Saygısızlıktır
Hayır Değildir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Saygısızlık demeyelim de kalp kırıcı bir şey diyelim
Böyle durumlarda hep empati yapıyorum farzadelim ki ben çok değer verdigim birine hediye aldım. bu doğum günü olabilir başka bir şey olabilir. O kişi hediyesi alıyor beğenmiyor belki bana hicbirsey hissettirmiyor belkide hissettiriyor yüz ifadesinden anlıyorum. Verdiğim hediyeyi beğenmeyip hediyeyi başka bir şeyle değiştiriyor. Bence kalp kırıcı kötü bir şey
Kişi hediyeyi beğenmek zorunda değil ama verilen hediyeye değer vermek zorunda
Başıma böyle bir olay gelmişti aslında. Okulda 12 yaşında falandjm yılbaşı hediyeleri vermiştim arkadaşlarımla birbirimize. Arkadaşım hediyeyi bana verdiğinde beğendin mi hediyeni demişti. Beğenmemiştim aslında ama beğendim demiştim. Ne gerek var o kişiyi kırmaya üzmeye sızı bilmem ama bence gerek yok
Her kimden ne hediye alırsanız alın hediyeye değer verin. Saklayın hâlâ daha o hediye bende duruyor mesala ne kadar beğenmesemde sakladım...
Aynen bence bu çok kötü hissettirir insana ya. Sonuçta değer vererek onu önemseyerek hediye alıyorsun oda beğenmiyor ve bunu belli ediyor. Ben şahsen çok üzülürdüm bu duruma ya. Beğenmese bile bence bunu bana hissettirmemesi lazım
İlla hisseder hissediliyor yanj
Elbise alırsın mesela bedeni uymazsa aynı modelin bir küçüğünü veya büyüğünü alırsın. Ama elbise almış sana gider onla ayakkabı falan alırsan karşı taraf üzülebilir. Özellikle senin için önemli biri ise bu
O şekilde olursa bende saygı duyarım. Yani gider en azından üstüne uyan bir kıyafeti falan alır. Ama ürünü beğenmeyip ağzını gözünü eğiyorsa işte o zaman biraz olsun kırılırım istemeden ben.
Hayır neden saygısızlık olsun tabi ki de isteyen değiştirebilir. ama saygısızlık değildir. zaten ben bir hediye aldıysam o kişi bunu beğenmediyse değiştirsin beğenmediği ürünü zorla kullanırsa daha kötü hissederim. Hediyeler, sevgi, saygı ve takdir ifadesi olarak verilir. Ancak, bir hediyenin kişiye uygun olmaması veya beklentileri karşılamaması durumunda, hediyenin değiştirilmesi veya iade edilmesi bir seçenek olabilir. Bu durumda, hediyeyi alan kişi değiştirmek veya iade etmek için öncelikle nazik bir şekilde hediyeyi veren kişiyle konuşarak durumu açıklayabilir. Bu, iyi niyetli bir girişim olarak algılanmalı ve her iki tarafın da mutlu olacağı bir sonuç bulunmalıdır. Hediyenin değiştirilmesi veya iade edilmesi, kişinin saygısız olduğu anlamına gelmez. Hediyeyi alan kişi, hediyeyi veren kişinin niyetine saygı duyduğunu ve hediyenin sevgi ve takdir ifadesi olduğunu anlamalıdır.
Yani ama bunu belirterek yapıyor ise insan üzülür bir şekilde ya. Şahsen bana aldığım hediyeyi beğenmeyip yüzünü gözünü buruşturursa ben o zaman çok üzüntü duyarım. Sonuçta ona değer verip almışım.
Alınan hediyeyi değiştirmek, bazı durumlarda kabul edilebilir olabilir. Örneğin, yanlış beden veya renk gibi teknik nedenlerle değiştirme talep edilebilir. Ancak genellikle hediye almak, birisinin size zaman ve emek harcadığını, sizi düşündüğünü ve değer verdiğini gösteren anlamlı bir jesttir. Bu nedenle, hediye veren kişinin duygularına saygı duymak ve hediyenin değerini takdir etmek önemlidir.
Eğer hediye size hiçbir şekilde uygun değilse veya size rahatsızlık veren bir şeyse, bunu nazikçe dile getirebilirsiniz. Ancak, hediyeyi değiştirme kararı almadan önce, veren kişinin neden bu hediyeyi seçtiğini ve onun için önemli olup olmadığını düşünmek iyi bir fikir olabilir. İyi bir iletişim kurarak, her iki tarafın da duygularına saygı göstermek ve anlaşmazlığı çözmek mümkün olabilir.
Cevap
25Cevap
Bedenine olmazsa değiştirmesinde sorun görmem ancak bana alınan hediyeleri değiştirmemeye gayret ediyorum. Kırıcı bir hareket. Ayrıca birine hediye alırken değişim kartı da alırım belki beğenmezse değişsin diyerek anlayışlıyımdır ancak kabul etmese hoşuma gider.
Aynen bencede çok kırıcı ve üzücü bir hareket bence bu. Sonuçta karşındaki insan sana değer verip senin için hediyeler falan alıyor bence bu çok hoş bir davranış. Ben bu hareketine şahsen üzülürdüm.
Bence biraz saygısızlıktır. Benim aldığım hediyeyi beğenmeyip değiştirmesi beni üzer
Aynen öyle benim içinde büyük saygısızlık olur bu. Sonuçta kendi ellerim ile beğenip ona hediye alıyorum oda beğenmiyor bu açıkçası beni çok uzerdi. Yani beğenmiyorsa bile bence belli etmemeli.
Hediye değiştirmek kâlp kırıcı bir şey. Eğer alacağımız hediyeyi beğendirebileceğimizden çekincelerimiz varsa, bence kesinlikle hediye çeki vermeliyiz. Kişi zevkine göre alır.
Bencede öyle katılıyorum. Yani gidip hediyeyi değiştirmek bence çok kırıcı bir durum hediye alan kişi için. Yani hani üzerine falan olmaz gidip değiştirirsin falan ama eğer beğenmediği için yapıyorsa üzüntü duyarım
Değiştirme seçeceğiniz var ise değiştirebilirsiniz sonuçta hediye olarak alınmış herkesin zevki bir olmayabilir ve bu gayet normal bana göre….
Yani evet gayet normal bir durum tabi. Hani üzerime olmayan bir kıyafet ise bu gidip değiştirirsin buda gayet normal. Benim aslında demek istediğim bu değil. Ben alınca beğenmezse üzülürüm diyorum
Saygısızlık tabi bunu ben duyarsam üzülürüm şahsen ve bi daha isteyerek bi şey alamam o kişiye
Aynen bende çok büyük bir üzüntü duyarım bunda. İnsan beğenmese bile bence karşıdaki insana bunu belli edip üzmemeli diye düşünüyorum. Sonuçta değer verip düşünüp hediye alıyorsun beğenilmemesi beni çok üzerdi.
Hayır Değildir
Zaten artık değişim kartı koyuyorlar hediye paketinin içine.
Kişi değişim yapabilsin diye
Yani bu olursa belki o zaman daha güzel olabilir. En azından hem hediye alan kişi için üzüntü falan olmaz hani beğenmedi falan diye üzülmez en azından. Hemde hediyeyi alan kişi için değişim falan olabilir.
Şöyleki eğer alınan kişinin zevkine, tarzına uygun değilse değiştirilebilir ama uygunsa değiştirilmez diye düşünüyorum 🙃
Aynen öyle. Yani sonuçta o sana hediye alınmış bence bu bile çok değerli. Ben şahsen böyle bir saygısızlık yapmam. Ha şu şekilde olabilir belki hani üzerine olmaz falan o zaman değiştirsin bir şey demem. Ama öyle olursa üzülürüm şahsen ya.
hediye hediyelikten çıkar artık iyi kötü giyineceksin
Aynen öyle. Sonuçta karşındaki insan sana değer verip hediye almış yani beğenmeyip onu üzmemek için beğendim der insan bence. Yani sonuçta senin için düşünmüş alınmış bir hediye bence çok değerli olur benim için.
insanlar böyle işte
Hayır değildir. Zevkinize uymuyorsa ve değiştirme imkanı da varsa neden olmasın!
Aynen bak o şekilde olabilir. Onda herhangi bir
sıkıntı falan yok. Sonuçta üzerine olmuyor bir numara büyüğünü alabilir. Ben şahsen gidip bizzat değiştirirse hani beğenmezse o zaman üzülürüm.
Himmm, evet haklisiniz. Hediyeyi alan kişiye hiç bahsetmeden direk gidip değiştirmek büyüğü ya da kucuguyle veya başka bir şey almak hoş bir durum değil.
Yani sizin fikriniz saygı duyarım tabi ben buna. Bence benim için bu büyük bir saygısızlık. Ben şahsen aldığım hediye beğenilmediği zaman çok üzülüyorum o yüzden bence en azından bunu belli ettirmemeli
Şöyle ki eğer alınan kişinin zevkine, tarzına uygun değilse değiştirilebilir.
Yani evet o zaman üzmez açıkçası. Ama eğer beğenmediğini belli ederse açık bir şekilde o zaman üzülürdüm ben. Sonuçta değer verip hediye almışsın insan ister istemez üzülürdüm bu duruma ya.
Şayet ihtiyaç sorulmadan alınmışsa ki sormak etik değil alınmış alınmıştır
değiştirmek abes ile iştigaldir
Tabii ki değildir mesela bir kıyafet olur ama üzeriniz olmaz dar gelir fazla gelir vesaire bu bir saygısızlık değildir
Bence fazla değil rengi falan kibarca söylenir işte
Bedeni falan olmad8ysa saygısızlık değil
Diğer türlü saygısızlık
Bana giysi hediye etmişlerdi, bedeni bana uygun olmadığı için iade etmiştim. Bunda saygısızlık yok bence.
Yok bu bencede gayet normal bir durum. Üzerine falan olmayınca değiştirebilir tabi. Ama aldığın hediyeyi beğenmese buna boğulurum ben. Yoksa tabi olmuyorsa gidip değiştirsin bundan bir üzüntü falan duymam ki.
Beğenmiş ama uymadıysa mecbur kalacak değiştirmeye sorun olmaz bence ama öteki türlü ayıp olur.
Uymuyorsa uyan biriyle değiştirmek uygundur
Yani o şekilde olabilir mesela. Hani aldığın bir kıyafet bir pantolon falan üzerine olmaz o zaman değiştirsin tabi üzerine olmayan ürünü giyip napacak çünkü. Ama olduğu halde değişmiyor ise ben o zaman üzülürüm işte.
Evet saygısızlık
Evet bencede saygısızlık. Yani sonuçta o insan sana değer verip hediye almış. Beğenmemek bence çok ayıp olur karşıdaki insan için. Onun yerine nezaketen teşekkür etmek bence çok daha iyi.
Saygısızlıktır
Evet bencede saygısızlık. Yani sonuçta seni düşünüp değer verip almış bence çok güzel bir duygu tam tersi. Yani bana biri hediye alsa şahsen bundan büyük bir mutluluk duyarım Yani beğenmemezlik falan yapmam
👍
Beden ölçüsü olarak olursa saygısızlık sayılmaz ama çok farklı bir şey olursa saygısızlık sayılır bence
Değişim kartı yaninda varsa sıkıntı yok
çok kritik bir soru
Hayır, alakayı maydonoz.
Saygısızlıktır
Yani evet bencede saygısızlık bu. Sonuçta sen karşındaki insana değer veriyorsun o senin sldigi hediyeyi beğenmiyor. Ben olsam şahsen çok üzülürdüm bu duruma ya. İnsan nezaketen sevinir bence.
Bence değildir
Yani buda sizin düşünceniz tabi. Bana göre alınan hediyeyi beğenmemek saygısızlık. Yani değer verip alınan bir hediye bu sonuçta. İnsan beğenmese bile beğendi gibi yapar sırf karşıdaki insan üzülmesin diye
Bence değildir istememiş olabilir
Yani isteyip istememesi değilki önemli olan. Sonuçta o kişiye değer verip ona hediye alıyoruz. Yani insan hediyeyi beğenmese bile bende karşıdaki insana belli etmemeli çünkü üzülüp kırılabilir.
Bence neyse onu soylemeli
Bence saygısızlıktır
Benim içinde öyle. Yani insan en azından belli etmez bence. Yani beğenmiyorsan nezaketen belli etme bence. Yani ona değer verip hediye alıyorsun onunda beğenmeyip değiştirmesi bence büyük saygısızlık
Yani. Düşünmüş hediye almışsın al eve götür kullanmazsan bile bir kenarda dursun ailenden birine ver soran olursa çok beğendi kıramadım ona verdim dersin kimse kırılmamış olur
Saygısızlıktır.
Aynen bencede saygısızlık. Ben şahsen birisi bana bu şekilde davransa çok üzülürdüm. Yani bence beğenmese bile bence bunu belli edip karşıdaki insanı üzmemeli diye düşünüyorum. Sonuçta düşünerek hediye almış.
Saygısızlık değildir
Yani evet sizin fikriniz bu saygı duyarım tabi. Ama bence benim için biraz saygısızlık olabilir. Sonuçta ona değer verip hediye alıyorum. Beğenmese bile bence bunu karşı taraftaki insana belli edip üzmemeli
Evet
Yani evet bencede öyle. Hediyeyi değiştirmek bence çok büyük saygısızlık. Şahsen ben kendim için diyorum bu duruma çok üzülürdüm. O yüzden böyle bir şey yapması bence hiç hoş olmaz ya.
Kesinlikle
Evet benim içinde büyük bir saygısızlık olur bu. Sonuçta değer verip hediye alıyorsun beğenmese insan üzülür ya ne bileyim. Ben şahsen bu duruma çok ama çok üzülürdüm. Sonuçta hediye bu nezaketen insan teşekkür eder.
Elbette
Evet insan ister istemez bir kırılır ya. Sonuçta karşındaki insana değer verip ona hediye alıyorsun. O ise gidip hediyeyi beğenmeyip değiştiriyor. Üzerine falan olmaz o zaman değiştirir falan ama beğenmeyip değiştirirse ben çok üzülürüm.
Üstüne olmazsa tabii değiştirsin ama onun haricinde beğenmemezlik yapılmamalı bence
Evet saygısızlıktır
Evet benim içinde büyük saygısızlık bu. Genelde insanlar karşısındaki insana değer verip onu mutlu etmek için hediye alır. Yani o mutlu olsun diye alır. Ama karşındaki insan beğenmeyip bir köşeye atıyorsa bence bu büyük bir saygısızlık diye düşünüyorum.
Kesinlikle saygısızlıktır. Sakla dursun :)
Yani evet. Bencede beğenmesen bile bir hatırası var o kişiden sakla dursun ne olacak. Yani gidip beğenmeyip değiştirmek bana biraz saygısızlık gibi geliyor. Ben bu duruma şahsen biraz üzülürdüm.
Ona haber vermeden değiştirmek bence değil
Evet saygısızlıktır
Evet bencede saygısızlıktır bu. Yani ben şahsen çok üzülürdüm bu duruma ya. Sonuçta değer verip hediye alıyorsun karşındaki insana. Yani onun değiştirmesi şahsen beni biraz mutsuz ve üzüntülü bir hale sokardı.
Hayır Değildir.
Yani
Hayir
Yani benim için öyle. Ben şahsen aldığım hediye beğenilmediği zaman çok üzülürüm. Sonuçta ona değer verip hediye alıyorum. Gidip değiştirmesi bence hediye alan kişi için büyük saygısızlık
Sıkıntı büyük
Aynen genelde karşıdaki insanı üzme taraftarı değilim ben. Yani sonuçta sana değer vermiş ki sana hediye almış bence çok güzel ve özel bir durum bu. Yani değiştirmek yerine bence saklamak kullanmamak daha iyi.
Hediyenin ne olduğunada bağlı biraz
Hayır Değildir
Yani sizin fikriniz bu şekilde olabilir saygı duyarım. Ama bence kişiye alınan hediye değer verilerek ve önemseyerek alınır. Şahsen benim aldığım hediyeyi beğenmeyip yüzünü assa ben buna çok üzülürdüm
saygısızlıktır
Hayır degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?