Birlikte çalışıp maaş alıyor ve evi geçindiriyorsunuz. Ancak eşiniz ihtiyaç dışında çok lüzumsuz alışverişler yapıyor. Mesela ihtiyacı olmamasına rağmen kozmetik veya elektronik ürünler alıyor. Evi geçindirme yükünü de maddi açıdan siz sırtlanmak zorunda kalıyorsunuz. Defalarca konuşsanız da lüzumsuz harcamalarına ara ara devam ediyor. Sizin için son çare boşanmak mı olurdu?
Eşinizin lüzumsuz alışverişler yapıp eve katkı sağlamaması ayrılık sebebiniz olabilir mi?
Lüzumsuz alışveriş konusunda aklımda direk olarak birşey canlanmadı ama “eve katkısı olmayan” eş ömür törpüsüdür arkadaşlar, gerçekten çok zor. Düşünsenize, eşiniz kiraya dair birşey ödemiyor, mümkünse onun cebinden hiçbir para çıkmıyor. Durum böyleyken gerçekten bir ilişkiyi sürdürmek çok zor. Yakın bir arkadaşımdan biliyorum.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Buna benzer mahkeme kararı vardı eşin müsrif olmasını haklı boşanma sebebi saymıştı.
Eğer eş aşırı gereksiz harcama yapıyor ve ev ekonomisine de katkısı yok ise, ailenin ekonomik sıkıntıya düşmesi ailenin huzurunu bozacagından dolayı boşanma sebebi olarak kabul edilebilir. Herkes ayagını yorgana göre uzatmak durumunda ailenin ekonomik koşullarından herkes sorumlu
Bu boşanmak için sebep değil bence. Ama irrite olmuşsun bir şekilde batmaya başlamış hareketleri diye düşünüyorum. Hiç mi katkıda bulunmuyor? Kendi ihtiyaçları için senden para alıyor mu? Eğer almıyorsa kendi ihtiyaçlarını karşılıyorsa problem yok.. hem çalışıp eve para vermeyip hem de ihtiyclarinu eşine aldıran insanlar da var
Ayrılık sebebi olmamalı bence konuşup halledilebilecek şeyler bunlar ama eğer iki tarafta birbirini anlamıyorsa beraber yaşamasının da bir manası yok hayatı zorlaştırmak için değil kolaylaştırmak için evlenilmeli birleşilmeli
Hemen ayrılığı düşünmek pek doğru olmaz. Bu müsrifliğe son vermek için bazı önlemler alınabilir. Ne bileyim tüm kredi kartlarına el koyun, maaş kartını da elinden alın. Sizden habersiz tek kuruş harcayamaz hale gelsin. Azıcık baskın olun, öyle hemen ayrılalım moduna girmeyin.
Aslında kendi parasını kazanan bir kişinin, istediği şeyleri almak istemesi kadar doğal bir şey yoktur. Ama sizin de dediğiniz gibi iş "israf" boyutuna kadar gitmişse maalesef aile içindeki dengeler bozulacaktır. Bir tarafa daha fazla sorumluluk düşecektir, hem maddi hem de manevi olarak. Daha fazla sorumluluğun altından kalkamayan kişi de çok yorulacaktır ister istemez...
Bana bu gibi durumlar biraz bencilce bir tavır olarak görünüyor. Bir taraf kendi arzuları için çabalarken diğer taraf ailesi için çabalıyor. Eğer bir insan evlendiği halde sadece kendi isteklerini almak istiyorsa ve bunu haddinden fazla yapıyorsa evlenmemeli... Diğer tarafa yazık olur.
Ayrılık kaçınılmaz son mudur? Bunu tarafların kendisi karar vermelidir. Uzun uzun konuşulmalı, birilerinden konuşması için yardım istenmeli. Hala aynı davranışları tekrar ediyorsa kişi maalesef ya aradaki sevgi-saygı bitecek ya da evliliğin kendisi...
Herşeyden önce şunu bilmek gerekir:sorumluluk sahibi bir kadinin zayen yükü ağır, çalışmak gibi bir zorunluluğu yoktur, kazandığı da kendinindir çünkü evi geçindirmek tamamen erkegin uzerinedir. Kadini kapitalist düzenin bir parçası eden bu sistemde bu söylediğiniz sorunlarin çıkması hiç beklenmedik bir durum değil aksine normal karşılamak lazim, bunu bile bile evlenen bir erkeğin bundan yakinmasi sacmaliktan ibarettir.
2. Mesele olarak ta, israf kadina da erkege de haramdir, kadinin kanaatkar olmasi, evini eşini düşünmesi iyi bir aile ortaminin olusmasini sağlar.
3. Mesele de , bu dediginizi genel olarak evlilikte maneviyatin hiç olmadigi, tamamen maddiyat uzerine kurulan. ve sürdürülen bir evlilikte çıktığıni dikkat ederseniz görürsünüz.
Zor bir durum tabiyki, özellikle evin temel giderleri karsilanacaksa ve bunu sadece bir taraf düsünüyorsa. Öncelikle her kücük kavgada bosanmamak icin konusmayi tercih ederdim. Evin giderlerini anlatip nasil yapilmasi gerektigini aciklardim. Kendisinide fazla kisitlamamak acisindan aylik bir limit belirleyip, mesela 50 lira 100 lira giderlerden sonra kalan ama bizi zorlamayacak kadar düsük bir "harclik" gibi. Onunla istedigini alsin ama daha büyük harcamalarda konusup beraber karar vermemiz gerektigini söylerim. Egerki ama esim hic bir laftan anlamiyorsa ve gercekten sürekli yüksek, karsilayamayacagimiz giderleri oluyorsa bir yere kadar sabredilir. Sonucta o yuvayi ayakta tutmak icin tek kisi cabalamasi yetmiyor.
Bu durumda kalırsam konuşur, bazı sorumlulukları almasını sağlarım. Mesela faturayı, kirayı bugün maaş yatınca sen hallet ben de kalanlarla ilgileneceğim gibi. İlk aklıma gelen çözüm ayrılık olmaz, o artık son raddedir ve sorumsuzluğunun sınırı olmadığını fark etmişimdir.
Yo hayır bunun için bosanilmaz. Yine harcamaya devam edebilecegini ama maasini alir almaz bir kismini ev için ayirdiktan sonra gerisini harcamasini anlatirim. Hatta gel biriktirelim şunu şunu alalim diye gaza getiririm. Insanlar alisverisi duygularıyla yaparlar o yuzden duygulara hitap etmek, hedef sasirtmak lazim.
ayrılıs sebebi degil ama büyük bi kavga sebebi iki kisinin ortak kurdugu bi yasamda iki taraf da birbirine saygılı davranmazsa iliski sarsılmaya baslıyor sana deger veriyorsa dikkate alıp yapmamaya calısacaktır. ayrıca kendi kazandıgı paradan harcıyorsa bunda sorun yok bence (sizleri zor duruma sokacak borc vs gibi durumlar haric)
Iyide abi sormazlar mi adama dusuncesiz biriyle neden evlendin diyeee? Para mara onemli degil ihtiyac varsa eldeki son kurusa kadar harcanir, yeri gelir kisitlanilirda. Onemli olan herseyde oldugu gibi maddiyat konusunda da dusunceli olup olmadigi sayet dusunceli degil ve bununda farkindaysa bosanilabilir ama farkinda degilse konusulup anlayisli bir insansa cozulebilir.
bu ara neyi anladım var ya erkeğin aslında evlilikte ne kadar zorlanabileceğini cünkü ne yazık ki kadınlar abuk subuk seylere para harcayabiliyor ve diyelim adam eve gelir saglayan tek kisi bu durumda kadına kırmadan anlatmak da çok zor bilmiyorum ya insan iliskileri zor
Adam gelir sağlayan tek kisiyse bir kadinin bu tarz alisverisleri kolay yapabileceğini sanmiyorum... Yapan cikar ama coğu cekinir ben babamdan para istemeye bile cekiniyorum bu tarz bir iliskide yasamam cok zor olurdu
@berqwsaksi kadının doğasında var alışverişi sevmek eve yeni seyler almak istemek vs, evde tuzluk var ama yenisini ister bardak var ama yeni set ister vs.. anlıyorum yuvayı disi kus yapar ama iste ayarı tutturamıyoruz bazen - ve evet özellikle gunümüzde adim atsan para bu yüzden böyle bi iliski zor olur - ama su an para kazanmak gercekten kolay is degil o yüzden erkeklerin durumu zor yani
Boşanmadan önce konuşmak gerekir ve bunun doğru olmadığını ona söyleyip bu hatayı tekrar etmemesi için yüz yüze konuşup çözüm üretmek lazım. Ha illa bu alışveriş çılgınlığı devam ederse aşırıya kacilmada inat edilip sürekli keyfi harcama yapıp israf ederse evlilik biter
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çıldırırım. İt gibi çalışıp başkasının keyfi için yaşayamam. Cimri değilim ama israftan zaten hoşlanmam. Aileler için para harcama kanunu falan getirilmeli zaten. Erkekler gidip kumarda orada burada yiyorlar çoluk çocuk aç kalıyor. Kadınlar da gidip kıyafete, oraya buraya harcıyor. Aynı b*kun laciverti. Yazdığın insan modeli beni delirtti şu an fazla yükseldim sksksk Boşarım onu, gözünün yaşına bakmam.
Ben de maaşımın yettiği kadarıyla ihtiyaçları karşılarım. Daha fazlasını talep ederse kendisi katkı yapacak. Tabi bu durum uzun süreli olursa beraberinde tartışmaları, yıpranmaları ve sonunda ayrılığı getirir, kesinlikle.
Boşanmak saçma olur ortak bi şekilde konuşup ortaya bi para koyun evin giderleri için o paraya kimse dokunmasın. Onun dışında zaten herkes kendi parasıyla istediği şeyi alabilir bence
Kadin ev içi sorumlulukları tek başına üstleniyorsa bunu yapmasında bir sorun görmüyorum evladım. Genelde çoğu kadın luksleri için çalışıyor. Ama baştan her konuda eşit sorumluluk olarak anlasmissaniz o zaman kadin hatalıdır.
kadın evi geçindirmek zorunda değil, çocuklara da erkek bakmak zorunda, kadın da çalışır gelir evde oturur, kocası da işten gelince, adama yemek yaptırır. Kadın çalışıyor sonuçta ev işi yapacak hali de yok ya. Amma da büyütmüşsün sen de noolmuş paranı yemişse birazcık. Bu dünyada erkekler zaten sömürülmek için var, otur ve paşa paşa sömürt kendini :D
Maddi acidan sirtlanmak sikinti degil, ancak maddi acidan sikinti yaratmak sikinti. Artik gogusleyemeyecegim derecede harcamalar ise muhtemelen bir deprem yaratir.
Kadının evi geçindirme zorunluluğu yok. Tabiki evi sen gecindirceksin ama o da calistg için elini taşın altına koymalı. Hem kendi parasıyla alıyor aldgni kadın sonuctabsiz erkeklerden daha fazla harcaması olması gayet doğal sen bnce abartiosun
Eğer gercekten cok sıkıntı oluyorsa bosanma sebebi olabilir, çünkü sadece bir kişinin bu yükü taşıması hem ekonomik acidan hemde bu sıkıntıdan dolayi psikolojik açıdan zor gelebilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben hak veriyorum erkeklere. Rus kızlarını felan övmelerine. Hem bas bas eşitttlikk feminizzzim diye bağırıp sonra da evi geçindirmek erkeğin görevi gibi aptalca kendiyle çelişen bir milletin kadınlarına eşitlik hak hukuk neyine 😪👏
Dememe rağmen hala lüzumsuz alışveriş yapmaya devam ediyorsa boşanma konusu açarım. Nereye kadar böyle.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Evlilik iki insanın bir beden olamsıdır. Ve o bedende ömürleri boyunca ayrılmamayı gerektirir. Eğer bir insan o bedene saygısızlık ediyor ve her şeyi o senin bu benim diye ayırıyorsa koy tekmeyi gitsin
Bi zahmet daha çok çalışsın boşanmak neyse? Mezara kadar beraberiz buradan çıkış yok!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
merhaba, bence boşanmak saçma olurdur ilk başta konuşurdum, hala devam ediyosa o zaman boşardım sırf gereksiz yere alışveriş yaptı diye boşanma sebebi olamaz
Evet ayrılık sebebi olabilir ama başka konularda birikmişse...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eşinle birlikte evi geçindirmek zorunda değilim biraz instagramdaki hayatlara baksınlar kadın bi de kocasından para almak yerine kendi maaşını da mı harcayamayacak
Kadının ev geçindirmek gibi bir sorumluluğu yok ama israfta dogru bir şey değil. ben maaşımın yarısıyla yatırım yapıyorum yarısını kendime harcıyorum. en mantıklısı bu bence. esimde evi geçindirmek zorunda.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Seni mutlu etmeyen ve sonucu tatlıya bir türlü bağlanamayan herşey ayrılık nedeni olabilir
Neden erkek zorunda? Hangi anayasa hukuk maddesine dayanıyorsun? Saçma sapan fikirlerle gelmeyin eşim avukat ve kendisi zorunluluk yok ortam yaşam var ikisi de beraber yapmalı diyor kanun. Yani erkek neyse kadın da odur. Zaten eşitlik de bunu gerektiriyor
@Drmehmeett islam buna cozum getirmis. Kadinin parasi kendine islamiyette. Turk kanunundan bana ne? Ben amerikada yaiyorum ve amerikadki musluman wrkekleri de kadinin parasina goz koymuyor :)
Bende koymuyom zaten ben evlenirsem bigün , olur mu bilmem ama ben kendi kazandığım paramla aileme bakarım mesela eşim çalışmasa da olur benim için sadece yemek yapsa çocuğuyla ilgilense yeter zaten ben çalışıcam zaten , ha yemek yapmayı bilmiyom diyim sana dhbsnw