bence düşünceli bir hediye, özellikle mutfakta işini kolaylaştıracak bir hediye ise ki zaten genelde öyle olur. tencere tava olmaz yani o hediye mutfak robotu, blender, mikser falan olur. mutfakta daha az zaman geçiren kadın kendine daha çok vakit ayırır
Bence yanlış bir ara ben de bu hatayı yaptım ama mutfak eşyası almak biraz hadi bize bunu yap demek gibi. Ev için almış oluyorsun. Bence onun için kişisel olacak bir hediye almalı.
Mutfak eşyası eve alınır anneye değil. Birine hediye almak demek o kişinin kullanacağı ona özel bir şey almak demektir. Mutfak eşyası asla almadım anneme. Alırsam eve alırım. Anneme başka hediyeler alırım.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 936 cevap paylaştı.
Bence de sürekli mutfak ya da ev eşyası alınmaması gerekiyor. Sonuçta bu hediye aslında ona değil eve ait oluyor. Ona kendini özel hissettirecek ve onun beğeneceği bir şey almak daha doğru olur.
Arkadaşlarımıza, sevgilimize hediye alırken gösterdiğimiz özeni bence annemize de hediye alırken göstermemiz gerekiyor.
Aman ne alırsam beğenir zaten düşüncesi kafalara oturmuş durumda. Sevgilinize hediye seçerken “ya beğenmezse” düşüncesi kafanızda dolanıyor ve doğru karar vermeye çalışıyorsunuz aynı özeni annelerimize de göstermemiz gerekiyor.
Benimkiler henüz küçük. Onlar adına babaları alıyor. Ben istemediğim sürece hediye diye herhangi bir ev eşyası alması hoşuma gitmez. İhtiyaç olan şeyleri hediye olarak almaktan hoşlanmıyorum, banada alınmasını tercih etmem. Benim anlayışıma göre hediye o kişiye özel düşünülen, kişisel ve anlamlı olmalı. Mesela bir sene doğum günümde kuyumcudan bileklik alıp gelmiş, keşke sadece bir buket çiçekle gelseydi. Görev gibi olan hediyeler hoş değil.
hiç mantıklı bulmuyorum tercihe göre değişebilir tabiki bence annelere hediye olarak mutfak eşyası alınmamalı gelecekte bende anne olacağım sonuç olarak eşim veya çocuklarım bana mutfak eşyası hediye alırsa eğer çok özür dilerim ama hem mutfağı hem de hediyeyi kendilerine montalarım kimse kusura bakmasın sonuç olarak evlilikte her şey müşterek nasıl ki babaya hediye alınırken ev ile ilgili bir şey alınmıyorsa aynı şekilde anneye de kendisine özel bir hediye alınmalıdır hediye kırmızı çizgimizdir kadınları çok ufak bir hediye bile ama düşünülmüş bir hediye ile mutlu edebilirsiniz ev eşyası almak sorumluluktur nokta
Hos karsilamiyorum. Sanki sen sadece bunu hakediyosun bize bakmak zorunda oldugun icinde bizim isimize yaracak seylere layiksin der gibi bir sey oluyor. Onun yerine saat, bileklik, makyaj malzemesi kiyafet canta falan almayi daha dogru buluyorum hem tamamen kisisel bir hediye olur o zmn.
Merhaba, ben de size katılıyorum. Zaten anneme şimdiye kadar hiç mutfak eşyası almadım. Mutfağı çok kullanıyor yani yemek yapmakla arası iyi ama ben yine de almıyorum. Hem dediğiniz gibi anneleri mutfak sanıp hediye olarak sürekli mutfak eşyası alınması cinsiyetçi ve kötü bir şey hem de bunlar zaten annemin ihtiyacı olan şeyler o yüzden hediye olarak almam. Mutfak eşyası alacağıma annemin istediği bir şeyi ona hediye olarak alırım bence çok daha iyi.
Anneye veya babaya ev içinde herkesin kullanacağı bir hediye almak mantikli mı ya da doğrumu. Dogru ya da yanlış. Her ikiside zamanina gore aslinda. Anneler babalar genç yastaysa kiyafet aksesuar takı vb ya da sadece kendi kullanabilecegi elektronik aletler alinabilir. Zaman gectik anneler babalar belli yasa gelince bu sekilde beklentileri kalmiyir ev icinde isink gorecek eksik olan bir sey bekler. Yasi kac olursa olsun bir çiçeği de ihmal etmemek gerekir.
İhtiyacı olan bir şeyi almak mantıklı ama hep de mutfak eşyası alınmaz. Bu kadının başka ihtiyaçları da olur, en kötü dışarıda bir yemeğe çıkart yani. Kadın hep mutfakta kendi yapmasın yemeğini di mi?
Çok zorlama bi düşünce bu şekilde değerlendirmek, Mutfak eşyası alıp mutfağa zincirlemiyoruz sonuçta anamızı, genel olarak sen mi hazırlıyorsun yemeği, kadıncağız mı? Yani genel olarak anneler mutfağa hakim olduğu için , onun mutfakta geçirdiği süreyi kısaltacak bi mutfak eşyası ona zaman hediye etmektir. Sığ düşünmemek lazım. Belki istediği şey odur.
Ben anneme nostaljik görünümlü Radyo almıştım. Mutfak eşyası olmamalı bence başka türlü bir şey olmalı. Radyo dinlemeyi çok sevdiğini bildiğim için dışı ahşap kaplamalı güzeldi. 📻
Takı alırım, takmaz. Eşarp, kıyafet, ayakkabı alırım, beğenmez. Ama mutfakla ilgili bir şey alınca havalara uçuyor sevinçten. Benim annede böyle biri işte.
Cinsiyetçiliğin dışında bence çok kaba manalar içeriyor. Aslında o hediye anneye özel olmuyor. Evdeki herkesin işini gören bir alet bir kişiye "hediye" edilmiş oluyor. Hediye kişisel eşya olmalı.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 581 cevap paylaştı.
Çok saçma bir düşünce. Ona bakarsan takı falan almakta cinsiyetçi olsun. Sonuçta kadın sürekli takıp takistirip güzel görünmek zorunda algısı oluşur. Yiyecek falan da hediye olmamalı sanki anneler yiyip içip yatıyor algısı olur. Anlam çıkarmak istesen her şeyden bir anlam çıkarılır
Takı kişiye özeldir kendi üzerinde taşır. Mutfak eşyası herkesin beraber oturduğu evin mutfaginda duran eşyadır. Yani sadece anne kullanmaz mutfağı. Alınan mutfak eşyalarını yani ev ihtiyaçlarını anneye hediye diye vermek resmen dalga geçmek demektir. Sen kadınsın mutfak senin yerin mutfak eşyaları da senin demekten hiç bir farkı yok kardeşim. Kadının kullandığı süs eşyalarına da güzel görünmek zorunda algısı yüklenemez. Sus ihtişam sadece kadına değil erkeğe de yakışır. Kullanan ve kullanmayı seven insana bunu hediye etmek normaldir.
O zaman her şey niyete göre değişir. Eğer anneniz mutfak hediyesine bozulacak bir düşüncedeyse almıycaksınız. Kişiden kişiye değişir kısacası. Nabza göre şerbet verilmeli bu gibi durumlarda. Anladım size mutfak eşyası hediye alınmamalı :)
Ben direk o kişinin kullanabileceği hediyeleri tercih ederim. Mesela bluz alırım veya eşarp alırım. ya da okuyacağı dini bir kitap alırım. Daha çok sever ve özel hisseder
Bu hareketi bende çocukken yapmıştım su bardağı seti almıştım sekizli. Satış danışmanı bir kız vardı sürat ifadesini hiç unutmam neden bardak almak istediğimi söyleyince. Şimd bakıyordum da saçmalamışım işte çocukluk ne diyim akıl edemedik o zaman.
bence anneye sorarsanız kullanılabilecek bir ev eşyası ya da onun evde işini kolaylaştıracak bir şey tercih eder. anne bu sonuçta alınan hediyenin iş görmesini ister tasarrufu sever hakları ödenmez elleri ayakları öpülesiceler :)
Bence annelere hediye olarak mutfak eşyası alınması çok mantıksız mutfağa alınan şey eve alınıyor ve herkes kullanabilir demek kişisel bir hediye olmuyor o yüzden yalnızca annenizin kullanabileceği bir hediye alın
Bence gayet güzel hediye. Bizde genelde hep öyle alırız. Evde mutfak işi annelerimizden sorulmuyor mu zaten? Hem bizim aldığımız alet ile güzel şeyler yapılabilir.
Bir kere mutfak evin ortak kullanım alanıdır anneye özel bir alan değildir. Anneye hediye olarak mutfak eşyası almak bu yüzden çok cinsiyetçi ve zorlamacı. Onun yerine sevdiği bir elbise , bir toka bir kuaför bakımı vs hediye edilebilir !
Ne demek bilmiyorum sende ağır konuşma benimle bence mutfak araçları alarak kadınin görevi ve sorumluluğu gibi anlamlar çıkar ama sen bana anlamazsın diye yazmazsin az öteye git oyna git al anneni öyle yani bu senin görevin anlamı çıkar ve niye alırsın peki hediyeyi baban al o zaman mutfak eşyalarıni
Herkesin kendi kisisel gorusu. Mutfak esyasi almak consiyetlestirmek ile alakasiz birsey oldugu gibi onemli olan dusunmek. Onu sevdiginizi ve deger verdiginizi bilmesi. Annelerin beklentisi esya degildir. Verdigi sevginin azicik ta olsa karsiligini gormektir
Verdiği sevginin karşılığı olarak sana yemek yapsın diye kap kacak alırsan o zaman anneni evin mutfakçısına dönüştürmüş olursun. Annene parfüm bile alabilirsin bir ayakkabı ya da ona bir kahvaltı hazırlamak varken niçin insanlar annelerine mutfak eşyası alır ki...
Bak yine yükseldin yazdın madem senden farklı olsa bile görüşe katlamak zorundasın görüşe haklı payı var erkeğe almıyorsun kadına alıyorsun ki görevi mutfak olduğunu soyliyorsun
@Gokkhan209 farkli gorusleri kendi yorum agacinda soylersin. Burada sacma bir sey icin lafi uzatip duruyorsunuz. Benim dogrularima uymak zorunda degilsin. Ayrica senin dusunceninde dogru oldugunu dusunmuyorum. Gokhan kardesim. Anneler herkes icin kutsaldir. Ama herkesin hikayesi farklidir. Hadi selametle.