Bu birazda arz talep meselesi. Gidip boğazda denizi izleyerek çay içecekseniz çay niye 10 lira demeye hakkını yok. Çünkü orada çaya değil manzara para veriyorsunuz. Çoğu insan zaten 2 bardak çay içip yarım gün kalkmıyor birde kirayı eklemek lazım. Ben bir çaya 15 lira verdim maksimum. Çay içtiğim yer lüks bir yerdi. He bir çaya 15 lira vermemek lazım ama sonuçta da her gün yaptığımız bir aktivite değil. Arada şımaralım.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 403 cevap paylaştı.
Ankara’da Bilkent CYBERPARK ta en son 29 TL ye içmiştim. Gerçi yemek kartından da ödendiği için kşmsebucyz pahalı dikkat etmiyor. Ama tabiki normal şartlarda çok pahalı. Bir bardak çaya 5 TL den fazla para ödememek lazım. Bu, Türkiye’deki gelir dengesizliğinin serbest piyasaya olan yansıması bence. Herkes gelirine göre harcar. 😎
Merhaba, bana sırf dışarıda her hangi bir yerde maliyeti çok olmayacak bir içeceğin aşırı pahalı olması nedeni ile kafe gibi yerlerden ne çayımı ne kahvemi ne de diğer içecekleri içerim. Cidden fiyatı aşırı abartıyorlar ve benim o parayı veresim gelmiyor. Kiçücük bir çaya 10 lira vereceğimiz yerler çok fazla artık maalesef ki ama bence küçük bir çaya 10 lira veren baya bir saftır. En iyisi çayını kahveni evde keyifle içmek.
Ben okula giderken 1,25 gibi bir fiyatı vardı lise yıllarımda şu an 2 TL olmuştur galiba diye düşünüyorum ben valla bir çaya olsa olsa 1 TL veririm zaten çaycı olsam beleş dağıtırım 😊
En son 5 tl falandı sanırım ama çok oldu. Ben içmiyorum genelde kahve tercih ederim. Yanımdakiler ictiginden ordan biliyorum. Çaya fazla para vermek hem de sevmediğim için bana uygun değil. Ama kahveye her zaman bütçem var.
öyle çay meraklısı değilim, en son çaya bu yaz 2 tl verdim. zaten ben genelde içeceklerimi 3 harfli marketlerden alırım. araba ile yolculuk yaparsam yanımda termos olur ya çay yaparım ya da sıcak su koyarım nescafe içerim.
1 liradan fazla vermem. 1 kilo çay 20 lira desek (emin olun esnaflar daha ucuza bile alabiliyor olabilir) 1 kilodan 150 bardak çay çıkar. 1 liradan satsa 150 lira. 1 kiloya 20 dedik. 130 lira kar etmiş oldu. 1 lira bile çok.
Toptan aldıkları için çok uyguna alıyorlar. Biz 1 kiloluk alıyoruz onlar direkt 10 kiloluk büyük paket alıyorlar zaten iyi marka da almıyorlar. Gerçekten esnaflar çok uyguna alıyorlsr ben daja önce bir kafede çalışmıştım nescafe aldırmışlardı tanesini 50 kuruşa almıştım 5 liraya satıyorduk kahve başına 4,5 lira kar.