Panik alışveriş: Fiyat artışı veya bir daha bulamam diye ihtiyacı olmadan satın almak.

#büyükyorumcu
Panik alışveriş: Fiyat artışı veya bir daha bulamam diye ihtiyacı olmadan satın almak.

#büyükyorumcu
Birinin bu soruyu kesinlikle sorması gerekiyordu. Teşekkürler.
Bu ara herkes 'aman bir aya fiyatı çıkar, alalım şunu' diye diye elinde avucunda ne varsa maddeye yatırdı. Nasıl ki ihtiyacı olmamasına rağmen evdeki eşyaları çöp biriktirir gibi bir gün lazım olur düşüncesiyle bekleten insanlarla, bir gün pahalılaşır diyerek ihtiyacı olmasa da alanlar benim gözümde aynı katagoridedir. Bunun bir çeşit hastalık olabileceğini düşünüyorum.
Ben ihtiyaç fazlası alısveriş yapmıyorum. Ama ablam tam olarak böyledir. Bu sene 3 kaban aldı, üçünü de bana verdi. Tamam benim de işime gelmiyor değil ama ihtiyaç fazlası alisveriş yapıyor parasina yazık diye üzülüyorum.
Selam
Hayır ihtiyacım olmadan alışveriş yapmam. Yani sonuçta gereksiz bir alışveriş olur bu. O yüzden alışveriş yapmam ben ihtiyacım yok ise. Yani belki yiyecek falan olabilir hani ondan ucuz diye çok alır stok falan yaparsın ama onun dışında ben öyle gereksiz şeylere sırf fiyatı düştü diye para falan harcamam yazık günah.
Cevap
7Cevap
Hayır paramı boşa harcamayı sevmem gadası
Artan fiyatlardan sonra maalesf insanalr artk yarn daha da artacak korkusuna ihtiyacı olsa da olmasa da alıyor beğendiğini
Bunu ben çok sık yapıyorum beğendiysem alıyorum evet. 🤭
Bende diyorum bu avemeler neden dopdolu. Meğer sebebi buymuş.
İhtiyacımız olmayan şeylere, neden para verelim ki?
Hayır asla ihtiyacım yok zaten neden alayımki boşa para kaybı
Çok beğendiysen alıyorum neyse almıyorum stok olsun diye
Sevdiğim ürünleri kıyafetleri vs stok yapıyorum evet çünkü insan gibi zam yapmıyorlar.
bunu maakesef ki farkında olmadan cok yapıyorum fiyatlar artacak vs diye degil kendimi kaptırıyorum
Evet yapıyorum kendimi kaybediyorum bazen hatta
Bugün ne alırsan kar'da olduğun için alıyorsun.
İhtiyacım olmayan şeyi niye alayım
Bazen sıkıntı dan atarım ben genelde 😄😄
Evet yapıyorum
Hayır
Yapmam.
Yani yapılabilir bence
Hayır almam.
hayır..
ihtiyacım yoksa almam..
Evet stikluyorum
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?