Ya bu çok eleştirildi, biliyorum. İşte, annelere alınan hediyeler aslında genel olarak ev eşyaları, e bunun neresi kişisel hediye gibisinden. Ama şöyle de bir durum var: Anne gerçekten mutfakta çok vakit geçiriyorsa, yemektir, tatlıdır, yapmayı seviyorsa, işini kolaylaştıracak eşyalar gayet hediyedir. Benim mesela pastacılık hobim. Ve bu sektörde çok kolaylaştırıcı aparatlar. var (makyaj sektörü gibi blendırından tut kaş fırçasına gibi) ve çocuğum ilerde bana işimi kolaylaştıracak en ufak bir hediye alsa “oy OMO hoç köşösöl döğöl” demem, alnından öperim.
Sayılmaz... Evinde kullanacağı eşyayı kimse kimseye hediye almasın bi zahmet ! Kişisel olarak şahsına yarayacak bir eşya değilse o hediye değildir, gidip bulaşık makinası almış arkadaş annesine, kadın banane diyor ben üzerimde aksesuar olarak mı taşıyacağım makinayı diyor.. haklı !
Kahve içmeyi seviyorsa fincan seti olabilir. Cüzdan bile olabilir. Mutfak eşyası kendini mutfağın robotuymuş gibi hissettirebilir. Doğum gününde mutfak eşyası alırsın. Anneler günü özel bir gün.
Evet sayılabilir bence. yani sonuç olarak hediye hediyedir ama bence özel bir hediye alınması daha güzel olurdu yani mesela özel bir hediye eşya gibi değil de daha çok özel günler için hatırlayacağı bir şey olabilir. çiçek de yanında ek olarak alınabilecek güzel bir hediye olabilir bence.
Anneye anneler gününde mutfak eşyası alınmaz. "Senin yerin mutfak" mesajı verir. Züccaciye de alınmaz, ev ile ilgili herhangi bir şey de alınmaz. Anneniz olduğu için mutlu olduğunuzu ona hissettirecek özel şeyler alınır. Bebeklik fotoğrafınıza güzel bir çerçeve gibi. Ben anne olsam ev eşyasını, mutfak eşyasını hakaret sayarım. Onları başka zaman alın. O hediyelerin annelikle ilgisi yok.
Bence mutfak esyasi anneler gunu icin uygun bi hediye degil. Cok da sacma bi sey. Mutfak esyasi evin ihtiyacidir normal bi zamanda ihtiyac halinde alinir. Anneler gunu anneye, annenin emeklerine karsilik bi jesttir. Ben anne olsam cocugumun kagida bi kalp cizip iyi ki benim annemsin yazmasina cok daha mutlu olurdum mutfak esyasi yerine. Bence ya anlamli bi hediye olmali ya da kisisel bi hediye olabilir kiyafet, aksesuar gibi. Hicbi sey olmuyosa cicek de iyidir
Mutfak eşyası anneler günü hediyesi olarak sayılmaz. Eğer ihtiyaç varsa alınabilinir ancak hediye olarak verilmez. Anneler günü hediyesi ona özel bir hediye olmalıdır