Ayıptır söylemesi ıphone 13um var aynı şekil airpods alıcam bu aralar 1600 tl civarı slazenger kol saati alacağım elimde değil marka seviyorum ama insanlar tarafından yanlış anlaşılmaktan korkuyorum egolu zengin özentisi olarak görüyor bizim toplum ama öyle biri degilim sadece marka seviyorum sizce çok mu asırıya gidiyorum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Marka takıntısı eskiden vardı bende, çok şükür artık yok, bence saçma bir şey, bazı şeyler için gerekli ama mesela çakma kulaklık alacağına git sağlam orijinal kulaklık al, diğerleri bozuluyor ediyor, daha fazla para götürüyorlar. Telefon içinde geçerli olabilir 1 kere aldın mı 5 sene rahat gider zaten. Kıyafetler için falan söylüyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAdı üstünde "takıntı" :) Ne güzel kendin durumun farkındasın. Senin de söylediğin gibi tamamen "takıntı" bu durum. Bir insanın sevilmemesine rağmen karşısındaki sevmeye devam etmesi ve bu durumu takıntı haline getirmesi gibi bir durum ile eşdeğer.
Durumu farklı açıdan değerlendirebiliriz;
Kullandığın marka ürünler sayesinde çevrende aynı şekildedir, sen bu çevreni kullanarak kendine, yarınına yatırım yapabiliyorsundur bu durum farklı :)
Markanın açabildiği birçok kapı bulunuyor, edindiğin çevrede arkadaş vasıtası ile en iyi spor salonunda uygun fiyatlarla en iyi aletleri kullanabilmen, İngilizce kursunda çevre faktörü nedeniyle indirimle kursa yazılman, İngilizce eğitimi alman gibi :)
Ama sen iPhone kullanırken yanındaki en düşük model telefon kullanıyorsa veya diğer aksesuarları kendi egonu tatmin etmekten başka bir işe yaramıyor. Buda kendini, yarınını riske atmaktan, vaktini boşa harcamaktan başka bir işe yaramadığını kanıtıdır.
Bu söylediklerimi arkadaş kullanmak olarak adlandırmayın, şüphesiz iyi bir çevreniz varsa muhtemelen sizin de onlara fayda sağladığınız bir alan mutlaka olabiliyor :)10 Yorumla
+1 yılAmacın zengin olmak değil de zengin görünmekse nispeten doğru yoldasın. Aynı yatırımı kendine yapsan daha ucuz maliyetlerle asgari ücret çıkmazından kurtulabilirsin. Dilediğin lüks yaşantıya erişmen daha kolay olur. Ben de senin gibiydim 20 li yaşlarda. Şimdi keşke lüks tüketime ayırdığım parayla daha çok ülke gezseydim diyorum. Şimdi maddi olarak lüks yaşayabilecek noktaya geldim ama kafam değişti şimdi de. Saçma buluyorum artık
00 Yorumla
Herkesin tutkusu başka abi belki sen kıyafete para harcamayı seviyorsundur başkası yemeğe o yüzden bence kimsenin eleştirme hakkı yok. Markayı sadece zenginler giyinebilir diye bir kaide de yok öyle olsa tc kimlik ile mağazaya girersin. boş ver kimseye takılma
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
88
Cevap
86Cevap
+1 yılKanka ben bu konuyu cok düşündüm, empati kurmaya calistim anlamıyorum. Ben genelde paramı kurslar, eğitimler, kitaplar vs icin harcıyorum. Marka takıntısı insanlara hava atmak icin yapılıyor gibime geliyor, cünkü aynı özelliklere sahip ama marka olmayan telefonu cok daha ucuza alabilecekken almamak (hele ki asgari ücretle) saçma geliyor. Bu kafa yapısında insanlar da genellikle eziklik psikolojisi oluyor, herkesi giydiği kıyafetin, kullandığı telefonun markasına göre deger biciyor, dogal olarak da kendisi en iyisini kullanmak istiyor. Zannediyor ki herkes kendi gibi degerlendiriyor insanları.
40 Yorumla
+1 yıl21 yasında kardeşim askerden geldikten sonra dişleri bozuktu tel taktırdım elbisesi yoktu gidip herşeyin en iyisinden aldım. Telefonu sorunlu idi gidip iphone aldım. Mesleği yoktu gidip güvenlik kurşuna yazdırdım. Kişinin 25 yaşına kadar herşeyi yapması en mantıklı olanıdır. O saatten sonra yapacağı tek şey hayat içinde düzen kurmaktır
33 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel.. Kimisinin babası bile böyle değilken. Elinize sağlık.
- +1 yıl
ne abiler var be bir abim yok ama ablamız da bizden anca para alsın babamdan aldığım parayı benden alıyor bugün vermedim diye ortalığı karıştırdı çalıştığı halde :D
- +1 yıl
Merak etmeyin bende babamdan çok sıkıntı çektim. Sadece neyin ne olduğunu bildiğim için kardeşime yardım edebiliyorum. 29 yaşında olduğum için çalışıp para kazanan birisiyim. Cebimde 200 tl çıkmaz ama kazandığım parayı hep birseylere harcamış biriyimdir
+1 yılYarınını düsunmeyen ev gecindirmeyen biriysen har vurup harman savurman normaldir sonra iki yakanı bir araya getiremezsin cok mu ihtiyacın var almadan önce 3 kere düşün sonra bir daha karar ver sonra da otur cüzdaninda ne kadar paran kalacak ona bak sonra yine düşün yarın ne olacağm diye
20 Yorumla
+1 yılBence tüm kazancını bunlara vermek yerine yatırım yapıp ufak bir yer açıp işlerini büyütebilirsin. Her şey aslında senin elinde. Büyük ihtimal bu markalardan giyinip zengin diye tabir ettiğimiz şekilde gözükmek istiyorsun ancak sadece onlar gibi gözüküyorsun unutma. Kendi işinin sahibi değilsin eminim verdiğin paralara da acıyorsun , elimde değil demenden anlaşılıyor.
10 Yorumlaİphone 13'ün söylemesi ayıp değil, senin de marka takıntın yok. Pazarlama mezunuyum sizin durumunuzdakilere snobların gösterişi diye tabir ediliyor. Pazarlama stratejilerinden biri. En lüks araçları alıp villalarda yaşamıyorsunuz ama en azından telefonunuz zenginler gibi olsun istiyorsunuz.
10 Yorumla
+1 yıl"Marka takıntısı" zengin takıntısı kardeş..
Maddi sıkıntı çekmemenin verdiği şımarıklık.. Yoksa normalde kerizlik deriz..
Aynı ürün, birebir aynı kalitede.. Hatta aynı fabrikada üretilmesine rağmen, birinin etiketinden dolayı 10 katı fiyatına satılıyor..
Aynı ürünü daha ucuza almak varken, niye pahalısını tercih edeyim ki? Saçma bir logo yüzünden mi?
00 Yorumla
+1 yılBu marka takıntı olayı değil bana göre
Mantıklı düşünürsek android bir cihaz 1 yıl dayanırken iPhone 4 kullanabilirsiniz
yani iPhone kullanmak sizi yılda bir cihaz almaktan kurtarır ve daha ekonomik olur
kısacası doğru yoldasın bakma insanların ne dediğine
06 Yorumla- +1 yıl
@BªmBam sende haklısın düşünme yeteneğin yok çünkü
- +1 yıl
@BªmBam her iki cihazı da kullanan aradaki farkı bilir boş muhabbet yapmaya gerek yok ha illaki ayrıntı istiyorsan şöyle diyim sana
Benim oynadığım oyunlar kullandığım uygulamarı android de kullansam 6 ay sonra android kafayı yer donar kasar falan filan bunları uydurmuyorum bizzat deneyimledim yani
Marka belli başlı ürünlerde olabilir (giyim) vs ama iphone13 yazmışsın (asgari ücrete göre) tabiki telefon lüks belirtisi değildir biriktirirsin yine alırsın.. tercih senin, ben asgari ücretle çalışsam şayet iphone 13 e para vermem... diğerlerinde sıkıntı göremedim 1600 tl bir saate çok degil. Gelir gider indeksini sen bilirsin.
00 Yorumla
+1 yılIyi bir yaşam iyi bir hayat herkesin temel hakkıdır
Bunu yapicak devlettir
Vatandaşın sosyal ekonomik kültürel anlamda gelişmesi için gerekli tedbirleri almakla mükelleftir
Kendini suclama hakir görme sen değil seni bu hale getirenler utansın bence00 Yorumla
+1 yılKardeşim anladığım kadarı ile bekarsın ve ev kiran yok. Yoksa bu dediklerini yapman çok zordu.
Eğer evin araban ve özellikle de ekstra gelirlerin varsa kafana göre takıl. Ama yoksa acilen yatırım yapmaya başla. Geç bile kalmışsın. Ama zararın neresinden dönsen kârdır.
00 YorumlaGerçek zenginler marka giymez kendilerine özel yaptırırlar. Bence marka almak biraz saçma çünkü günün sonunda onları ürettikleri malzemeler de normal yani. Ama kalite alırım dersen o tamam. Çünkü uzun süre kullanabilirsin bu da sana aslında karlı gelir. İphone donanım bile Samsung tarafından üretiliyor sadece IOS mobil işletme sistemi konuluyor içine Apple tarafından.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılArasıra kendini kendi zevkine göre ödüllendirmekte bir sakınca görmüyorum. Ama borçlacarak kadar ileri gidiyorsa aylık gelirini aşma ihtimali oluyorsa giderler gelirleri aşıyorsa orada bir durup düşünmekte yarar var tabiki. O yüzden alırken aynı zamanda alım satım yapılabilecek veya akıllı yatırım yapılabilecek şeyler alabilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet zaten kol saati değer kaybetmeyen bir ürün ıphone gibi düsün: )
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimde öyle bi arkadaşım var benim marka takıntımmm vaaar diye egolanıyordu bizim 100 liraya aldığımız gözlüğe gidip 500 lira bayılmış dedim ki marka takıntısı falan değil sen kerizsin o gözlükten 5 tane alırım ben mantıksız bence
04 Yorumla- +1 yıl
belki 5 tane alırsın ama 500 tl lik gözlük etmez 5 tanesi
- +1 yıl
@Karakartal2903 yoo eder :d gayet de güzel kullanırsın :d 500 tlligin dürbün özelliği mi varmış :d
Cevap sahibi+1 yıl@Karakartal2903 kanka 50 tlye aldığım güneş gözlüğünü 4 yıldır kullanıyorum valla hâlâ da kullanırım ne çizilme ne kırılma var 😂
- +1 yıl
doğrudur ama 4 seneki 50 tl ile bu seneki 50 tl bir değil zamanında kaliteliymiş o fiyattaki gözlükler
Al gitsin. Depremde ölenler belki de para biriktiren insanlardı. Ne oldu? Koca bir yalan. İnsan varken yemeli. Gençken aldığın tadı yaşlanınca alamayacaksin, gençken yaptığın seks yaşlılığın gibi olmayacak. Gençken daha heyecanlı istekli olacaksın.
10 Yorumla
+1 yılsigaran alkolun yoksa neden olmasin o ay almasan bile bir kac ay kenara biraz para koyup alabilirsin ayrica BU SENİN HAKKİN gelecege yatirim oyle kolay yapilmiyor bu devirde asgari ucretle ev araba almak hayal oldu bari guzel yasa gununu istedigini al istedigini giy istedigini tak guzel gunler yakinda baharlar geliyor:))))
16 Yorumla
Soran+1 yılAradığım yorum aynen öyle ya 🙏😎✊🙂🙂🙂 sadece sigaram var 🤦🏻♂️🙂 bende o kafadayım şu aralar ama şu sistem değişsin eminim hayatımız daha kolaylasacak 😉🙂
- +1 yıl
tabiki her sey marka degil ama soyle bir sey var markalar genelde kaliteli oluyor ve kimin sozudur bilmem kalitesiz mal alacak kadar zengin degilim diyor biri
- +1 yıl
Bende asgari ucret aliyorum emek gosteriyorum benimde belli başlı takıntılarım var bende ayakkabının iyisini giymek zorundayim isterse maasimin yarisi gitsin
Soran+1 yılYa simdi durum şöyle ıphone 14 pro Max 50 bin ben gidip onu almıyorum daha uygunu bi alt modeli 15 bin onu gibi gibi mesela ayakkabı airmax 20 bin ben ondan değilde vans alıyorum 1500 kaliteli ama orta sınıf böyle düşün 🙂
Soran+1 yılEn güzeli binevi insan istediğini alamadıktn sonra calısmanın ne anlamı var iyi yapıyorsun bak huylarımız çok benziyor 😂🙂
- +1 yıl
Asgari ucretle calisiyoruz diye pazardan mi giyinelim iyi giyinmek iyi yasamak bizim de hakkimiz
+1 yılİphone 13 lüks evet ben asgari ücrrtin 3 katı kazanıyorum iphone 8 plus var standartın üzerinde işimi görüyor işinde vs kullanıyosundur normal ozman bence tshirtte vs marka kullanmak saçma çünkü nike 800 tl mavi colins 250 tl sağlığa zararlı bi durum yok ya da nike alırsın az alırsın kendin ayarlarsın
00 Yorumla
+1 yılAyağını yorganına göre uzatmalı insan. Eski sevgilim de senin gibiydi kazandığına göre değil zevkine göre yaşardı. Bu yüzden de 40 yaşına gelmesine rağmen kenara 3 kuruş koyamamıştı.
20 YorumlaNasıl alıyorsun? Bunları alıp karnına yemek yiyemiyorsan germekten çok saçmasın. Eski sevgilim de böyleydi eline para geçtigi anda pahalı giyimler alıyordu😄. Bundan bir cacık olmıyicagını anlayıp terk etmiştim.
00 Yorumla
+1 yılAmele gibi yaşayıp gideceğine kendine yatırım yapıp doğru düzgün bir iş sahibi olmak yerine bunu tercih ediyosan sen zaten ölene kadar amele kalacaksın demektir. Olsun sizin gibiler olmasa ameleliği kim yapacak. Devam et
00 Yorumla
+1 yılherşeyin en iyisine layiksin kardeşim herkes hak ediyor al paran varsa taksitle birşeyle boş ver insanları ben insanlara göre yaşadım zamanında insanlar kendi g*tune baksın insanlara göre hayat yaşamayın
00 YorumlaHerkesin kendi zevki ve bütçesi doğrultusunda harcama yapması en doğrusu. Ama belki de markaları takip etmek yerine kendi markanı yaratabilirsin. Mesela "Benim Markam" diye bir şey düşünebilirsin.
00 YorumlaBir ay boyunca yemeden içmeden gezmeden çalışıp sonra gidip bi ayakkabı aldığını düşün, onuda cuma namazında çaldıklarını da düşün ama değer mi kardeşim boş ver takılma Marka felan zaten bi süre sonra geçiyor merak etme
00 YorumlaGömleği marka da alsan normal de alsan gömlek gömlek gömlektir kardeşim. Sen marka giydiğin zaman hiç bir şey değişmiyor sen aynı sensin.
Seni değiştiren bişi yok. Bana kalırsa bu düşüncenden vaz geçmelisin. Takıntı bu nasıl vaz geçerim deme bi insan bişiyi yürekten isterse olur. Marka takıntını farklı taraflardan bakarsan bence bırakırsın marka takıntını.01 Yorumla
Soran+1 yılÇocuklugumda eski kıyafetler giydiğim zaman kendimi kötü hissederdim sanırım şimdi bunun tersini yaparak iyi hissetmeye calısıyorum kim bilir
+1 yılBilader Türkiye, bu tarz takıntılar için uygun değil. Benim sana dışardan bakan bir göz şeklinde tavsiyem, önce geleceğe yatırım yapıp sonrasında bişeylere yönelmen.
03 Yorumla
Soran+1 yılDoğru diyonda reis yaş gidiyor belli zamandan sonra zaten olamıcak böyle seyler evlenme çocuk falan
- +1 yıl
Valla benim peder valide ikisi de çok şükür kendi zamanlarında yaşayamadıklarının hepsini bana yaşattılar. Sen de aynı şekilde bi insan labilirsin. İlla sen yaşayacaksın diye bişey tabi ki yok. Bugün elinde iphone ile dolanarak yarın çocuğuna bebek bezi dahi alamamışsın hiç bir kıymati yo.
Soran+1 yılHaklısın ne diyim valla
+1 yılGeriz ekalılık kusura bakma ama birikim yapıp yatırım yapsan ilerde zengin olup çalışman bile gerekmez ama ap talca zevkleriniz yüzünden fakir kalmaya devam edeceksiniz
10 Yorumla
+1 yılKendini zor duruma borca sokmadığın sürece bence bi sorun yok elalem ne derse desin umrumda olmasın yanlış anlama benim param yok ama bende senin gibi düşünüyorum 🤣 benim asgari ucretim bile yok 4/2'sini alıyorum🤣 şaka bi yana boş ver milleti almasan fas fakirsin alsan zengin egoistsin millet ni değişik almasan zengin avcisi millet yüzüne bakmaz
10 Yorumla
+1 yılİşte bak bunları göz önüne alın ve oyunuzu Kemal Kılıçdaroğluna verin. Gidip hala daha akp ye verenler var çıldırmak üzereyim.
13 Yorumla- +1 yıl
Haklisin oyunu, teror sevici koruyu iki kelimeyi yanyana kullanamayan, konyaya ulke diyen yapılan butun icratlari yikmak isteyen heykelden baska bir halttan anlamayan 350 milyar buldum deyip halkin akli ile dalga gecen bir yalan makinasina oy ver sen, nasilsaniz oyle yonetilirsiniz
Soran+1 yılSonuna kadar gandhi Kemal dedeciyiz ✊✊
Onu da anlamıyorum. Aldığı maaşın hepsini telefona vermek, bir ayakkabıya vermek nedir bu? İhtiyaç falan değil safi israf
20 YorumlaHayır kardeşim, yanlış filan yapmıyorsun. Eğer kendi paranı kendin kazanıyorsan , istediğin gibi harcayabilirsin. İnsanoğlu bu , illaki herşeyin en iyisi olsun isteyecek. Ve bu senin de hakkın...
Al , istediğin şeyin en güzelini, en üst modelini , en markalı olanını al. Tabi kendini zor durumda bırakmamak kaydıyla.
Bu dünyaya bir daha gelmeyeceğiz , dilediğin gibi yaşa , harca..🙂01 Yorumla
+1 yılSen paranı öyle şeylere harcamayı seviyorsun saçma değil.. kimisi marka şeyler alır kimisi araba alır kimisi gezmeye gider sende öyle şeylere vermeyi seviyorsun. Normal :)
010 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@tekBaran sen köle gibi yaşamaya birikim yapmaya devam et hadi ikiye
- +1 yıl
@tekBaran ikile sensin beş para etmez
Yasin kac bilmem ama paranla birikim yapsan iyi olur Ayrica her sey marka demek degil temiz guzel giyin yine yakistir kendine ama bütcene gore hareket et
02 Yorumla- +1 yıl
O kadar iyi cevap ki çok alacağına az al temiz al mantığı var sizde de annem gibi düşünüyorsunuz ama bende çok alıyım temiz alıyım bol alıyım diyenlerdenim bunu aşamıyorum🤣😥
Kardeşim abartı değil bence asgari ücretle haftalık en az 45 saat çalışıyorsun ve karşılığında kaliteli hayat beklemek hakkındır.
Ama bunlar için bütçe dışına çıkmamalısın.00 Yorumla
+1 yılEğer marka ve pahalı ürünler alıp ay içerisinde kira, gıda, giyim gibi temel ihtiyaçlarına para yetiştiremiyorsan gereksiz harcamaya girer bence ama bu ihtiyaçlarla beraber bu tarz ürünlere paran yetiyorsa daha çok al kendine harca. Nasılsa para bi yerde bitiyor en azından kendine harcıyorsun.
00 Yorumla2 şey alacağına tek bir şey al mesela ben ucuz alırım sıkılınca atarım arkama bakmam acımam yırtıldı eskisi kirlendi vs…
01 Yorumla
Soran+1 yılYa bende o kafadayım biraz bozulup ya da eskiyip sürekli git gel yapmaktansa tek bir ürün al pahalı olsun bir tık saglam olsun hesabı
+1 yılKalite seviyorum desen yadırgamam da marka seviyorum demen evet özentilik. Slazenger kaliteli bir marka değil bu arada 😬
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 807 cevap paylaştı. En sevmediğim insan tipi. Ayranı yok içmeye modunda
43 Yorumla
+1 yılortalamanın biraz üzerinde kazancım var daha marka diye bir tutkunluğum olmadı, kendime neyi yakıştırdıysam onu giydim ne sevdiysem onu kullandım, arabada bile bugün bmw ye binerken görğrsğn yarın fiat a binerim hiçte umrumda olmaz
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 549 cevap paylaştı.
+1 yılÖzentilik gösterişlik başka bir şey değil ortada para yok olmayan parayi da bunlara harcamak
20 Yorumla
+1 yılYap yap geleceğine,3 kuruş birikim yapma asgari ücretli isten nasil kurtulurum planlarını yapma
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılElalelm ne söyler diye duşunmekten hayatin tadini cikaramaz olduk. Marka seviyorsan alirsin ev gecindirme gibi derdin yok ise parani diledigin gibi kullanmak senin hakin kimsenin sözune bakma derim. Turkcem icin kusura bakma.
00 Yorumla
+1 yılMühim olan marka giymek değil elbise yi gösteren icindekidir kıyafet i taşımak mesele yakismiyosa en pahalı kıyafet i giysek ne yazar ki😂
00 Yorumla
+1 yılFikirler ve zevkler tartışılmaz , ben ismi satın almak yerine ürünün kumasina ve tasarımına bakıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilenle yaşıyorsun muhtemelen, bekarsın aile geçindirme kira ödeme derdin yok bu durumda harcayabilirsin ama bana komik geliyor ayağını yorganına göre uzatmayan kişiler. Ben 17k maaş alıyorum daha bende iPhone yok 😄
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@seksüella evet
Sadece, ayranı yok içmeye tahtırevanla gider zıçmayacılık oynuyosun. Para senin keyif senin. Boş ver ayranı. :D
00 Yorumla
+1 yılYanlış yapıyorsun bekarken birikim yap. Örnek veriyorum asgari ücret ile çalışıp iphone 14 almanın mantığı yok
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılEvet çok yanlış, etiketi üstünde giyip gezmiyorsun sonuçta, markayı sadece sen biliyorsun kimse değil
00 Yorumla
+1 yılSaat o kadar pahalı değil bence. Telefon da öyle artık çok normal. Günümüzde ucuz bir şey kalmadı ki.
00 Yorumla
+1 yılSende tam gösteriş merakı var. Aynen burdan dewam hatta kredi falan da çek
01 Yorumla
Soran+1 yılHe ya böyle batmıcam kredı cekerek garantiye gidiyım))
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılGiderin gelirini geçiyorsa en kısa sürede bırak yoksa sonu vahim
10 Yorumla Asgari ücret ile marka düşünmek ancak "Deli Yürek" işidir.
10 Yorumla
+1 yılBu huyunu bırakmalısın. Ülkede %105 enflasyon.
10 YorumlaKalite önemli ama marka takıntısı biraz lüks o maaş için yanlış anlama tabiki..
10 Yorumla
+1 yılUlan bi benim marka takıntım olmadı. Butcene göre hareket etmelisin ayrıca yanlış yapıyorsun
10 YorumlaYani imkan ve bütçe doğrultusunda da marka takıntın olsun.
10 YorumlaIphone kullanmak bir ayrıcalık değil bunu ne zaman anlayacaksınız
00 Yorumla
+1 yılİnsanların ne düşündüğünün ne önemi var Allah aşkına
00 Yorumla
+1 yılKarına da aynısını yapıyorsan sorun yok dostum. Rahat ol!😉😊
00 Yorumla
+1 yılAyranı yok içmeye tahtetavanla gider Zıçmaya derler bizim köyde
00 Yorumla
+1 yılBu duruma çok uygun bi söz var ayranı yok içmeye diye
00 Yorumlayoo en iyisi kendin için çalış kendine harca.
00 Yorumla- Devamını Gör (114)
Devamını Gör(159)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Asgari ücretle çalışıyorum ama marka takıntım var. Sizce yanlış mı yapıyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler