Selam. Genelde alışverişte fazla para harcama ve beraberinde gelen sorunlar yaşamıyorum. Aşırı alışveriş yapan biri değilim. Bir ürün ihtiyaçlarım arasında değilse almak için büyük bir hırsa kapılmıyorum.
Paramin miktarina gore planlama yaparim daha onceden ne alicagima karar verir ona gore alirim aylik gidicek olan parayi ayiririm kalanini istedigim gibi harcarim planli sekilde yaparim bunlari yani, plansiz sekilde harcarsam odenecek seyleri odeyemem ve daha cok strese girerim ve yapacak birseyde kalmaz degil mi sacma olur yani planlamak iyidir 👍
İhtiyacım olmayan ya da önceden ilgilenmediğim hiç bir şeyi anlık hevesle almam. Görüp heveslensem bile aklımın bi köşesine yazar, sağa sola bakınır, daha sonra alırım.
Benim öyle bir kaygım yok, çünkü alışverişe listesiz çıkmam. Önerim;Birşey alırken mutlaka kendinize sorun ihtiyaç mı? istek mi? Alışverişler her zaman ihtiyaç doğrultusunda yapılmalı bu en önemlisi.
Hiç hakim olamıyorum Evdeki hesabım zaten yok olmayınca çarşıya bırak uyması birbirinden dünyalar kadar uzaklar ki ayrı dünyanın alışverişleri gibiiiiiğ sjsj