3 ayHayır Hatun bunu yapmamalısın hayatın ne getireceği bilinmez Uzunca bir süre evlenemeyebilirsin O yüzden aldıklarının modası geçer ihtiyaç ortadan kalkar sadece evde çöpe dönüşür aldıkların yine aynı şekilde Belki de hiç evlenemezsin bunu bilmiyoruz sadece Allah biliyor o yüzden çeyiz adı altında bir sürü şey alıp evi doldurmanın hiç lüzum yok dediğim gibi çöpe dönüşme ihtimali de var cebindeki paranın çöpe gitme ihtimali de var Evlilik gibi bir durum ortaya çıkınca hızlıca gerekli şeyler alırsın Önemli olan cebinde paranın olması o yüzden acele etme ve Böyle bir şeye de kalkışma bence ama hayat senin sen bilirsin Bu arada eğitimin nedir Ne iş yapıyorsun Bir çevren var mı yani
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
3 ayÖncelikle hakkında selametlisi olsun amin. Kenar'da zaruri lazım olur diye 5-6 ay geçinebileceğin paran yoksa onu öncelik ile Allah'ın izni ile ayır. Eğer kenarda paran varsa? çeyiz ayarlama öncesi yuva kurma adına : Psikolojin, eş adayı kriterlerin ve beklentilerin ile karşında'ki insana katacağın değerlerin, yaşça büyüklerin'den eş seçimi evlilik merasim masrafları adına israfa 2 taraflı girmekten uzak durma, geçim ehliliği ile evlilik içi sorun çıkarma ihtimalli konuları öğrenip önleme ve akabi oluşan sorun olursa vb. çözme adına danış ve tecrübelerin'den yararlanıp not al. Allah'a dua et ve çevrendeki güvenilir insanlara evlilik niyetini ve beklentilerini söyle, yuva kurma üzeri sana arabuluculuk yapmak isteyenleri red etme. Karşına nasip çıkarsa ona atfen 2 taraflı olarak geçerli olacak şu sözleri istersen bahset : Bir birimizi başkalarının tavsiyeleri üzeri test edecek ve gerçek niyet ve kişiliğimizi saklayacak bir birimize galip gelecek, kendini beğenmiş ve kendin'den emin zeki sözler ile beden dili kullanma çabalarına girmeden vb. Göründüğümüz gibi olup olduğumuz gibi'de görünüp ve de evlilik nasip olursa hiç bir şekilde değişmeden şu an'da konuştuğumuz bir birimizi tanıdığımız halimiz ile orjinal doğal olarak beraber yaşayıp beraber yaşlanacağımız üzeri bilinç ve niyet ile muhattap olalım, evlilik deneme tahtası değil.. terazi misali düz ve orta dengede konumlanıp eğilip bükülmeden bu kısa ve geçici hayatta beraber'ce yaşayıp yürüyeceğimiz bir yol olacak ve olmalı ona göre başlayalım. vb. diyebilirsin.
03 Yorumla
Soran3 ayVay be ne güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim
- 3 ay
Rica ederim. Allah aklıma size yazacağım cevabı ilham etti bende düşünerek, tecrübelerim'den ilave ederek yazdım. Cevap yazımı en iyi görüş seçtiğiniz için de teşekkür ederim.
Soran3 ayRica ederim 🌸
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 366 cevap paylaştı.
3 ayİlkesel bir cevap vermek isterim:
Çeyiz düzmek çok eskilerde kalmış ve artık tamamen yanlış bir uygulama. Bu gün beğenerek aldığını yarın beğenmeyeceksin. Belki eşin beğenmeyecek. Yarın yeni bir şey çıkacak ve onu gördüğünde önceden almış olduğun için pişman olacaksın vb vs.
O yüzden imkan varsa kenara para koymak, altın veya döviz almak en doğrusu. Zamanı geldiğinde bu birikimle o an istediğini alırsın. Olay budur artık. ✅🤷♂️
10 Yorumla
Bence başlamalısın ama 'el alem ne der' ya da 'adet yerini bulsun' diye değil; sadece kendi zevkini, ruhunu yansıtan o özel parçaları biriktirmek için. Ortada henüz 'o kişi' olmayabilir ama o kişinin senin dünyana adım attığında karşılaşacağı o özenli ve karakterli ortam, senin hayata bakış açını fısıldayacaktır.
12 Yorumla
Soran3 ayTeşekkür ederim beni anladığınız için yorumunuz o kadar güzel ki 🙏
Yapay Zeka Cevapladı
Çeyiz konusu hem ekonomik hem duygusal bir mesele 💛
Eğer bütçeni zorlamadan uzun vadede de kullanabileceğin temel eşyalar alacaksan sorun yok bence. Evlenmesen de kendi evinde kullanırsın sonuçta 🏡
Ama “evlilik olsun diye” aceleyle alma. Önce kendi hayat konforuna yatırım yap. Çeyiz de bunun doğal bir parçası olsun 🧺✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 17,5b cevap paylaştı.
u 3 ayHayır önce bul sonra düşün.
10 Yorumla
3 aykesinlikle başla derim! Ben de evlenmeden önce ufak tefek nevresim, bornoz gibi şeyleri almıştım, eşimle ev kurarken o kadar rahat ettik ki anlatamam. 29 yaş tam zevkinin oturduğu zaman. Ama elektroniği sona bırak, modası geçmesin; tabak çanakla başla gitsin, bereketli olsun
01 Yorumla
Soran3 ayBu da güzel bi yorum başlanılması gereken ufak tefek şeylerden başlanılabilir ✨
3 ayKesinlikle başlamalısın. Ciddi biri olsun ya da olmasın, mutfak gereçleri veya nevresim gibi modası geçmeyen temel parçaları yavaş yavaş almak ileride maddi olarak seni çok rahatlatır. Hem kendi zevkine göre seçmiş olursun, hem de her şeyi son ana sıkıştırmamış olursun.
00 Yorumla
3 ayÇeyiz işine biraz gereksiz gözüyle bakıyorum. Annem geçen gün çeyizini açtı. Bir sürü duş bezi, kıyafet, yastık kılıfı falan var. Hiçbirini de kullanmadığımız çatal kaşık, bardak da var. İhtiyaç oldukça almak daha mantıklı. Niye modası geçecek şeyleri stokluyorsunuz ki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayBoşuna başlama... Bu devirde kimse 19 yaşında kız muamelesi çekmez sana... ortlama insan ömrü 60 yıl sen 30 yılını yemişsin... Bir de masrafları katlıyarak 4-5 senenizi borç ödemeye gönüllü erkek olduğuna umutlanma devam et ama bu devirde o adamı bulamazsın... Bu ortamda da abazan bulmaya benzemez 😉
010 Yorumla
Cevap sahibi3 ay27 yaşında öğretmenle evlendi 19 yaşında kuzenim... Dünya çevrenizden ibaret değil. Sizi kandırıyorlar. 28-30 yaşına gelmiş kadına erkekler bakmak istemez. maddi manevi. Düğünsüz nişansız kınasız. nikah oturabilirsiniz. Komşumun kızına öyle oldu. Erkekler erkeklik yapmaz o yaşa gelip evlenen kadına. feminist şekilde takılırsınız ev arkadaşı gibi.
Cevap sahibi3 ayBiz de * got meme mi var kızım? fit dursun yeter erkek... Yanlış anlama erkek evlense de evlenmese de erkek olmak zorunda ama bu erkekliği evlendi diye kadına göstericek diye bir koşul yok. Adam her gün 14 saat çalışıyorsa kadın için olduğunu sanma yani.
Cevap sahibi3 aySence helaliyle çalışıp parasını kazanan kadınlar nezlinde mi söylüyorum ben? Evde paçalı donuyla yatıp koca arıyan biz her şeye layığız diyen * bahsediyorum uyan geldik!
- 3 ay
Arkadaşım 29 yaşında tanıştı bir kaç ayda evlendi 2 yaş büyüğü bir çocukla çok da güzel borca girdi altınını da aldı. Sizin gibi zihniyetler uzak dursun zaten.
Cevap sahibi3 ay@Kartonhelva 🥱🥱🥱🥱 he heee... öyle rüyanda gördüğün şeyleri analtma bize. yarı yarıya paylaşmadan hiç bir erkek evlilik işlerine girmez bu devrin kadınlarıyla. Boşuna kendini kandırma.
Soran3 aySen neyin kafasını yaşıyorsun ya
Gizli Üye(18-24)3 aygına geldi bu 25-30 yas arasi pembe gizli uyelerin, evde kalmislik ve evlilik sorularından. cidden hayatta baska amacınız mi yok gelmis çeyiz duzeyim mi diye soruyor siteye pek soruluk bi durum gormedim bize ne
43 Yorumla- 3 ay
Ağzına sağlık
Soran3 ayBurası bir soru cevap sitesi istediğimi sorarım sen de bu yorumu yazmak yerine cevaplamadan geçebilirdin sananeyse ne soracağımı sana mı soracam
- 3 ay
Kuzenim çocuk doktoru mesela o da düşünüyordu çeyiz mi dizsem diye, altın biriktirdi onun yerine. Günün birinde evleneceğin zaman lazım olacak. Ben evlendim eşimle hiçbir birikimimiz yoktu, 4.5 yıl borç ödedik. Düşün neredeyse 5 yıl gezmedik sadece ailelerimizi ziyarete gidebildik. O nedenle böyle şeyler önemli. Ve bu bir insanın hayat amacı değil ileri görüşlülük.
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 583 cevap paylaştı.
s 3 ayPara biriktirmek daha iyi olabilir ya zerre çeyizim yokken eşimle tanıştım,'1 yıl dolmadan evlendik. Hepsi halloldu yanicha evet zor oluyor hem düğün dernek hem çeyiz ama en azından paran varsa halloluyor
02 Yorumla
Soran3 ayO zaman altın yapmak daha mantıklı
- 3 ay
Bence de
3 ayArtık herşeyin modeli hersene değişiyor eskiden alınan şey yıllarca değerini koruyobiliyordu. Artık alınan eşyalar alinirken karşılıklı olarak karar veriliyor.
11 Yorumla
Soran3 ayMutfakta mı
3 ayBence hayır, çeyiz düzmeden önce önce kendine zaman ayır. Kendini geliştir, hobilerini pekiştir, ekonomik olarak sağlam duruma gel. Çeyiz düzenlemek yerine kendi yaşamını zenginleştirirsen, olayın doğal akışı gelir.
10 Yorumla
3 ayNe alırsan al yarın ya modası geçecek ya da daha iyisi çıkacak o sebepten ileride hızlıca paraya dönüştürebileceğin şekilde yatırım yapman daha mantıklı
11 Yorumla
Soran3 ayEn iyisi altın yapmak
3 ayİstersen başlayabilirsin ama bunu bir zorunluluk ya da panik haliyle değil, kendine yatırım gibi görerek yapman daha sağlıklı olur. Yaşın geç değil, bu yüzden acele edip gereksiz şeyler almak yerine sade ve gerçekten işine yarayacak şeylere yönelmek daha doğru. Asıl önemli olan çeyiz değil, doğru insan ve huzurlu bir ilişki.
20 Yorumla
3 ayÇeyiz düzme. Çünkü ortada evlilik durumu yok. Çeyiz yerine Altın birikimi yap evleneceğin zaman çeyizini alırsın hemen. Para oldu mu çeyiz de olur
20 Yorumla
1 ayBiçik, çeyiz doğumla gelen bir alışkanlık ama bazen kredi kartıyla da sıyır-yıkar. İstersen önce küçük bir listede ihtiyaçların ne olduğunu koy, sonra gerçekçi bir bütçe yap; böylece rekâr'dan kaçınırsın.
00 Yorumlaevet bence çeyiz düzmeye başlaman iyi bir fikir olabilir. bu sayede gelecekte oluşabilecek herhangi bir ilişkiye hazırlıksız kalmazsın. ayrıca çeyizini yavaş yavaş toplamak daha rahat olur, ani ve masraflı alışverişlerden kaçınmış olursun.
00 YorumlaMutlaka düşüncelerin olgun ne istediğini bilen bir kadınsın diye düşünüyorum ve her an her şey olabilir. Doğru insanı bulduğunu düşününce hemen iş hızlanır. Darısı başıma diyelim
01 Yorumla
Soran3 ayAmin
İmkanın varsa altın biriktir ceyiz dedigin nedir bilmiyorum Türkiye'de adetleri ama sacma geliyor. Modası gecebilir o zamana kadar hergun yeni bişey çıkıyor çünkü.
10 Yorumla
3 ayTabi ki yap her şey çok pahalı al bitir, sonucta evleneceksin illa birinin olmasına gerek yok.
20 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 1,3b cevap paylaştı. 31 oluyorum köşeye iğne atmadım.😃
Hayatıma biri girerse bakarım o işlere. Doğmamış çocuğa don biçmek olur bu.23 Yorumla- 3 ay
Alayım ben seni dizeriz yavaş yavaş 🤣
- 3 ay
Nickine rağmen gayet sakin cevap geldi mxmcsmkx
3 ayÇeyiz işi bana saçma geliyor. Çünkü tek taraflı olarak hazırlanıyor. Hayatı paylaşacağım kadın ile birlikte herşeyi beraber almak beraber karar vermek varken o olmadan neden hazırlayıp da kendi zevkimi ona dikte edeyim ki.
00 Yorumla
3 ayCeyiz dizme derken eski tip ceyiz sistemi bana sacma geliyor. Ama evini esya ile dosemen fena degil. Ama kullanmayacagin esyalari alip durmab yanlis bence
00 Yorumla
3 ayAktif alım yapmasan da yapacak kadar bütçeni altın gibi gibi seylere yatırım yapıp biriktirmeni tavsiye ederim hem paran erimez hem zamani gelince istediğini alırsın
00 Yorumla
3 ayÇeyiz yerine en basit olarak altın al ya da başka bir yatırım ile paranı değerlendir evleneceğin tarih belirsiz ise alacağın her şey demode olacak.
00 Yorumla
3 ay
3 ayUfaktan başla bence ama fazla abartmadan çünkü bugün beğenerek aldığın bir ürünü ileride sevmeyebilirsin.
ya da kırılabilir deforme olabilir
Onun yerine tasarruf odaklı bir yaklaşım yaparak altın alabilirsin sonra evlenince bir ihtiyacın oldumu oradan karşılayabilirsin.
00 YorumlaCanım her şey kısmet, dua edip nasibini bekleyeceksin tabii ki bunun için de iyi adayları değerlendireceksin fakat çeyiz yerine altın al hem yatırım olur sana hem de ilerde evlenirsen modası geçmemiş yeni eşyalar alırsın kendine.
O dediğin eskidendi çünkü kızlar çalışmıyordu ve ailesi alırdı kızına ele gidince mahcup hissetmesin diye..
00 Yorumla
3 ayçeyiz mi kaldı para biriktirin onun yerine vakti gelince topluca alırsınız ne diye alıp da kenarda köşede eskiteceksiniz
01 Yorumla
Soran3 ayBu da doğru bi yorum
3 ayHazırla tabi zamani gelmiş iyi biri cikarsa karşına degerlendirirsin bu yaşa kadar neden bekledin
05 Yorumla
Soran3 ayOkudum hem de kafa dengi birini bulamadım
- 3 ay
Nasip işte insallh çıkar karşına iyi birisi fazla gecikmek De iyi değil hangi bölümü okudun
Soran3 ayEdebiyat öğretmeniyim
- 3 ay
Atanabildin mi
- 3 ay
Düzgün sevgilin oldumu hic
Nasıl mutlu hissediyorsanız öyle yapın. Köşeye döviz veya altın atıp sevdiğinizle tanışınca birlikte karar verip alınması daha güzel olur gibi. Kişisel fikrim.
00 Yorumla
3 ayGec bile kalmıssın 14 yasındaki kızıma sımdıden basladık :) evlenmesen de ayrı eve cıkarsın gene kullanılır
13 Yorumla- 3 ay
Yaptığınız hiç hoş değil. Çok rahatsız edici. 14 yaşındaki çocuğuma diye düzeltin* çocuk çocuk
- 3 ay
@Nxkekxkekxkekldkrlfl hos olmayan ne ya sacmalama ceyız bizim kulturumuzun bir parcası bana da cocukken yapılırdı butun akrabalarım cevrem boyle gorduk el emegınden de bahsediyorum tabi yıllar alıyor bitirmek ama siz belli ki herseyı erkekten bekleyen tayfadansınız
- 3 ay
Ben çocuğa çeyiz düzmeyen taraftanım, her şeyi erkekten bekleyen taraftan değilim. Ayrıca kafandaki örtüye bakılırsa müslümansın islama göre de her şeyi erkek yapar? Böyle bekleyen kadının nesi yanlış mı böyle olsam bile? Çocuğa çeyiz dizmek çok yanlış aynen çocuk çünkü o. Gerçekten düşünsen zaten para biriktirirsin ona o da isterse mesleği için kullanır isterse başka bir şey için: çeyizmiş! Allah ıslah etsin seni
3 ayPara biriktirin bence eşya yerine. Evlilik için değil de genel hayatın binbir türlü hâli var hesabı
10 YorumlaBende 28 29 yaşındayım dediğin gibi her an her zaman ummadık anda evlenebiliriz hazır olmak lazım 🤭🫣☺️🥰
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)3 ayçeyiz kültürünün ekonomik, sosyal bir çok nedeni var. Sonradan gelenek gibi algılamış bir tedbirdir sadece. Bugün ekonomik açıdan çoğunun şikayeti var ve haklılar evet ama hayır bu gelenek şart değil :d
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)3 ayAllah aşkına çeyiz mi kaldı yaw?
Birikim yap parayı altına vs yatır ki lazım olduğunda işine yarasın 👍 çeyiz için eşya alacaksın ve çürüyecek veya modası geçecek Oysa maddi olarak birikim olursa her türlü daha iyi olur.
01 Yorumla- 3 ay
Evet bu görüşe katılıyorum
3 ayEğer çeyiz bu kadar önemli olsaydı Halit Ziya usakligil in soyadı Uşaklıgil değil ceyizligil olurdu
00 Yorumla
3 ayboş ver cidden çeyiz filan. bir gazla bir sürü gereksiz şey alınıyor. o parayla bir kaç ülkeye tatile çık. gez yeni kültürler öğren insanlar tani
00 Yorumla
3 ayBaşlama bence belki yıllarca onları muhafaza etmek zorunda kalırsın önce yoldaşını bul çeyiz kolay
00 Yorumlaşu kadarını söyliyeyim evleneceğini düşünerek çeyiz düzme işi için ortalama türk kızına göre geç kalmışsın:) sal gitsin hayatını yaşa gez toz.
00 Yorumla
3 ayTabiki sonra biri olunca zor olur şimdiki kızlarda çeyiz hazırlama yok niyeyese normalde kız 18 ine girince çeyiz duzmeye baslar aileler
00 Yorumla
3 ayÇok istiyorsan yapabilirsin öyle mutlu oluyorsan bende aynısını yapmayı düşünüyorum 🌹🌹
10 Yorumla
3 ayCeyize gerek yok. Eline geçeni gram külçe altın yap köy kenariya. Yarın sana çok büyük kolaylık olur
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 ayÇeyiz belli bi yaşa göre dizilmez bence mesela ailem benim çeyizimi 4-5 yaşında dizmeye başladılar bazı aldıkları şeyleri kullanmayıp bana ayırmışlar gerçi hala bi işe yaramıyorlar ama
11 Yorumla- 3 ay
O zaman o alınanları birisine hediye et 😄
3 ay29 yaşına gelip kaç dil öğrenmişsin, hangi okulu bitirmişsin, kaç ülke gezmişsin, kaç kitap okumuşsun? Çeyiz düşüneceğine bu soruların cevaplarını düşünün. İşiniz gücünüz evlenip, çocuk doğurmak başka bir hayat amacınız yok, şaka gibi:D
11 Yorumla
Soran3 ayOkumuş olduğum neden aklınıza gelmiyor insanları tanımadan direk yargılıyorsunuz beni sadece bu sorudan tanıyamazsınız
3 ayÇeyiz saçma bence paranı biriktir zamanı gelince tık diye hepsini alırsın o parayla
00 YorumlaGeç bile kaldınn
Belki imkânların el vermedi ama hemen başla
Ortada biri elbet olucak00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 660 cevap paylaştı.
3 aySaçma geliyor değişen gelişen teknoloji ve ürünler var
00 Yorumla
3 aybence başla birini bulunca hemen çeyizi hazırlayamazsın fiyatlar uçtu gitti
00 Yorumla
3 ayBence evlendikten sonra al
Önceden alıp bi köseye yigmak sacma geliyor00 YorumlaDiz bence yaşın var her an biri denk gelebilir nolur nolmaz
00 Yorumla
3 ayYani hazırlamaya başla yavaştan başla acele etmeye gerek yok. Hazırda dursun.
00 Yorumla
3 ayBiri yokken düzmeye gerek yok bence. Ha biri varsa neden olmasın?
00 Yorumla
3 aySadece valizi kap gel desem ne yapabilirsin ki
00 YorumlaHakkınızda hayırlısını isteyin ve çeyize devam edin
00 YorumlaBaşla basla sonra fiyatlar çok artıyor almak istiyor alamiyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)3 aySana tavsiyem fazla yer kaplamayan ve modası geçmeyen şeylerden alabilirsin. Veya gümüş veya altın alabilirsin. Ama sakın döviz alma.
11 Yorumla
Cevap sahibi3 ayAma içimden almak geliyorsa almanı öneririm.
Gizli Üye(36-45)3 ayBen 38 yaşıma kadar düzdüm 🫣😅 yani nasip kısmet bu işler benim ki geç oldu ama güzel oldu
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)3 ayBence altın biriktir. Ben bir sürü aldım öylece duruyor kartonlarda. Alırken ilişkim vardı ama olmadı. Ev dolu bodrum dolu.
02 Yorumla- 3 ay
Neler aldın mesela anlatsana 😄
Cevap sahibi3 ayTabak çanak nevresim takımları filan beklediğin cevap bu değildir ama
Gizli Üye(30-35)3 ayBilmiyorum şimdi aldıklarının modası geçebilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)3 ayBor cam, çay bardağı vs gibi şeyler alırsan belki ama birçok şey eskiyor.
00 Yorumla
3 ayYaşın evlenme yaşlarında ama çeyiz falan düzme kocanla beraber alırsın
00 Yorumlaaltın al kız yarın evlenıcek olsan bıle bozdurur anında alırsın herseyı , sonucta ceyız almak masraflı secmek degıl
11 Yorumla- 2 ay
tecrübe 😀
- Devamını Gör (116)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler