23 yaşındayım hayatımda hiç kimse olmadı ama evlenmek istiyorum şimdiden çeyiz düzmelimiyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Çok saçma buluyorum çeyiz dizme olayını. Evleneceğinizin garantisi var mı? Birikim yapabilirsiniz. Para olduktan sonra ne zaman istersen o zaman çeyiz alırsın direkt. Hemde o yol tercih edilen moda ürünleri. Olmayan koca için borca girmek çok mantıksız..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Daha hiç bir şey yokken çeyiz alıp saklamak bana çok saçma geliyor. Ne gerek var ki öyle bir şeye zaten her şeyin modası çabuk geçiyor modayı geç kendi zevkin bile değişiyor mesela bir kazak alırsın bir yıl sonra onu artık beğenmezsin çünkü zevkin değişti. Çeyizde de öyle olacak aldığın şeyleri beğenmiceksin o yüzden çeyizine almak yerine şu an beğendiğin ve ihtiyacın olan şeyleri alıp kullan.
00 Yorumla
- +1 yıl
Yani maddi olarak kendinin yeterli görüyorsan sonuç olarak kadın olarak ayakta kalman lazım ekonomik özgürlüğün olması lazım kocaeli'ne bakmaman lazım yani bunları yapabilirim diyorsan kendinde bu yükümlülüğü görüyorsan evlen çeyizinde yap
00 Yorumla
- +1 yıl
Yani kimse yok sen niye çizeceksin ayrıca yani 23 geç bir yaş değil bunun 30'a kadar yolu var gerçi istediğin yaşta istersen 35 de evlen kimse sana karışamaz da sana kalmış
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor

Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.

Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.

Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.

Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.

Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.

Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.

Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.

Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!

İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
56Cevap
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Sen bilirsin ama bana daha hayatında biri yokken çeyiz almak aşırı saçma geliyo hayat bu belli olmaz belki de hiç evlenmicez. Alınan seylerin de modası geçiyo ister istemez. Ya da sürekli yeni şeyler cıkıyo şu an alsan evlenirken belki daha güzelini beğeniceksin. Tabi evlenirken böyle şeyleri bi anda almak da aşırı masraflı oluyo o yüzden eşya olarak almaktansa birikim yapmanı tavsiye ederim. Evlenmezsen elinde kalmaz en azından boş boş. Dolar altın vs seklinde biriktirirsen değer de kaybetmez
12 Yorumla- +1 yıl
Ama ceyiz zaten yavas yavas yapilir birazda maddiyata bagli kimisi her sene bi kac parca bisey alir kimisi tek seferde komple duzer
- Cevap sahibi+1 yıl
@ezjanrozaaa evet öyle ama parça parça alsa bile belki hiç evlenmicek boşa gidicek ya da evlenirken o aldıgı şeyler artık hoşuna gitmicek bence riskli. Arkadasım su an evleniyo mesela önceden almıştı şu an hiçbi eşyası hoşuna gitmiyo cünkü aldıgı şeylerin hep daha yenisi daha üst modeli falan cıktı. Hep içinde kaldı su an beğendiklerini alamadı elinde eskiler oldugu için. çok mutsuz senelerce sevmeden kullanıcak kız evi dizdi ama cok canı sıkıldı. onun yerine parayı biriktirip kenara koysa su an asıl bğendiklerini alırdı içinde kalmazdı
- +1 yıl
Naabıcan ceyizi ya. Düzenli dolar koy bankaya. 15 bin dolara ulaşınca , o para ile en son modelini alırsın herşeyin. Hemde siemens - Dyson gibi gibi..
00 Yorumla - +1 yıl
Düzeceğin çeyiz senin kullanıcan şeyler olsun abuk sabuk şeylerle doldurma boşa masraf ve israf evlenmek istiyorum diyorsan tabiki dizebilirsin
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Ya şöyle şimdi insanın karşısına ne çıkacağı belli değil böyle genel kullanım olanları halletmek istiyorum aslında
- +1 yıl
Genel kullanım evlilik içersindede alınır ya ben senin için diyorum abuk subuk şeylere çok para veriyor insanlar yazık cidden, ne biliyim gecelik al çarşaf al hep sürekli kendi kullana biliceğin şeyler olsun genele bakarsan 50 binlik olursun :)
- Soran+1 yıl
Yok haklısın teşekkür ederim
Evet mantıklı. Modası geçmeyen ürünler var örneğin çelik tencere setleri bu tarz şeyleri almalısın gün geçtikçe fiyatlar uçuyor.
00 Yorumlaolsun al her gecen gun pahalalasıyor. yanı sevdıgın gordugun bısey olursa neden olmasın kı. allah gönlune göre mutlu bırr yuva nasıp etsın.
00 Yorumlabeni bull güzelim seninle röportaj yapmak istiyorum xd
015 Yorumla- Soran+1 yıl
Ne alaka amca
- Soran+1 yıl
Düzgün birini bulamadım bulsam evlenirim bi de görücü usulü evlenmek istiyorum
- +1 yıl
Abi burada çok masum kalıyon ya sanki
- +1 yıl
Saygılar abim
- +1 yıl
Abii yapma be abim masumsun be
- +1 yıl
Amin abim amin
- +1 yıl
Yok abi ben çok gencim😉
insanlar 5 ay tanıdığı biri ile bile evlenebilir, ve yaşın genç, çeyiz düzebilirsin, eğlenirsin hem bu süreçte.
00 Yorumla- +1 yıl
Bazısı çeyiz düşünür bazısı ben gibi alacağı arabaya neler yapacağını düşünür 😄😄
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Arabam var zaten ben çok şeye sahibim ki sadece ilerde allah ne çıkaracak belli değil diye görüş almak istediö
- Soran+1 yıl
İstedim*
- +1 yıl
Çok güzel o zaman adım at kullanacağın şeyleri almaya başla ıvır zıvır çeyizleri alma bence
- +1 yıl
Çeyiz almak yerine altın euro al para biriktir bence. Hem karşına birisi çıkana kadar ne modeller çıkar gözüne hoş gelmez.
00 Yorumla Oo diz diz benim annede diziyor , bosa dizme diyom ne olur ne olmaz diyor djd
02 Yorumla- Soran+1 yıl
her şey dk başı artıyor haklı
- +1 yıl
Bence diz kader bu belLi olmaz. Rabbim bu mübarek günün yüzü suyu hürmetine sana çok doğru, Peygamber efendimizin ahlakıyla ahlaklanmış, oturup kalkmasını bilen, senin değerini bir ömür bilecek, daima arkanda olacak birini çıkarsın İnşAllah 🙏🏻 ☺️
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Ay amin ya ay ilk kez böyle dua aldım allahım size bin kat güzellikler nasip etsin amin amin çok teşekkür ederimmm😍😍😍😍😍❤️❤️❤️❤️❤️❤️
- +1 yıl
Amin kuzum benim daima mutlu ol İnşAllah 🙏🏻 Rabbim çocuklarına iyi bir baba , sana da iyi bir eş versin ❤️❤️❤️😊😊😊
- Soran+1 yıl
Amin amin allah her isteyene böyle nasip etsin ya ne kadar iyi kalpli bir insansın
- +1 yıl
Hata başla ya Allah bismillah de bence de başla bende başladım çunku sün ,🤣🙈
00 Yorumla - +1 yıl
Hayirlisi olsun hakkinda alacagin esyalari gule gule kullanmaniz dilegiyle
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Ben de 22 yaşındayım ciddi düşündüğüm ilişkim de vardı ama çeyiz işi kadar saçma sapan bir şey daha hayatım da duymadım. Yani işine eline alınca bir şeyler gerçekten ciddi olunca her şey beraber alınır halledilir. Yok kız tarafı beyaz eşya alır yok erkek tarafı ev araba alır koltuk halı bilmem vs vs. Ne kadar saçma sapan şeyler ya. Bana ters kanka ben almim.
00 Yorumla - +1 yıl
hayatında biri yokken çeyiz düzmek ne kadar mantıklı
00 Yorumla - +1 yıl
Her şeyin modası çabuk geçiyor evlenmeden önce her şeyi alırsın aceleye gerek yok
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bende 25 yaşındayım benimde hayatımda kimse olmadı. Niye böyle oldu ki?
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Yanlış kalplerde harcanmadan doğruyu bekliyoruz.
- Cevap sahibi+1 yıl
Bu çok güzeldi. Bunu bir yere not edeceğim
- Soran+1 yıl
Et ben öyle düşünüyorum karşıma insanlar çıktı ama ben hep birşeylerini başlamadan gördüm ve bu sözle ilerliyorum
- +1 yıl
Benimde baba olmam gerekir ama olmayınca olmuyor, ne yapalım şimdi kendimizi mi? Asalım.
00 Yorumla Bence çeyiz derdine değil o çeyizi kiminle kuracağını düşün çünkü sen çeyiz olarak altında götürsen yanındaki değmediği sürece ziyan olur ömründe çeyizinde... Naçizane tavsiyem
00 Yorumla- +1 yıl
Evet ben evlenmeden iki ay önce herşeyi yetiştirmeye çalıştım ama çok sıkıştı kesinlikle nevresim pike yorgan gibi şeyleri önceden almalısın
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Bende küçük gözden kaçanları toplamayı düşünüyorum büyükleri evlilik sürecine girirnce almayı
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Yapabilirsin bence, evlensende evlenmesende lazım olacak
00 Yorumla - +1 yıl
Çeyiz dizmekmi kaldı ya benimde olmadı gayet normal olarak görüyorum bunu sende normal olarak gör yalnızlık eziklik ya da kötü bir şey değil
00 Yorumla - +1 yıl
Bence şimdiden çeyiz düzmeye başla. Hayatın ne getireceği belli değil. Genç kızsın biri çıkar evleniverirsin. Nasip kısmet.
28 yaşındayım bende ciddi birisi olsun istiyorum ama nasip bu işler bence en güzelini yaparsın her şey gittikçe pahalı oluyor kadınların kullacagı şeyleri almak bence çok mantıklı
00 Yorumla Devir zor ekonomi kötü n'olur n'olmaz diz sen yinede
00 YorumlaAz az yavaştan almaya baslayabilirsin kenarda dursun
00 Yorumla- +1 yıl
Bende 22 yasindayim hayatimda kimse olmadi
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Az önce bir arkadaşa da dedim yanlış kalplerde harcanmadan doğruyu bekliyoruz
- +1 yıl
Aynen tabikidr hayirlisi hakkimizda insallah🌸
- Soran+1 yıl
İnşallah en hayırlısı ve güzeliyle kandilde dua edicem sanada 💗
- +1 yıl
Cok sagol ck incesin Raabim gönlüne göre vrsin insallah 🌸🌸
- +1 yıl
Sabir okul vs ne durumda ne ceyizi
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Üniversite mezunu oluyorum ve yüksek lisans için çalışıyorum
- +1 yıl
Eee niye acele ediyosun ise bi gir bir iki sene calis parani dogru duzgun kazanmaya basla hayatinj biraz yasaa
- Soran+1 yıl
Yani saçma hem evlenip hem kariyerime devam edebilirim zaten çalışıyorumm
- +1 yıl
Ah be arkadasim evlen de gor sana kariyerine devam etme demiyorum ki zaten once takilmana hayatina bak kazamdigini guzelce ye gez dolas kisitlama kendini daha sonra sorumluluk aldiginda ne yaptim ben diyeceksin evliligin ne kadar iyi de olsa bir kac sene gezip tozup eglenseydim diyeceksin
boş ver çeyizi falan biz aldık da noldu
00 YorumlaÇeyiz önemli değil ben alayım seni ;)
00 Yorumla- +1 yıl
Ben de evlenmek istiyorum ne tesadüf 😂😂
00 Yorumla Evet çeyiz diz ilerde daha pahalı olur çünkü
00 Yorumla- +1 yıl
Aferin ve helal olsun sana yap evladım hazır olsun
00 Yorumla - +1 yıl
Hazırlan sen kısmetin bulur seni
00 Yorumla - +1 yıl
Eğer durumun yeterliyse olabilir
00 Yorumla Yaparsan sana faydası olur
00 Yorumla- +1 yıl
simdiden diz ancak yetisirsin.
00 Yorumla u
+1 yılBence sizin kararınız önemli
00 YorumlaBi yerden başlamak lazım
00 Yorumlaparan varsa yap bence
00 Yorumla- +1 yıl
Elinden geldiğince yap.
00 Yorumla Bence dizmeye başlamalısın
00 Yorumla- +1 yıl
Tabi zaten önceden dizilir
00 Yorumla - +1 yıl
Ciddi biri çıkınca yaparsın acele etme
Başlama da fayda olur zarar olmaz.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Kız dur hele bi aday olsun
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Diz belli olmaz o işler
00 Yorumla - +1 yıl
Niye şimdiye kadar düzmedin?
00 Yorumla Alışveriş & Hediyeler konusunda 410 cevap paylaştı. diz tabi ne olur ne olmaz
00 YorumlaBukadar mi vizonsuzsun
09 Yorumla- Soran+1 yıl
Vizonsuz derken ne alaka
- Soran+1 yıl
Oku bilmem ne dersen hem okulun son senesi hem çalışıyorum evim ve arabamda var yani sanane
- Soran+1 yıl
Ben çoğu şeye sahibim ne alak
- Soran+1 yıl
Yani sanane bazı insanlar çalışmayıp ev hanımı olabilir isteği bu olabilir vizyon ne alakaysa
- Soran+1 yıl
İkisi aynı anda yapılabilir bence
Başka meşgale ara kendine.
00 Yorumla- +1 yıl
Başla bence
00 Yorumla Alışveriş & Hediyeler konusunda 388 cevap paylaştı. Zamanı gelince olur
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 429 cevap paylaştı. Iyi yapmissin
00 Yorumla- +1 yıl
Ne çeyizi
00 Yorumla - +1 yıl
Ufak ufak başla.
00 Yorumla - +1 yıl
Planlı ilerlemek iyiydir
00 Yorumla - +1 yıl
İyi olur aslında
00 Yorumla şimdiden hiç gerekli değil bence acelen ne 🤔
00 YorumlaEvet diz
00 Yorumla- Devamını Gör (27)
Devamını Gör(82)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > 23 yaşındayım, hayatımda kimse olmadı. Şimdiden çeyiz dizmeye başlamam gerekir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi