Kâr oranı iyi olduğu söyleniyor iyi bir yerde mağaza açsam tutarmı karar veremedim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYorumlardan okudum 25 bin tl kira çok fazla. Giyimde kar oranı çok yüksek %100 civarları kar marjı var. Lakin günlük yaklaşık 833 tl sadece kira giderin olacak. Birazda kar edeyim dersen günlük 2000 tl üzeri satış yapmalısın. Bu rakamda kiraya iflas etme olasılığın yüksek.
11 Yorumla- +1 yıl
Ama aylık olarak baktığımız da 70 bin aylık masraf olacak günlük 2.500 gibi düşündük buda günlük 5.000 tl lik satışta 2.500 tl kâr oluyor bu da masrafları karşılıyor biz günlük ciro olarak hedefimiz 10 bin haftanın her günü olmasa bile aylık oratalamaya vurduğumuz zaman günlük 10 bi yaparız diye düşünüyorum şayet başarılı olursak 10 bin ÷ 2 = 5.000 yarısı mafraf 2.500 günlük net kâr elde edebiliriz bu da ayda 100 bin demek varsın hesap şaşsın ayda 20 bin bile kazansak çok iyidir yani
En İyi Cevaplar
Kaç insan senden aldığı ürünlerle fantezi dünyasını renklendirecek kaç kişiye vesile olacaksın. Ağzın iyi laf yapar iyi yere dükkan açarsan olur senin iş. Ömürlük bir iş alanı eskimez ölmez..
03 Yorumla- +1 yıl
Dükkanı tuttum gibi bakalım bankadan haber bekliyorum
- +1 yıl
Teşekkürler Allah razı olsun
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 317 cevap paylaştı. Güzel düşünmüşsün biraz sermaye gerekiyor aklını kullanırsan ticarette her zaman kazanç var
25 Yorumla- +1 yıl
Bu gün dükkan sahibi ile görüştüm çıkacak kiracı için 250 bin hava parası veriyorum 25 bin aylık kira bedeli bu yıl başlarında tefe tüfe ile zamlanacak 5 aylık kira nakit ödüyorum 1 aylık kira da depozito olacak ve artı kdv artı spotaj olacak 125 m2 dükkan yol üzeri ve yaya nın kullandığı yol sevgi yolu gibi yani yer çok harika dükkanın konumu da uygun benim hoşuma gitti
Erdem çamaşırları ile görüştüm onunla da anlaştık sayılır 250 e kadar açık hesap mal verecek bir milyon kadar da teminatlı mal verecek ve dükkanın tadilat masrafları için de 100 bin katkı yapacak bir de eleman yönlendirecek dekor içim mimar gelip proje çizecek ve ilk mal yerleştirimini onların elemanları yapacak bize teslim edecek
Sermayenin bir kısmı dükkan sahibine gideceği için krediye müracat ettim yarın sonuçlanacak - +1 yıl
Boşaltacak kiracı var yerinde o istiyor dükkan sahibi ona karışmıyor
- +1 yıl
Yaptık son nokta
+1 yılİç çamış ve bakım malzemenin % 65 kar var hemn hemen..
Ama birde satış yapmak var..212 Yorumla- +1 yıl
% 100 ve üzeri olduğu söyleniyor
- +1 yıl
Ya öylede en kötü ihtimal Oyle dedim... ..
Yani satış yaptıktan sonra paraya para demessin ☺️ - +1 yıl
Dükkan sahibi ile görüştüm hava parası çıktı 250 bin ve 5 aylık nakit istiyor kirayı 1 aylık ta içerde bırakmak için istiyor sermeyemin çoğu buraya gittiği için krediye müracat ettim en geç yarın sonuçlanacakmış
- +1 yıl
Anladım hayırlı olsun şimdiden o zmn ☺️
- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim açınca haber ver bak açılışa gelcem 😂☺️
- +1 yıl
İnşallah bakalım ne zamana yetişir bilmiyorum
- +1 yıl
Sende bu hırs varsaa 1 aya açarsın..
- +1 yıl
Bakalım yarın kredi onaylanırsa İstanbul'a gideceğim erdem ile sözleşme imzalamaya
- +1 yıl
Umarım onaylanır hayaline kavuşursun erdem kim. 😯🤔
- +1 yıl
Erdem çamaşırları İstanbul'da büyuk bir firma bana bayilik verecek olan firma
- +1 yıl
He anladım şimdi.. sponsor o olucak yani..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
19Cevap
Güzel bir iş fakat açacağınız iş yerinin lokasyonu, ayakta durmanız için kira bedeli önemli..
Ümitsizlik aşılamak istemem ama bu işi çok yapan var..
Kurumsal ve büyük firmalarla rekabet edebilecek misiniz, hangi tür ürünü hangi fiyatlarla satabilecekseniz.
Üstüne birde internette satanlar..
Bu argümanları çok iyi analiz etmeniz gerekir..25 Yorumla- +1 yıl
Erdem çamaşırları satmayı düşünüyorum bir de lindros diye bir firma var onlarla bu gün görüş yapacaģız dükkan gaziemirde bulduk onunla da bu gün konuşacagız kira bedeli duyduğumuz kadarıyla 25 bin istiyormuş bir eleman maliyeti bize 7 bin olarak hesapladık benle beraber 4 kişi çalışacağız tüm masraflar aylık 70 bin olarak hesapladık
- +1 yıl
Anladım..
Şimdi erdem gibi markalar çok bilindik piyasa ürünü..
"Ticarette bir kural vardır, alırken kazanmak.."
Bugün bunun olması için ise ne kadar yüklü miktarda ürün alırsanız o kadar ucuza alırsınız..
Ucuz alan ise piyasa ile her türlü rekabet yapabilir..
Bunun için de ciddi sermaye gerekir..
İşyeri konumu güzel ise 25 bin uygun bir rakam..
Eleman ise ilk başta gerekirse genç öğrenci vs çalıştırabilirsin.. Direk kalifiye eleman meselesine bence hemen girmeyin bence..
Olur, olmaz diye bir şey yok.. :) - +1 yıl
Bu gün dükkan sahibi ile görüştüm 250 bin hava parası istiyor 25 bin artı kdv artı spotaj da kira bedeli ve 5 aylık kira nakit istiyor artı bir aylık hava parası istiyor şimdiden 500 bin civarı sermayemiz gidiyor hesapta olmayanlar yapacak bir seyimiz yok bankaya müracat ettim kredi için erdem 250 bin açık teminatlı ise 1 milyona kadar mal verecek üstelik dekorasyon için 100 bin verecek bayisi olacağım
- +1 yıl
Süper..
Hava parasını minimalize etmeye çalışın, (Piyasalar bozuk vs alan satan tutan yok herkes kapatıyor) gibi konuya girin..
Ayrıca indirim yapsa da yapmasa da, sözleşmeye mutlaka hava parası ve devir hakkı ibaresini yazdırmayı unutmayın. Tamirat tadilat gibi şeyleri de konuşun..
Tanıdık bir avukat veya muhasebeci varsa, onun nezlinde bu işlemi yapmanız menfaatinize olacaktır.
Stopaj... Maalesef. Stopajı normalinde kanuna göre mal sahibi ödemesi lazım, netice de gelir elde eden kişi o.. Ama ne hikmetse onu da kiracıya yıkıyorlar..
İşletmenizi açın, alışveriş yaparız :) - +1 yıl
Teşekkürler her zaman bekleriz yarın netleşecek bakalım
+1 yılŞimdi açacağın yerde çok fazla iç giyim mağazası varsa olmaz
Birde işlek bir yer olmalı
Şimdi açarsınız ancak dükkan kira vs karşılamaz bu seferde kötü olur
Onun için açacağın yer önemli ancak belki sağ solda görmüştürsün mağazaları iş bildiğin gibi değil çoğu kazandığı para kafa kafaya gidiyor mağaza gideri ile
Bence biraz düşün derimDüşünüyor iseniz de umarım umdugunuz gibi olur20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılsoylenti ile olmaz :)
kira stopaj muasebe vergi :)
elektrik su telefon internet faturalar
personel massi
sigorta bagkur :)
yani o kar marji ne kadarmis :)110 Yorumla- +1 yıl
İş olduktan sonra bunların ödenmesi kolay
- +1 yıl
bunlar kolaysa is en kolayi o zaman hic dusunme derim heleki dukkan yerin cevre ve satacagin urun fiyat kalitesi uygunsa yarin dukkat tut :)
- +1 yıl
Yarın geç olur ben bu gün dükkan sahibi ile görüştüm 250 bin hava parası istiyor
- +1 yıl
5 aylık nakit istiyor 1 aylık da hava parası
- +1 yıl
Sermayem gidiyor o yüzden de krediye mürüraçat ettim
- +1 yıl
bol sans :)
tebrikler cesur bir girisim
actigin zaman soyle yakinlarimizda isen bizimde faydamiz dokunsun :)
mutluluklar - +1 yıl
Teşekkürler gaziemirde olacak
- +1 yıl
aaa ne guzel :)
evet yakin sayilirsiniz :)
bol kazanclar olsun
bizimde kaynaklarda bir at ciftligimiz var :) - +1 yıl
Hmm ne güzel
- +1 yıl
hayvanlarla ugrasmak kesinlikle insanlarla ugrasmakdan iyidir :)
+1 yılTüm dünya perakende ticaretinin yüzde 67'si kadınlar tarafından yapılan alışverişlerden oluşuyor.
Müşteri memnuniyeti ve kaliteyi belirli bir standartta tutarsan elbette başarılı olursun...30 YorumlaBence iyi düşün artık kimse mağaza filan gezmiyor avm de aciyosan ac yoksa herkes artık internetten aliyor
15 Yorumla- +1 yıl
Avm kiraları haddinden fazla yüksek ama
- +1 yıl
Yok yok biz terendyol gibi firmalar ilede çalışacağız ben kafaya koydum araba alacaktım ondan da vaz geçtim bu işi yapcam
- +1 yıl
Teşekkürler amin
+1 yılişlek bir yerde tutunabilirsin harika olur ama işlek yerlerde kiralar da yüksek olur herşeyi iyi hesaplaman gerekiyor
110 Yorumla- +1 yıl
Yaptım hesabımı dükkan çok iyi denecek bir yerde aylık 25 bin kira artı spotaj artı 5 aylık kira nakit 1 aylık da kirayı içeride tutacak 250 bin hava parası ödeyeceğiz yıl başlarında tefe tüfe artışı olacak dükkan bu şekilde yarın tekrar konuşacağız
Marka olarak ta erdem çamaşırları ile anlaştık gibi 250 bin açık hesal 1 milyon da teminatlı mal verecek 100 bin de dükkan tadilatı için yardımcı olacak - +1 yıl
peki benzer işyerlerinin şu an ortalama satışları hareketli mi? iş var mı yanni?
- +1 yıl
Evet ama sadece mağaza beklentimiz olmayacak trenyol gibi yerlerde de satacağız
- +1 yıl
iş konusunda biraz konuşabilir miyiz abla? t atıyım istersen?
- +1 yıl
Buyur burdan yaz
- +1 yıl
aylık 70 000 tl gider var demiştin ortalama ciro ne kadar bekliyosun peki o sektörde?
- +1 yıl
Bizim tahminimize göre bu rakamı sadece nette kazanırız diye düşünüyoruz bu işte %100 kâr var yani ayda 150 binlik satış yapsan dahi 300 bin toparlıyorsun 70 bin çık 80 bin kalır 100 bin bile satsan % 100 değil 80 bile kalsa 30 bin 40 bin kalır yani
- +1 yıl
karlı bir iş ise düşünülebilir ama ucuz maliyetle iyi bir kar ile satmak gerekiyor
- +1 yıl
iyi bir mali müşavirle de çalışmak gerekiyor , tanıdığınız yok ise bilgili iyi bir müşavire yönlendirebilirim?
- +1 yıl
Arkadaşımın babası mali müşvir teşekkürler var şu an
+1 yılTutar ama bekledikce fiyatlar artıyor tedarikciler ile iyi bir baglantin olmali aksi halde büyük markalar zaten deli gibi para ister
11 Yorumla- +1 yıl
Bu durumu çözdüm erdem çamaşırları ile anlaştık gibi 250 bin açık hesap 1 milyon da teminatlı mal verecek 100 bin de tadilat masraflarına katkı sağlayacak
Dükkanı da tuttuk gibi yarın netleşecek 25 bin kira bedeli artı kdv artı spotaj artı 5 aylık kira nakit artı bir aylık kira da iceride tutacak bu da sermayemizden götürdüğü için krediye müracat ettim
Herkes netten sipariş ediyor kimse mağazadan almıyor
23 Yorumla- +1 yıl
Ama işlek bir yerde açacağım yayanın çok fazla olduğu bölge
- +1 yıl
Ne yapalım bir yerde hem kariyer gerekiyor hem çocuk ama evliliği bir müddet erteledim bakalım
Uzun zamandır siteye girmemişsiniz sanırım. Mağazayı açtınız mı, para kazanma durumu nasıl diye sormak istedim?
00 Yorumla
+1 yılDiğer soruna xper yetmediği için cevap veremedim. İç giyim yerini ve önemini kayıp etmez ama fark yaratman için ne yapacağını bilmen gerek.
12 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca ruhun da işinle uyumlu gibi
Öyle bir hava sezdim ☺️ - +1 yıl
Yorum da yapmıyor bu dediğime 😅
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 766 cevap paylaştı.
+1 yılÇok paran varsa neden olmasın
16 Yorumla- +1 yıl
Yeterince var
- +1 yıl
İyi iş yapman için çok. Çeşitin olması lazım
- +1 yıl
Çok fazlaca çeşit olacak dükkan çok büyük kirası 25.000 ama artı spotaj artı 250 bin hava parası istiyorlar
- +1 yıl
Yüklü bir gider iyi etüt edilmesi lazım. İç çamaşır deyip geçme dünyanın parası
- +1 yıl
Aynen öyle ama kazandırıyor işte
- +1 yıl
Intıssimini satarsan bende gelir alırım😂
+1 yılBuna benzer bir soru sormuştum az önce
13 Yorumla- +1 yıl
Soruma gelir misin sen de
- +1 yıl
Soruna Gelemiyorum ama ben bu gün dükkan sahibi ile görüştüm 250 bin hava parası isteniyor aylık 25 artı kdv artı spotaj ve 5 aylık kira nakit istiyor anlaştım sayılır şimdi bankaya müracat ettim çünkü sermeyemin bir kısmı oraya gidiyor hesapta olmayan şey
Erdem çamaşırları ile de görüştüm dekorasyon gideri için 100 bin destek çıkacak ve 250 bin açık hesap 1 milyon da teminatlı kredi açacak bu benim için süper oldu - +1 yıl
Soruma neden gelemiyorsun
Yer önemli bide sosyal medyayı iyi kullanıp satış yapmalısın
10 Yorumla
+1 yılsağlam bi yerde açarsan tutar
18 Yorumla- +1 yıl
Gaziemir de açmayı düşünüyorum
- +1 yıl
yani nasıl bi, yer bilmiyorum ama işlek ve kalabalık bir yerse ve biraz da kampanya falan tutar tutunca da zaten devamı gelir
- +1 yıl
Anlaştık gibi çok yorumlara detaylar yazdım inceleyebilirmisiniz
- +1 yıl
yani çok para yatıracaksın bu işe sanırım
- +1 yıl
Sermayemiz 400 bi idi ama maalesef yetersiz artık
- +1 yıl
yani yetersiz evet iyi bir iş yapmak istiyorsan çok daha fazlası gerek sana
- +1 yıl
Maalesef öyle bankadan da yarin haber gelecek 600 bin ipotek vereceğiz 400 gibi de oradan alabiliyoruz
- +1 yıl
anladım hayırlısı olsun bol kazançlar
İnternetten yapalım birlikte
11 Yorumla- +1 yıl
Ortak düşünmüyorum ama internetten zaten yapcam onun için sırf bir eleman alıyorum trenyol gibi sitelerde dükkan olacak
+1 yılNeden olmasın?
15 Yorumla- +1 yıl
Sence tutar mi
- +1 yıl
İşlek bir yerde olması ve malların kaliteli olması önemli.
- +1 yıl
Yer işlek kira 25 bin erdem çamaşırları ve linndros çamaşırları ile anlaşma yapmayı düşünüyorum
- +1 yıl
Kira 25 bin bana fazla geldi ama sen bilrisin
- +1 yıl
Toplam gider aylık 70 bin civarı olacak diye tahmin ediyoruz
+1 yılAlışverişe gelirim aç bence
13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler karar verdim gaziemir de açacağım bu gün dükkan sahibi ile görüşeceğim
- +1 yıl
Hayırlı olsun
- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılDenemeden bilinmez
13 Yorumla- +1 yıl
Deneyeceğim
- +1 yıl
Hayırlısı olsun inşallah kolay gelsin şimdiden
- +1 yıl
Teşekkürler amin
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 321 cevap paylaştı. Nerede açacaksın
13 Yorumla- +1 yıl
Gaziemir de
- +1 yıl
Teşekkürler
Nerede açtıpına bağlı
08 Yorumla- +1 yıl
İzmir gaziemir çok işlek bir yer yayanın çok olduğu yer 25bin kira artı kdv artı spotaj yıl başlarında tefe tüfeye göre artış olacak 250 bin hava parası 5 aylık kira nakit bir aylık kirada içerde kalacak anlaştık gibi
- +1 yıl
Tabi o da sizin görüşünüz saygı duyarım
- +1 yıl
Buyur
- +1 yıl
Hayır kullamıyorum
Beraber acalmmi
12 Yorumla- +1 yıl
ortak aramıyorum ama nazik teklifiniz için teşekkür ederim
Kesinlikle tutar
05 Yorumla- +1 yıl
Hadi inş
- +1 yıl
İzmir
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Bayan iç giyim mağazası açmak istiyorum sizce başarılı olabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat