Tutumluyum
Hayır değilim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Alışverişte tutumlu olmak, kişisel finans yönetimi açısından oldukça önemlidir. Tutumlu olmak, gereksiz harcamaları önlemek ve para biriktirmeye yardımcı olur. Bununla birlikte, tutumluluk ile cimrilik arasında bir ayrım yapmak önemlidir. Cimriliğin aksine, tutumluluk doğru zamanda doğru miktarda harcama yapmayı gerektirir.
Tutumlu olmak, ihtiyaçlar ve istekler arasındaki farkı anlamakla başlar. Öncelikle temel ihtiyaçlar (gıda, barınma, giyim, sağlık vb.) için bütçe belirlenmeli ve bu bütçe doğrultusunda alışveriş yapılmalıdır. Gereksiz şeylere para harcamak yerine, önceliklerin belirlenmesi ve buna göre harcama yapılması önemlidir.
Yani eskiden sevdiğim beğendiğim için alıyordum çok gereklide olmasa içimde kalmasın moda diye umursamazdım ama artık beğensemde fiyatına değmeyecek bir şeyse almıyorum ihtiyacım varsa alırım bir çoğunu zaten bir çok kıyafet giyim tarzıma uymuyor açık olduğu için
Ihtiyaç dahilinde alışveriş yapmayı seviyorum Gereksiz yere ihtiyacım olmayan bir şeyi alıp bir yere bir kenara koymam Eğer ki beğendiğim şey benim bütçeme göre pahalıysa almayı değil beklemeyi tercih ederim Elbet indirme giriyor onu beklerim
Genelde tutumluyum ama bazen tepem atıyor etiketine bakmadan alıyorum. başta iyi hissediyorum öyle yaptığımda sonra hafiften bi pişmanlık… ama sonuçta alınmış alınmıştır😅
Cevap
10Cevap
İhtiyaç dışına çıkmıyorum, sırf görüntüsü hoş işime yaramayan hiç bir şeyi almam. Ürünün hakkı olmayan fiyatı vermem. Sanırım tutumluyum..
Evet bende alışveriş yaparken genelde tutumlu olan tarafım. Paramı öyle boş yere harcamam asla yani ihtiyacım olmayan bir ürünü almam benim için boşa masraf yapmaktan başka bir şey değil çünkü.
Olması gerekeni yapıyoruz bence :)
Üzerime yakışanı alırım. Zor beğenirim.
Begendigimi de alırım. Fiyatı önemli değil.
Evet bu konuda bende oldukça zor biriyim. Çok zor beğenen biriyim genelde. Öyle hemen gördüğüm bir kıyafeti falan hemen alamıyorum ya. Ama bende beğenirsem hemen alırım fiyatını takmam pek.
Çok güzelmiş o zaman 😊 .
İnsan dünyaya bir kere geliyor paranın bir hükmü yok. Para dediğin gelir geçer.
Önemli olan o anı güzel geçirmek 😊
Çok tutumluyum genelde alışverişe gitmiyorum 😂 sevmiyorum kıyafet alışverişini falan
Aynen bende bu konuda oldukça tutumlu biriyim diyebilirim. Paramı öyle boş yere harcayan biri değilim asla. Eğer ihtiyacım var ise alışverişe çıkarım ama yok ise alışverişe çıkıp para harcamam öyle.
Işime yarayanı alıyorum. Bu kadar. Çok bir mutluluk vermiyor. Mutluyum zaten, mutluluğumu başka şeylerden düzenli olarak alıyorum zaten
Param varsa salabiliyorum ama herzaman kendimi durdurmayı başarmışımdır.
Bugün iki üç parça atıştırmalık alacaktm için gitti 10 dkda zor seçtim biraz uygun olsun diye
Hayır aklımda almak istediğim bir şey varsa ve gözüme başka bir şey çarparsa onu da alırım o yüzden tek başıma gitmek istemiyorum
İndirime girmeden ihtiyaç dışı bir ürün almam tutumluyum galiba
Değişiyor kafama göre.
Mecbur 😄 cebime göre harcama yaparım
Bazen evet, bazen hayır.
Yani çok değilim ama yinede yeri geldiğinde evet
Dozunda gerektiği yerde biraz koyarım paraya
Tutumluyum
Her zaman.
Hayır pek değil 😃
Değilim alışverişte kendimi kaybediyorum
Pek değilim.
Tutumluyum