Evi süslemek insana enerji veriyor bence. Ben birkaç süs almayı düşünüyorum.

Evi süslemek insana enerji veriyor bence. Ben birkaç süs almayı düşünüyorum.
Hekees ekonomiden şikayet ediyor, asgari ücretten, şundan bundan. Ama yılbaşı geldiğinde sanki bizim geleneğimiz gibi ev süslemek vacipmiş gibi davranıyorlar. Bilhassa ertesi gün çöpe atmak için alınan o çam acağı ve süsleri. Kaldı ki, bu yeni yıl adeti bile değil, 24aralıkta kutlanan noel adetidir. Ah benim küp baş memleketim. Bir kaçmünlü özenip alıyor diye, son yıllarda iyice b0kunu çıkardı durumun, oturup sorgulamıyorda ben ne yapıyorum diye. Çöpe para mı verilir? Enerji versin vermesin. O parayı gidip soğukta sokakta yazanlara yardım eden bir derneğe bağışlayın, iki hayır duası alın. Bakın görün ozaman enerjinin kralını.
insan kendine mutluluk veren şeyleri yapabilir, hayata bu kadar karamsar bakmayın bence. ayrıca sırf geleneğimiz olan şeyleri yapacağız diye bir şey yok, hayatımıza yeni şeyler de katabiliriz ki yılbaşı türkiye'de çok uzun yıllardır kutlanan bir şey. ayın 25'inde olan hristiyanların christması ile karıştırıldığı için böyle tepkiler var. ama yılbaşı yeni bir yılın başlangıcını ifade eder. yani dini bir şey değil. insanların bir araya gelerek bir şeyi kutlaması, mutlu olması, çocukların sevinmesi ne bileyim bu tarz şeylerde bu kadar kötü bir şey yok. ayrıca bağış yapıp hayır duası almadığımı nereden biliyorsunuz, yılbaşı kutlayan bunları yapmıyor mu? çok ilginç şeyleri birbiri ile ilişkilendirmişsiniz. ekonominin kötülüğünden bahsediyorsunuz ancak kendimizi mutlu etmek için bu tarz şeylere para harcamak da insanı hayatta mutlu eden şeyler. 2 gram mutluluğu bile kendine haram gören bir millet olmamalıyız. ben yılbaşı kutlayıp mutlu olurum siz ise neyle mutlu oluyorsanız onu yaparsınız. yeter ki birbirimize saygı duyalım. ayrıca yılbaşı kutlamıyorsanız ya da süsleme yapmıyorsanız da bu soruya cevap vermeyebilirdiniz.
İnsan kendine mutluluk veren şeyleri elbette yapabilir, yapmalıdır da. Ben burada insan mutlu olmasın demiyorum. Bir başkasının alışkanlığını, adetini, geleneğini, dini ritüelini uygulamadan önce, sorgulamamız gerektiğini söylüyorum.
Ben bir Müslümanım. Dinimin gerektirdiği şekilde yaşamaya çalışıyorum. Dinim bana, diğer dinlere ve diğer din mensuplarına benzemekten kaçınmam gerektiğini söylüyor. Ki bu dini bir konuda değil sadece. Çevre ile alakalı da bir durum. Ağaçlar kesilmesin diye bangır bangır bağıralım, şehir yeşil kalsın, ormanlar yeşil kalsın diye didinelim ama yılbaşı geldiğinde çöpe atılmak için kesilen ağaçların ticaretini destekleyelim.
Bununda ötesinde ben Türküm. Buda Müslüman olarak dinime bağlı olmamın yanı sıra, Türk olarak geleneklerime bağlı olmayı gerektirir. Ben tutup Yunan geleneğini benimsemem veya oturup Ermeni adetini evimde uygulamam. Bu tüm dünyada böyledir. Niye? Kimliğimizi korumak için. Olumsuz anlamda söylemiyorum bunu. Biz rengarenk bir ülkeyiz ve bukadar farklı olduğumuz için güzeliz. Herkes kendi rengini korusun. Yoksa ne anlamı var kimliğimizin?
Hristiyanların noel’i 24 aralıktadır. Yeni yıl ise 31 aralık. Ameller niyetlere göredir, ben sizin niyetinizi 100% bilemem. Yeni yılı bir parti, havai fişek veya bir pastayla kutlamanız, evet yeni yıl kutlamaya girer. Eyvallah. Ama Hristiyanların 24 aralığa hazırlandığı gibi aralık başında çam ağacı alıp süslemeniz, gavurluğa girer. Kimse bana bunu “ama biz yeni yıl için ağaç aldık” diye yutturamaz. Ağaç alma ve onu süsleme gereği nerden çıktı, onu sorayım öyleyse?
Çam ağacı almak veya bağış yapmayı bir teraziye koymadım elbette. O ağaca, ve aslında bütün çöpe atmak için alınan eşyaları çok daha hayırlı bir iş için kullanmak adına bir örnek verdim. Yılbaşı ağacı alan bağış yapmıyordur hele hiç demedim. Aralarında ilişki kurmadım yani.
Ben mutluluğu kendime haram görmüyorum. Ama sorgulamamayı görüyorum. Yumurta boyamakta çok eğlencelidir emin olun, ama ben kalkıp Paskalya kutlamıyorum. Hristiyanlarda kurban bayramında kurban kesmiyorlar. Bu saygısızlıkta değildir üstelik. Yıllarca Balkanlarda, eski Yugoslavya da farklı dinlerden, milletlerden insanlar birarada yaşadı.
Herkesin mutlu olmasını isterim ben. Gerçekten sizde mutlu olun. Ağaç süslediniz diye de sizi yargılamam, size saldırmam. Ama sorulan soruya görüş bildiririm. Görüşlerimi izah edip, davranış ve hareketlerimizi sorgulamaya davet ederim. Türkiye de yılbaşı uzun yıllardır kutlanılan bir şey fakat nezaman kutlanmaya başladı diye tarihcesine bakın isterseniz. Bizi hiçbirzaman aralarına almayacak AB’ye daha şirin gözükmek ve kendi dinimizin yanı sıra part time olarak onların dini üzerine yaşamaya hazır oluşumuzu simgelemek isteyenlerin başlattığı bir hareket bana göre. Yoksa yılbaşı kutlamayı Osmanlıdan mı Atatürkten mi görüp sahiplendiniz? Bir avuç sosyal medya kurbanı, vasıfsız, ününü neyle kazandığı belli olmayan fenomen veya ünlü diye tabir ettiğimiz batı özentisinden görmüş ve sorgulamayı unutmuş olmayasınız?
Saygılar.
Ya neyin süslemeleri Allah aşkına ya cidden b*ku çıkıyor neyin yılı he yıl geçmiş he gün he ay yıl geçince ne oluyor yani eglenmeler böyle havai fişekler falan ne gereği var? 😏 Çok aşırı saçma ve boş bir durum (BANA GÖRE)
Görüş
30Görüş
Noeli alıp yılbaşı kutlaması diye satıyo bunlar da alıyo ne çakmasınız ya noel kutluyosan al süsle de millet sırf güzel göründüğü için alıyo bana ne sizin ilahınızdan dininizden yani
Hayır. Zaten onlar yeni Yil Süsü değil Yurtdisindaki Insanlar Noel Bayramlarını kutluyor 24, 25,26 Aralık olan da bizim Millet karıştırıp bilmeden atlıyor özenip.
illa çam ağacı şart değil. 23 Nisan 'da sınıf süsleme gibi düşünün. kutlama olduğu için normal süsler ile de ev süslenebilir. ama yılbaşı ağacı konusunda katılıyorum sana.
A101 veya Bime gelince alırım 3-5 bişey. Onun haricinde özellikle yılbaşı alışverişi adı altında çıkmam.
Gerek duymuyorum, zaten malzemeler gereksiz pahalı. Onun yerine evde kalıplarla kurabiyeler yapabilirim.
kurabiyeler yılbaşının vazgeçilmezi
Keyifsizim bu yılbaşı, sanırım sakin sakin takılacağım kendimce. Belki ufak tefek süslerim evimi i dunno
Tek bir süs 60 TL gibi bir fiyatta. Nasıl alalım ki? Hiçbir şey dokunulacak gibi değil.
Kesinlikle düşünüyorum bir kaç güne başlarım ağacımı kurmaya yılın en sevdiğim arifesi geldi😍😍
ne güzel 😍
Süslediğimiz her yıl bize giriyor celladımıza aşık olmayalım
Hayır ya hiç gerek yok zaten her şey pahalı süslemeye ayıracağım bütçeyi sofraya ayırırım.
Hallo,
Hayır Noel kutlamam.
Danke schön.
evet yaa, tahtalale bu alışveriş için ideal.. hesaplı ve çok çeşit.
Aklima dusurdunuz simdi😄. Bir kac yeni yil agaci dekorasyonu alinabilir.
Hayır geçen senekileri de hediye ettim birisine. Kedim dağıtıp duruyor hevesimi kaçırıyor sjsjsj
Yeni yıl süslemesi de neymiş olum mandalinamızı soyup yerken tv izleyecez işte ne süsü püsü
Hep böyle bişey hayal ettim ama biz müslümanız, noel kutlamak uygun değil bu yüzden yapmadım
noel zamanı farklı gün zaten ve o isanın doğuşu
@xİstilacıTürİnsan Hristiyanlar yılın bu zamamı noeli kutluyor. Bu süsler noel süsü
ne alakası var ya aynı gün bile kutlamıyoruz normalde noel baba da bize ait zaten onlar sonradan din değiştirdiği için kendilerinin olduğunu sanıyor Antalya da noel baba heykeli var
@xİstilacıTürİnsan Noel baba Hristiyan bir Aziz.
Yunus Emre gibi, Mevlana gibi düşün. Onların dini onların kültürü
hayır Türklerin
paganlarındı o
eskiden türklerde pagandı
Noel bir gün değildir noel bir haftadır ve 25 Aralık 1 Ocak arasıdır.
biz noel değil yılbaşını kutluyoruz zaten onların kutlama amacı farklı
Paganizm veya Hristiyan inancı ne farkeder? Resmi tarihe göre Noel baba Hristiyan bir aziz hatta isanın havarilerinden biri.
o sadece söylenti ayrıca Türkler pagandı yani onlara değil bize ait
@xİstilacıTürİnsan Onlar da Ramazan ayının bitişinde bayram yapıp biz islamın bayramını kutlamıyoruz dese gülmez misin?
çok saçma konuşuyorsun
Ne gerek var 30 dk duracak seye dünya para bayılmaya
Bir gün için deymez
Para yok ki yapalım didkndmd
Yok be bune buu sjhdjsjs
Bir kaç hediye düşünüyorum
En İyi Görüş