Beğenmediğiniz bir şeyi tutmaktansa kullanacağınız ya da giyeceğiniz bir şeyle değiştirmek daha mantıklı bence. Sizce normal mi yoksa alınan hediyeyi değiştirmek alan kişiye saygısızlık mı?
Alınan hediyeyi değiştirmek alan kişiye saygısızlık mıdır?
Evet, bu durumun yaşanmaması için hediye çekleri hediyeler normalleştirilmeli ki hediye edilen kişi hediyeden memnun kalmaması gibi bir durum oluşmasın.
Bir kişiye seçilmiş bir hediye yerine hediye çeki / nakit vs. vermek kabalık değildir aksine karşı tarafa hediye özgürlüğü tanımaktır.
Eğer kıyafet ise beden olmuyorsa bedenle değiştirmek ya da bir sıkıntısı varsa değiştirmekte sıkıntı olmaz ama örnek veriyorum alınan bir kalem gidip sen bunu başka kalem ya da başka bir şeyle değiştirirsen işte o zaman ayıp etmiş olursun.
Ya şimdi atıyorum ayakkabı almıştır, bunu ben yaşadım, ben 38 giyiyorum ama o 37 almıştı, ayağımı sıktı mecbur değiştirdim, o da bir şey demedi olmazsa değiştir demişti parası benden demişti.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 485 cevap paylaştı.
Hayır bence alakası yok. Bana biri bir kıyafet falan hediye etse ve bana küçük/büyük gelse değiştiririm. Böyle bir durumda değiştirmemem mantıksız olur. Eminim saygısızlıktır diyenler de böyle yapar, boş boş yazıyorlar işte.
Ya saygısızlık diyenlere anlam veremedim ne alaka? Boşuna mı diyorlar zevkler renkler tartışılmaz diye boş yapmışlar her neyse. Birine hediye alacağım zaman zevkine hitap etmezse değiştirebileceği şekilde bir hediye tercih ediyorum. Hem zevkine hitap etsin hem de güle güle kullanabilsin. Ben bu şekilde daha mutlu olurum. Diğer türlü ben alınmayayım diye saklamak zorunda kalacak veya atacak bilemem sdfghjkld İki tarafta mutlu olsun.
Eğer alan kişi değiştirme fişini de verip olmazsa değiştirirsin falan derse ayıp falan olmaz. Ama öyle bir şey demezse vermezse fiş falan, onun yüzüne ben bunu beğenmedim değiştiririm falan dersek o zaman ayıp olur bence biraz tuhaf olur
Alan kişiye göre değişir. Öğretmenler gününde gelen minik hediyeler kenarda durur. Ama Nişanlımın aldığını Direk iade ettim. Bozuldu. Ama kendimi haklı buluyorum sordu fikrimi söyledim. Niye başka bişe alırsın ki
Hediyeye gore değişir kıyafet tarziysa değiştirebilir. Örneğin bana sal almış o şal benim rengim değildi asla olmadı yüzüme diğer bir renkle degstirdik
bana 3 benden büyük gölek almıstı gözünün gönyesine ayar yaptığım konusmuyorum gitti jayatımda yok hala duruyo hediyenin hediyesi oluyorsa 3 x large giyen varsa veriyim :)
Senin açından bakınca değiştirmek mantıklı geliyor ama hediye eden kişiye saygısızlık ve kırıcı bir davranış. Sevgiline ya da arkadaşına içinden gelen bir şeyi hediye ettiğini düşün ve değiştirse hoşuna gider mi gidecegini sanmiyorum manevi bir degeri vardir alinan seylerin. Bu degere saygisizliktir
Valla arkadaş şort almış hedıye bır gıydım don gıbı oldu üstümde böyle yapıştı arka taraf sanat eseri gıbı çıktı ortaya.. o degıl çıkaramadım yoksa degıstırıcektım kestım attım mecbur
Bencede gayet normal bir şey ama senin aldığın bi hediyeyi başkasının değiştirdiğini görsen üzülürsün (eğer beğenmemişse) yani ne saygısızlık ne de değil:)
Alınan hediye eğer bir giysi elbise gömlek tarzında bir ürünse neden olmasın? Bedenine uymamıştır küçük gelmiştir büyük gelmiştir. Mecburen değiştireceksin.
Giyim harici değiştirmek saygısızlıktır ve değer vermemektir , herkesin görüşü farklı tabi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tabiki saygısızlık sen birine hedıye alsan ve değiştirse ne hissedersin biraz empati yapın kırıcı bir durum hediye istemıyosan ben sevmem hedıyeleri dersin konu kapanır