumsuz olma ihtimali yok
Olumsuz etkiler.
Fazlasıyla olumlu etkiler
Benim için olumsuz etkiler
Sonlara doğru olumsuzlaştırır.
Olumlu etkiler
Pahalı hediyeyi gören kadının dibi düşer.
Ben aldım sen almadın
Beni olumlu etkiler 😌
Olumsuz diyorum
Rüşvet gibi bişey işte :P sdgzfghddfh
olumlu etkıler
Olumlu etkiler sevenler için
Etkilememeli.
Olumsuz etkiler
Yüze vurulmadığı sürece olumlu etkiler
Önemli olan fiyatı değil düşünüp alması
Olumlu etkiler
Evet etkiler