İş yerinde işi öğreten saygılı, kendine bilen bir arkadaşım var. Aldığım kazağı hediye etsem nasıl olur. Yani umarım eşi yanlış anlamaz böyle konularda çok hassas ince düşünürüm🤗
Alışveriş yaparken, evli iş arkadaşıma basit modelli bir kazak aldım. Hediye etsem yanlış anlaşılır mı?
Yanlış anlayabilirler. niyetiniz iyidir, vefalısinizdir. ama bunu ilk anda anlamayabilirler. bence vermeyin hediye. benzer bir olay başıma gelmişti. evli değildi kıskanan eş ile karşılaşmadım ama kendisi yanlış anlamıştı ve bunu fırsat görerek degerlendirmeye çalışmıştı hirbo 😒
Bu soruyu sormadan önce aslında kendinize de sorabilirdiniz, “Benim eşime iş yerinden bir kadın kazak hediye etse ne düşünür, ne hissederim?” diye. “Yaa ne iyi kızmış, adeta melek...” diye düşüneceğinizi ve hatta dünya üzerinde kimsenin böyle düşüneceğini zannetmiyorum. Bu dar bakışlılık, kadın-erkek arkadaşlıklarına inançsızlık ve karşıtlık falan da değildir bana kalırsa. İş yerinde güzel bir arkadaşlığınız olabilir, ne güzel. Eşiyle tanışabilirsiniz bu arkadaşınız mesela. Çok seviyorsanız, iş dışında da eşinin de dahil olduğu planlar yapabilirsiniz. Sizin de içinizden böyle meleksi hareketler sık sık geliyorsa, ilerleyen zamanlarda eşi de sizi tanıdıkça böylesi davranışlarınızı “belki” yadırgamaz ve rahatsız olmaz. Arkadaşınızı çok sevdiyseniz, onun sevdiklerine ve aile hayatına öncelikle saygı duymanız ve bazı sınırları koruyup, yanlış anlaşılmaların da önüne geçmeniz gerektiğini düşünüyorum. Bahsettiğiniz kadar düşünceliyseniz mesela… Mesela ben olsam o kazağı almadan öncesinde düşünürdüm bunu. Hatta çok düşünmem de gerekmezdi. Kazağı almadan çıkardım. Duygusal bir yapınız olabilir, ne güzel ama empati de yapmak gerek… Kendinize kahve almaya çıktığınızda, işe dönerken arkadaşınıza da alsanız yadırganmaz mesela. Ya da kendinize kahvaltılık alırken ona da alsanız… Ya da ne bileyim bir kalem alsanız o da bu kadar yadırganmaz. Ancak siz kendiniz için kıyafet alışverişine çıkıyorsunuz ve iş arkadaşınız aklınıza geliyor, bu kazak ona yakışır diye düşünüp arkadaşınıza kazak alıyorsunuz. Bu, diğer örneklerden biraz farklı… Umarım anlatabilmişimdir.
Güzel düşünce ama evli de olsa hem cinslerime belli olmaz. Kabul etmez ise de eşinin yanlış anlamasını istemediği için kabul etmez. Kadınlar zaten çok detaycılar. Bunu nerden aldın kim aldı etti dese zor durumda kalabilir. Ufak yalan söylemekte sorunu yoksa beğendim kendim aldım der. 😀
Aslında gayet hoş bir düşünce @ʜᴀɴıᴍᴇғᴇɴᴅɪ :) Ama arzu ederseniz eşine de minik bir şey alıp beyefendi ile iletebilirsiniz. Bence tüm olumsuz durum oluşturacak kapıları da kapatmış olursunuz. Ince düşünceli insanlara ihtiyacımız var. Hep böyle kalın olur mu? Sevgiler
Gerçekten bir erkek olarak bana bir başka kadının hediye almasına anlam veremem yani sanane adamın eşi var evli barklı bence yanlış senin yüzünden başka sorunlar yaşayabilir bunu düşündün mü hiç verme o hediyeyi git yoldan geçen birine ver çok düşünceliysen dışarda birsürü gariban var iyilik yapacaksan onlara yap !!!
ne kadar ince dusuncelisin ve naif hediye almak yetterince ince bir dusunceyken birde onun evde eşiyle porblem yaşamasını düşünmek ayrı bir incelik haklısın zaman okadar berbat ve herkes o kadar art niyetli ki son derece masumane bir hediye verirken bile korkuya kapılıyoruz bence vermelisin ve hediyeyi alan kişi çok mutlu olacaktır
Bu durumlar sıkıntılı. Eve götürebileceği bir şey değil de iş yerinde kullanabileceği şeyler alabilirsin. Kalemler daha iyi olabilir. Kazağı alıp eve götürdüğünde mecburen yalan söyleyecek ya da kavgayı göze alacak hiç girmeyin öyle toplara elinizde patlar.
Boyle konularda hassas düşünen biri evli birine kazak almaz diye düşünüyorum. Turkiye burası, daha o kadar çağ atlamadık. Benim esime isyerinden biri kazak alsa parçalarım o kazağı. Aralarındaki bagi kiskanmak da degil bu. Bence esine saygısızlıktır.
Hayır burada bir fesatlık Yok ben kendi adıma söyleyeyim empati kurduğum için Mesela ben evli olsam ve benim eşime bir kadın iş arkadaşı hediye almış olsa kadını tanımadığım için tavrını bilmediğim için bir an sorgularım görüşü yapan hanımefendi de bunu dile getirmek istemiş
@AsabiÖkuz fesatlık demeyelim biz ona, fazla sahiplenme.. birde malûm günümüzde aldatma olayları aşırının üzerinde olduğundan kimin ne niyetle yaklaştığını bilemiyoruz...
Niyet okumaya kalkmak yerine Neden iyi niyetli yaklasmiyorsunuz peki Neden kesin kötü niyetlidir bu diyerek tavir aliyorsunuz hemen Hediyelesmek güzel şey Kötü bir tarafi yokki bunun
Aslında sıkıntı olmaması lazım, ama iyi niyet her zaman doğru anlaşılmayabilir. Adamın eşinin nasıl biri olduğuna bağlı. Arıza çıkarabilecek biriyse durduk yere araları bozulabilir.
Kime, neden teşekkür edecek? Evli ve erkek iş arkadaşına hediye kazak alan kişi soruyu soran zaten. Adamın eşi ne tepki verir, arıza çıkartır mı diye soruyor.