Savurganım
Tutumluyum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Alışveriş yaparken savurgan ya da tutumlu olmak tamamen kişisel tercihlere ve bütçeye bağlıdır. Her ikisinin de avantajları ve dezavantajları vardır.
Savurgan bir alışveriş tarzı, kişinin istediği şeyleri satın almasına ve hızlı bir şekilde tatmin olmasına yardımcı olabilir. Ancak, maddi kaynakları tüketmek ve gereksiz harcamalar yapmak da dahil olmak üzere olumsuz sonuçları olabilir.
Tutumlu bir alışveriş tarzı, daha planlı bir yaklaşım gerektirir ve gereksiz harcamaları önler. Tasarruflu davranmak, para biriktirmeye yardımcı olur ve gelecekte daha büyük hedeflere ulaşmak için faydalıdır. Ancak, bazen bu tarzın aşırıya kaçması, özellikle zorunlu ihtiyaçları karşılamaktan kaçınma gibi olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Bu nedenle, kişinin kendi bütçesine ve ihtiyaçlarına göre alışveriş yapması önemlidir. Ayrıca, alışveriş yapmadan önce ihtiyaçlarını belirlemek, iyi bir planlama yapmak ve satın alınacak şeyleri karşılaştırmak da harcamaları azaltmaya yardımcı olabilir.
Yani aslında ürünü beğenip beğenmemek ile alakalı bir durum bence bu. İnsan beğendiğim bir ürünü almak için bence parayı hiç dert falan etmez. Normalde asla gereksiz harcama yapan biri değilim ama sevdiğim bir ürün olursa hiç acımam
Cevap
3Cevap
Degisir ama genelde cok savurgan davraniyorum begendigim bi seyi bazen hic giymiyorum sonra bakiyorum ben bunu mu begenip almisim deyip dolabin bi kosesine atiyorum🙈🙈
Yani eğer beğendiğim bir ürün ise bu bende çok savurgan olabiliyorum bu konuda inkar edemem şimdi. Ama normalde çok tutumlu biriyim. Sadece beğendiğim ürün falan olursa bu konuda kendimi tutamaz alırım
Ughh ben alışveriş yapmaktan ve savurganlıktan inkâr edilemez derecede nefret ediyorum nefffreeeeett!
paran çoksa harcayacaksın
Aynen öyle para çok olunca insan zaten harcamayıda pek dert etmiyor öyle. Ama bu devirde bence paranı iyi tutacaksın. Yani öyle har vurup harman savurmayacaksın. Sonuçta devir ekonomi devri
amaaan koy gitsin ne ekonomisi fazlasıyla var hayatımızı önce para kazanmak için yeterince harcadık şimdide arzularımız için paramızı kullanacağız yanımızda götürecek değiliz ya
Savurgan
Yani evet genelde bende eğer çok beğendiğim bir ürünü alıyorsam bu konu hakkında pek tutumlu biri olamam ne yazık ki. Sevdiğim ürünler için para harcarım o konuda pek tutumlu olamam. Ama normalde tutumlu biriyimdir
Orta karar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?