İşlerinin bu olduğunu biliyorum, kişisel olarak kızmıyorum hiçbirine hakkım yok ama rahatsız oluyorum. Kendi kedime alışveriş yapmak istiyorum, yardıma ihtiyacım olsa zaten söylerim. Haksız mıyım?

İşlerinin bu olduğunu biliyorum, kişisel olarak kızmıyorum hiçbirine hakkım yok ama rahatsız oluyorum. Kendi kedime alışveriş yapmak istiyorum, yardıma ihtiyacım olsa zaten söylerim. Haksız mıyım?

Bence gayet iyi oluyor
Örnek vermek gerekirse ben modadan çok anlamam giyim konusunda ve gittiğim mağazada ne tür ürünler var bunu bilmem bilemem yani
Ama bir satış elemanı gelince misal diyorum iş görüşmesine gideceğim sade şık olsun günlük hayatta da giyebileceğim bir kombin yapalım diyorum çalışan yardımcı oluyor elinde ki ürünleri gösteriyor hatta bazen indirim konusunda bile yardımcı oluyor bence iyi ki varlar bugüne kadar zararlarını hiç görmedim
Çünkü bir insan bir konu üstünde uzman olur benim mesleğim Çarkçılık mekanik işlerden anlarım nerde ne giyilir ya da işte hangi renk uyumludur ben anlamam bilmem bu yüzden de bilmediğim konuda dışarıdan fikir almak yardım almak beni daha çok güvende hissettirir çünkü o satış elemanı orada çalışıyor adamın işi bu o sana senin isteklerine uygun ürünü sana sunar ama sen ne istediğini bilmiyorsan kafan karışık ise yine sana yardımcı olmak için sorar olay bu yani
Bizim alışveriş kültürümüz olmadığı için bu tür güzel yanlarını göremiyoruz
Bunu bazı mağazalar bir ticari taktik olarak görür, sizi ikna edilmeye müsait bir müşterimi degilmi diye tartmak için bir yem, evet dediginiz an elinizde işinize yaramayan bir çok eşyayla mağazadan çıkarken kendinizi dolandirimis hissedebilirsiniz genelde😧
Bu onların görevi bunu yapmak zorundalar ama yinede sevmiyorum ve genelde inceliyorum bakınıyorum gibi şeyler diyorum o zaman zaten rahatsız etmiyorlar.
Lisede bir yaz mağazada çalışmış biri olarak konuşuyorum, patronumuz bunu yapmamız için zorluyordu😂😂😂 İçimden müşterilerin çoğunun hoşlanmadığını biliyordum ama yine de gidip bu soruyu soruyordum.
Cevap
85Cevap
Evet aşırı rahatsız oluyorum. Bir de bir şey söyledikten sonra beklemeye devam ediyor. Stresli oluyorum.
orada çalışanların nasıl bir satış baskısı içerisinde olduğunu bilmeyenler için söyleyeyim, satış personelleri sadece müşterilerle değil yöneticileriyle de mücadele ediyor. Boş duran personeli sevmiyorlar. Her personeli bir müşterinin yanında görmek istedikleri için istemeseler de bir müşterinin peşinde koşma durumunda kalabiliyorlar. Üç kuruş prim için mecburen yanımızdan ayrılmıyorlar. Bir şey satamadan müşteri giderse dünyanın fırçasını yiyorlar. Mağazacılık maalesef böyle rezil bir meslek. Kölelikten farkı yok. O yüzden onları anlamaya çalışın. Rahatsız olduysanız da kibarca söyleyin dışardan çok rahat gibi görünebilir ama çok zor şartlar altında çalışıyorlar.
Aynen öyle ben de rahatsız oluyorum. Bir şey isteyince zaten gidip soruyorum. Ama tabi bunu satış elemanları kendi isteğiyle yapmıyor. Ben de bir mağazada satış elemanlığı yapmıştım, kendim bu durumdan hoşlanmadığım için empati kurarak müşterilerin de hoşlanmayacağını düşünüp hiçbir müşteriye bu şekilde yapışmıyordum. Ama patron sürekli bana müşterilere yapışıp buyrun ne bakmıştınız nasıl bir şey arıyorsunuz demem için zorluyordu. Yapmadığımda beni iyi bir satış elemanı olmamakla suçluyordu halbuki yardıma ihtiyacı olan satış elemanı arayıp seslenen müşterilerin direkt yanına yardıma koşan bir elemandım.
Ne yalan söyleyeyim oluyorum. Kişisel bir şey değil ama gerçekten kendimi baskı altında hissediyorum. Rahat olamıyorum. Bu bilhassa kozmetik ürünleri satan yerlerde daha kötü. “Bakıyorum” diyorsun, kadın yine de gitmiyor, yapışıyor. “Şunu önerebilirim, bu çok tercih ediliyor” diye bütün alışverişini yönlendiriyor. Kıyafette “bakıyorum öyle” diyorsun, en azından dik dik bakacaksa bile uzaktan bakıyor sana. Ama ne istediğini bilene de gayet iyi yardımcı oluyorlar Allah için. Belki herkes benim gibi vakit öldürmek istemiyordur alışverişte, olabilir. Mesela “günlük takım bakıyorum” diyosun şipşak seni takımların olduğu kısıma alıyor, örneğin.
Kesinlikle rahatsız oluyorum, hemen orayı terk etmek istiyorum. Bir de ürün hakkında bişi sormak istediğimde kimseyi bulamamak da aynı. İkisinin ortasını tutturmaları gerek. Uzaktan gözlerini dikerek de değil tabi, o da rahatsız edici. Bi çözüm bulsunlar işte, bazı firmalar bunu çok güzel hallediyorlar.
daha dün başıma geldi
gratise gittim, her zaman kullandığım şampuanı almak için reyona yöneldim. hemen çalışan arkamdan geldi. nasıl yardımcı olabilirim dedi. biliyorum işi bu fakat ben ondan yardımcı olmasını istemediysem bana bunu sormasına gerek yoktu bende sinirle, yanımdan uzaklaşsın diye,
yardım istemiyorum, teşekkürler. diyiverdim, bozuldu ve gitti :D
pişman değilim, çok rahatsız edici.
prim alıyorlar sen onun müşterisi oluyorsun. yanına kendi adını yazıp o alısverişte kotaya ekleniyor. o sebep yani. bende sevmiyorum bu arada. bana gelmesin istiyorum ama yok yani illa yapısıyor. merhaba hoş geldiniz diyor. bence göz selamı ver gec. makul uzaklıkta dur. adam zaten arayısta ise belli eder. ya da seslenir. sende yardım edersin. ama hırsızlık ederiz diye sanırım düşünüyorlar
Mağaza çalışanları, müşterinin yanına gidip aradığı istediği bir şey var mı sormak zorundalar. Prosedür böyle onların elinde olan bişey değil
yanınıza geldikleri zaman ben halledebilirim sağolun dolaşıyorum derseniz geri giderler
kendinizi prenses sofya sanmayın, şahsınıza özel bişey değil o :D
Evet bu durumdan ben çoğu zaman rahatsız oluyorum, genelde giyimde oluyor bu, sonra elektronik falan. Hatta bazen çok fazla sıkboğaz ediyorlar. Benim çok eskiden ürünlerini çok sevdiğim FBİ jeans açıldı buraya koronadan az önce o kadar sıkboğaz etti ki oradaki kadın bir daha gitmedim zaten kapandı çok geçmeden.
Kızlar Bir Adım Öne Çıldırtıyor resmen kimisi de sanki hırsızmışız gibi dibimizde çok itici tercih etmem öyle yerleri.
Evet rahatsız oluyorum çoğu zaman belki öylesine bakmak istiyorum sadece ya da yardıma ihtiyacım olduğunda söylerim zaten neyse onu da geçtim ben o alışveriş merkezinden çıkana kadar arkamda dolanmalari daha da rahatsız verici bu yüzden çoğu zaman hemen çıkmışlığim oldu.
Bende rahatsız oluyorum ama işte işleri o maalesef. Bende daha önce o tarz bi işte çalışmıştım. Patron, müşteri geldiğinde ilgilenin, sorun , yardımcı olun falan diyor. Yani o yüzden soran çalışanlarda bunu sormaktan en az sizin kadar rahatsız oluyorlardır buna emin olabilirsiniz dkdkdk
Hayır. Birinin bana bir şey sormasından hoşlanıyorum. 😃 İki kelime de olsa etkileyici sesimle dikyonu düzgün bir yanıt vermekten zevk duyuyorum. Keyif alıyorum. Gözleri açılıyor, beğenisini gösteriyor, sözcüklerimi zihnine yeni notalarla kayıt etmesi hoşuma gidiyor. Tamam tamam abartıyorum.. 🤣
bu tiple bu özgüven
@cilelklilink99 severim tipimi 😃 Onlarda sever bende onları 😂
Öğrencilik donemlerimde butiklerde çalıştığım zamanlar olmuştu. Müdürler hep baskı yapıyor çalışanlara bu konuda, yani benim çalıştığım yerlerde musteriye o soruyu sormazsan ilgisizsin gibi algı vardı 🙈o yüzden kızamıyorum, ama bende cok rahatsız oluyorum. Hele gelip etrafımda dolanmalarindan..
Kibarca 'bakiyorum, birsey istersem seslenirim' deyip baska reyona geçiyorum. Oyle yapinca bırakıyorlar pesinizi😁
Bunu yapmalarının nedeni alıcı değilsin bir şey çalıyor mu diye seni izlemem gerekiyor yorma beni defol demektir. Bu yapıldığında inadına durun hatta iletişime geçmişse aklınıza ne geliyorsa sorun ve rahatlama hissi gelip o iyice bunaldığında çıkıp insan gibi muamele yapan başka mağazaya girin. Amaçları yardım değil bu kesin. Amacı yardım olan pantolon mu bakmıştınız yardımcı olmamı ister misiniz örneğin. Ne bakmıştınız yardımcı olayım demez.
Ben de sinir oluyorum ama orada bir satış baskısı var ve mağaza müdürü sürekli izliyor. Kapılarda müşteri sayacı var mağazaya kaç kişi girmiş kaçı boş dönmüş vs bir sürü detay var ve gün sonunda satış danışmanı sert eleştirilere maruz kalıyor. Aslında o da istemiyor müşterinin yanına gelmeyi. Mesela bazı mağazalarda kişi başına satılan ürün sayısı var en az üç ürün satman isteniyor. Müşteri ile o yüzden ilgilenmek zorunda kalıyorlar
Hayur olmam çünkü onun işi müşteri ile ilgilenmek ve firma da onın için ona maaş ödüyor. Orada para harcayan kişi olduğun için kendinden üstün görme gibi hakkın yok ki maalesef insanlar bunu çok yapıyor
Asiri hemde. Yani ne alacağımı biliyorum ya da bilmesemde bakıyorum. Ihtiyac varken zaten çağırırım. Sormaları rahatsiz ediyor. Bende bir donem o isi yaptım ama sormadim. Hic terslemekte istemiyorum. Insanlar isini yapıyor. Ama cok bunaltıcı
Of evet rahatszm son derece. Bı şeye ihtiyacm olursa zaten cagririm yani sank hırsızlık yapacakmsm gbi dibimde gezmelerine gerk yk yani tüm alışveriş yapma hevesimi kaçırıolar bişey alacagm varsa da onlar yüzünden almıyorum
Ben de senin gibiyim geriliyorum öyle olunca terslemek de istemiyorum sonra bak müşteri geldi ilgilenmiyo diye müdürü kızacak diye de çekinip mecbur konuşuyorum ama genelde beğenip alamıyorum o mağazadan
Karşılama ve 'yardımcı olabileceğim bir şey varsa bana söyleyin' denmesi yeterli. Göz hapsine alındım kat boş. Bana baktı dik dik. Bir şey çalmayacağım böyle bakmanız garip dedim. Hebehübe dedi gitti.
Tamamen müşteri kaybetme davranışı. Mağaza müdürleri çalışanlara bu şekilde davranmalarını söylüyor. Kazanmak yerine aksine müşteriyi kaybetmeye yönelik davranış. Ben girdiğim mağazada böyle şeyle karşılaşınca, personel peşimden ayrılmayınca direk çıkıp gidiyorum. Darlamayin işte ben kendim bakacağım. Yardıma ihtiyacım olursa zaten çağıracağım.
Bazen işime yarıyorlar benim eğer çok kararsızsam seçenekler iyi olabilir onun dışında istemiyorsan zaten kendim halledicem ya da bakiyorum teşekkür ederim diyorum
Onlar herkese aynı davranmak zorunda. banada gelseler uygun bir dille öyle bakıyorum teşekkür ederim diyorum. Yani en mantıklı cevap ancak bu oluyor. Yani bende sevmem yanıma gelmelerini, Ama tam tersini düşün birde :)
İşletmenin patronların veya müdürlerin personellere yapmasını söylediği ikna etme taktiği gibi dursada daha çok o yere bidaha gelmemeyi sağlayan durum.
Özel elemanların benimle ilgilendiği yerlerden alışveriş yaparım. Ne istiyorsam getirsin ayağıma. Tabiki ben oturacağım onlar getirecek ben mi dolaşacaktım…
Sanane benim gözüm görmüyor mu nasıl bir şey baktığımı diyesim geliyor var ya... En sinir olduğum müşteriyi rahat bırak arkadaş rahat rahat baksın ne bakacaksa.
Haklısın bende satış danışmanıyim yanınıza gelip nasıl bir şey bakmıştiniz yardımcı olayım demezsen kameradan izleyip şu şu satış danışmanı neden müşteriyle ilgilenmiyor deniliyor...
Ama bende bir mağazaya gittiğim de gelinip sorulmasından nefret ediyorum sadece kibarca teşekkür ederim ben öyle bakıyorum diyince gidiyorlar
Ben genelde almadan önce bir bakmayı seviyorum ama yanıma geldiklerinde sanki her baktığımı almam gerekiyormuş gibi baskı altında hissediyorum kendimi ve çıkıyorum genelde
Oluyorum olduğum için de o tarz firmalardan alışveriş yapmıyorum. Birinin yardımına ihtiyacım olursa yardım isterim zaten. Gelince kibar bir dille geri gönderiyorum.
Banada her magazaya gittigimde kiz gelip yardimci oluyum dedi yok dedim dagitiyorsunuz dedi bende dagitmadan nasil bakacam diyorum iste yardim edeyim deyip trip atiyordu
Bana da sülük gibi yapışıyorlardı. Bakıyorum sadece diyordum. Sırf bu yüzden ikinci kez gittiğim bir mağazada satış elemanı bayan beni hatırlayıp bana trip atmıştı. Slak yeminle bu insanlar
eşimle gittiğim iç çamaşırı dükkanında bana boxer satmaya çalışan kız. İhtiyacım olsa yardım isterim değil mi? niye darlıosun?
bir ihtiyacınız olursa beni cagirabilirsiniz demesi hoşuma gider. Çoğu çalışan içeri girince yüzümüze bile bakmıyor yanıma gelip yardımcı olan satış elemanı tabiki bas tacıdır.
ay evet onlara da bu sekilde yapmalari soyleniyor ama bazen ciddi derecede abartiyorlar yardim istemedigin halde herrrr adimda pesinde olmalari cok sinir bozucu tamammm calmjycam bi sey sakin ol ya kendimden suphe ettiriyorsun 😤
Benım en irite oldugum seydır bu, hatta çoğu mağazaya gırmemle cıkmam bır olur. Dışardan bakarım magaza boş ya da az ınsan varsa gırmem mesela cunku hemen basıma ususurler. Özellikle colıns boyner vs magazalarda.
Vezir gambitinin güzeller güzeli oyuncusu Beth Harmon
Sanırım santranç la bağ uluşuyor, kısaca
Neye ihtiyacımızın olduğundan çok, ne imkanlarımızın olduğu daha ağır basıyor
Hem de nasıl stres oluyorum bana bir malı beğenmeden zorla kakalamaya çalışıyorlarmış gibi bir an önce satıp beni aceleye getirmeye çalışıyorlarmış gibi veya hırsızmışım gibi yaklaşıyorlarmış gibi geliyor
Olmam o da işini yapiyor zaten biraz bakıyorum ben teşekkür ederim dediğinde anlayıp uzaklaşirlar genelde
Bazen çok yardımcı oluyorlar. Sormalarından rahatsız olmuyorum ama "yok sağolun, öylesine geziniyorum" dedikten sonra üstelemeden gitmeleri lazım, bazen yanımda dikilip kalıyorlar sinir oluyorum.
bence müşteri sormadıkça yanına gitmeleri hiç hoş değil. Ama satış elemanlarınında para kazanması gerek orası ayrı tabi
Evet rahatsız oluyorum. Hatta bazen g*tünün dibinden ayrılmıyorlar. Sinir olup terkediyorum mağazayı. Bir şey soracak olursam ben seni bulurum zaten.
Evet olurum bu yüzden giyimi, beyaz eşyayı, televizyonu, telefonu ve herşeyi süpermarketten alırım. Avmlerdeki süpermarketler.
En rahatsız olduğum konulardan biri zaten eğer sana ihtiyacım olduğunda ben seni çağırırım.
Ne gelip beni strese sokuyorsun ki
Olurum beğendiğim kıyafetin bedeni ölçüsünü sorarım ya da ben nasıl bir şey istediğimi gerekirse sorarım peşimde dolaşan biri rahatsız edici.
Bir kere sorsa rahatsız olmam ama teşekkür edip geri çevirince ısrarla kuyruk gibi peşimden gelince aşırı rahatsız oluyorum
Teşekkür ederim diyip geçiyorum ama gerçekten bazen sinir bozucu oluyor hele arkanda gezip durmaları rahatsız ediyor..
Evet ya rahatsız oluyorum. Yardıma ihtiyacım olsa zaten çağırırım. Bunun bir de gardiyan gibi başında duranları var, o daha beter 🤦🏼♀️
Yani bence de haklısın ben genelde gerginken veya mutsuzken alışveriş yapıyorum ve tek kalmak istiyorum
Ya bazen giren herkese sormaları felan isteniyo o sorun değil de arkama takılıp nereye gitsem takip ettiğinde rafı üstüne yıkıp kaçasım geliyo
Bazıları başında dikilip seni süzüyor inceliyor bi de.
Rahatsiz olurum tabi.. Yardim istersem oralarda olsun yeterli. Fazla traş, cildi bozar.
ıyy valla uyuz oluyorum ya belki param yok sadece bakıyorum bi izin verse. Zaten ihtiyacım olursa onu çağırırım yani :)
Bence artık bunun sonu gelmeli, yapmasınlar lütfen ya geriliyorum her seferinde
of evet çok kasıntı oluyor ama işte onlar ekmek para kalkıp git diyemiyorsun :/
Yardımcı olabilir miyim deniliyor bakıyorum dıyıp o kişinin yanından uzaklaşıyorum. Bende uyuz olurum bir şey arar bulamazsam zaten sorarım
İlgilenmeleri güzel birsey ama fazlası sıkıcı oluyor. hoş geldiniz deyip fark edildiğimi hissettirmeye yeterli
Aşırı rahatsız oluyorum. Sırf bu yüzden alışverişten soğuyorum ve yerel esnaftan alışveriş yapmayı bıraktım
Haksızsın. Teşekkürler diyip geçebilirsiniz neyin tatavası bu. O insanlar her an müdürlerin gözleminde ve baskı yapılıyor. Kimse sizin gtünüzde dolaşmanın meraklısı değil. Ekmek parası de, mobbing e uğruyor de anlayış göster. Zor mu?
"Yardımcı olmanızı istersem söylerim, teşekkür ederim" diyorum zaten anlaşılıyor tek kalmak istediğim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?