Böyle bir şey var sanki. Nişanlanır nişanlanmaz hemen erkekten telefon alınması isteniyor. Aşırı saçma bana. gore çok düşük bir hareket sizce? İsteyen alır zaten hediye olarak. Kendi diliyle İstemenin ne anlamı var :/
Nişanlılık döneminde kız tarafının, erkek tarafından telefon istemesi ne kadar mantıklı?
Zaten kız tarafı bir şey istemez ki. Eğer erkek tarafı örf adet biliyorsa pahalı olmamak şartıyla ufak tefek hediyeler almayı bilmeli jest olsun diye. Ayrıca telefon istemek biraz görgüsüzlük.
Gösterişe o kadar bağlıyız ki, kendimiz için değil başkalarına hava atmak için yaşıyoruz. Edep adap görgü ne dir ne işe yarar hiç umurumuzda da değil. Sonra bunları biz yapmıyormusuz gibi erkekten adamlık karşı cinsten de kadınlık bekliyoruz. İnsan olmak zor zanaat biliyorum ama artık görmeyede başladım. Bunlarının sonunda da kurduğunuz evlilik hep güzel geçsin istiyoruz. Bu kadar bencillikten çok yaşamazsınız zaten merak etmeyin. İnsanlar birbirleriyle mutlu olmak için değil de sanki mal alış verişi yapıyormuş gibi davranıyor. İşin ilginç tarafı kimsenin de bir tepkisi yok.. Her gün biraz daha fazla sasirmaya devam ediyorum.
Benim enişte de ablama almiştı ama asla kız istememişti tamamen hediye. Annem de çok kizdi olur mu öyle şey diye ama işte nişan heyecanı herhalde iclerinden jest yapmak geliyor. Ama onun dişinda ozellikle istenmesi yüzsüzlük.
Bunun bir de şu versiyonunu gördüm. Damst baldıza da yuzük almak zorundaymiş. Eniştem de bize sordu almalı miyız diye. Agsgdhd dedik yok ya o ne saçma adet.
Eniştenin içinden gelmemiş enişten yeterince kültüre sahip olmadığı için hediye alayım derken vizyonsuzlugundan telefon gitmiş telefon almış. bi elmalı telefonu kim beğenmez ki diye. Tebrikler Davaro lar
Mantıklı değil bence. ama herkesin kendi kararı. yani ben istenmenin görgüsüzlük olarak bakıyorum sonuç olarak tamam alınır da bunu hediye olarak alınması daha iyi olur yani içinden gelir alır. direk telefon istenmesi anlamsız geliyor. sevgilime tabi ki alırdım sorun olmazdı benim için.
Sanırım bu nişanlılık döneminde bütün herkes bir araya geliyor erkek tarafını ne kadar sömürürüz diye ellerinden geleni yapıyorlar. Ya bana o kadar saçma sapan geliyor ki bu tür istekler bu tür adetler ben hiçbir şekilde mantık yürütemiyorum. Sonra da evlenilecek erkek bulamadık diyorlar.
Vallahi nişanlıyım bohçada olsun altin konusunda olsun ailem biz kimseden bir şey istemeyiz siz neler isterseniz onları alırsınız dediler. Arti olarak 6 Ay olacak nişanlanalı sevgilim markete gittiğinde bir şey lazım mı dediğinde bile bana şunu al demem. Boyle şeyler çok iğrenç
Yani neresinden tutarsan tut tamamı ile yanlış bir hareket bir kere hediye istenmez hediye alınır sen bana şu ya da bu hediyeyi al diyorsan zaten o hediye olmuyor ki sen emrivaki yapıp zorla aldırıyorsun karşındaki insana hele ki bu insan evleneceğin kişi ise sıkıntı daha da büyük sanki karşındaki adam yolunacak kaz gibi bakıyorsun ama mesela telefon değil de başka bir şey istenseydi o zaman olaya daha yumuşak bakabilirdim.
Cep telefonu ilk çıktığı 5 yıl için duymuştum hakda vermiştim ama şimdi yine duyuyorum lakin hak vermiyorum Bir türkü var aynalı körük olmazsa ben gelin gitmem şimdi iPhone prof max olmazsa ben gelin gitmem diyorlar
Ilkndefa duydum ve çok saçma bu nişanlı geleneği filan değil. Ben damat yerinde olsam nişanı atarım sagilacak inek değilim der yoluma bakarım. Bu insanlar hangi kafayı yaşıyor anlamıyorum.
Saçma bulmuyorum, neden almasın, eşi olacak o insan? Müstakbel eşi için bir telefon alması çok değil, sonuçta üstüme ev yap demiyor lakin erkek hissedip kadın söylemeden alsa daha hoş olur tabi ki
Telefonum vardı eskimisti çok kullanılıyordu pek Nisanlandim telefon alalım dediler babam hayır ihtiyacı yok dedi. Karşı tarafı düşündü babam Evleneli iki yıl oluyor 2.3 hafta önce aldım
Bence saçma ve küçük düşürücü. Hediye almak isteyen alır, zorla bir şeyleri dayatmak bana bencilce geliyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ay cok doğru bi tespit ahbahBaha ama benım erkek kuzenım nişanlandı telefonu da iyi değildi nisanlısıda bunu gorup telefon hediye almıstı tam terside olabilir yanı istemek falam cok sacma ama belki dusunup hediye alabilir