Edebiliyorum
Edemiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Selamm🐝 🌸
Alışveriş yaparken genelde bütçeme uygun olarak alışveriş ediyorum, bazen özellikle modum düşmüşse kendimi motive etmek adına utak tefek şeyler alabiliyorum bunlar genelde bakım ürünleri ve kıyafet oluyor. 😅
Evet bende genelde bütçeme uygun şeyler almaya çalışıyorum. Yani bütçemin dışına çıkmam alışveriş yaparken. O yüzden kendimi kontrol edebiliyorum alışveriş yaparken Yani ihtiyacım olanı alırım.
Ne güzel ❤️
Evet. Kontrol edebiliyorum. Çünkü mecburum. Gelirlerindeki artış, piyasa fşyatlarındaki artışın gerisinde kaldı. Yani reel olarak getirim her geçen ay daha da erimekte. Dikkat etmezsek, bu durum sürdürülebilir değil. İflasımız kaçınılmaz… 😎
Cevap
28Cevap
Edebiliyorum
Tabiki edebiliyorum bütçesi çok olan insanlar olsak da israf etmekten geri durmak gerekiyor, çok gereksiz alışverişleri gereksiz buluyorum.
Aynen öyle bende gereksiz yapılan alışverişleri hoş bulmuyorum. Yani kendim en azından öyleyim sadece ihtiyacım olanı alırım. O bütçenin dışına çıkmamaya çalışırım gereksiz alışverişten kaçınırım.
Çok güzel yapıyorsun tebrik ediyorum seni
Hayır ya onu al şunu al derken bu bakmışsın borcun olmuş
Aynen bazen gerçekten insan alışveriş yaparken falan kendini kontrol edemiyor. Yani herşeye bakayım derken sepeti ağzına kadar doldurmuşsun bir bakıyorsun iki parça şey alacakken dünya kadar şey alıyorsun..
Tabi ki zira alış verişe liste ile gidiyorum ve listeme sadık kalıyorum
Yani evet bende bazen alışveriş listesi hazırlıyorum. Yani o listenin dışına asla çıkmam. O yüzden kendimi bu konuda kontrol edebiliyorum diyebilirim. Alışveriş listeme sadık kalıyorum genelde.
Bu pahalılıkta insan kendini ister istemez etmek zorunda.
Aynen öyle mecbur istesekte istemesekte kendimizi kontrol etmek zorundayız. Yani eğer kendimi kontrol etmez isek evin yolunu bence biraz zor buluruz. Çünkü her şey olmuş ateş pahası ya.
Bu Daha iyi günlerimiz sayılır aralığa kadar Daha çok zam olacak hersey.
Eğer Erdoğan seçilirse bu seçimlerde işimiz çok zor olacak önümüzdeki 5 yıl boyunca
asla kontrol edemiyorum kendimi ben böyle yetıştim ailem böyle gösterdi eşimin de şu an kartını alınca harcamadan duramıyorum
Yani genelde kadınlar kendini kontrol etmede fazla iyi değil alışverişte. O yüzden edemez bazı kadınlar alışveriş yaparken kendini kontrol. Bazısı ise tam tersi tutumlu sadece alacağı şeyi alır çıkar..
tabikide edemezsem evde eşimle tartışıyoruz oda haklı tabi boş ürün gözüyle bakıyor onlara ama ben işte tutamıyorum kendimi
Yani kendini biraz kontrol etmek lazım. Genelde kadınlar alışveriş falan yaparken kendini kontrol edemez erkekler tam tersi kendini alışveriş falan yaparken kontrol edebiliyor. Yani kadınlar biraz daha edemeyen taraf.
o kıyafetleri görünce tutamıyorum kendimi birde eşimin kartı varsa yanımda hepsini alasım geliyor
Yani kadınlar zaten alışveriş tutkunu. O yüzden bence kendini kontrol edemeyen taraf genelde kadınlar. Erkekler sanki kadınlara göre biraz daha kendini alışveriş yaparken falan kontrol ediyor.
Mecbur ediyorum 😬ama kitap alırken hiç kontrol edemiyorum 🤦♀️
Evet edebiliyorum hiç gereksiz şey almam ihtiyacım neyse onu alırım
evet edebiliyorum edemezsem kötü sonuclar ortaya cıkar kendimi tutamam ve kesin evime icra gelir çok severim alısverişi ama yerine göre
Aynen öyle mecbur kendimizi kontrol etmek zorundayız. Zaten her şey çok pahalı yani iki parça bile bir şey alınca dünya kadar para ödüyoruz o yüzden bence biraz olsun buna dikkat etmemiz lazım.
o ürünleri gördükce tutamıyorum kendimi yapacak baska bır sey yok hepsını almaya calısıyorum
kontrolsüz alışveriş yapacak adamın bu sikkoooo uygulamada ne işi var 🤣
aile butçemi düşünemek zorundayım öyle heryere dagıtamam idareli kullanmam lazım bu ülke şartında
Aynen öyle katılıyorum. Yani bizde isteriz tabi bol bol harcayalım her istediğimizi falan alalım ama bazen öyle olmuyor işte. Mecbur ayağını yorganına göre uzatmak lazım. Gereksiz harcama yapmamak lazım..
her şey üst üste geliyor ve alışverişle kafa dagıtıyorum alışveriş bir nevi terapi gibi benim için her şeyi alıyorum bu sayede
çok param yok bu ülke şartlarında onun için ekonomık şeyler almaya gayret ediyorum
o kadar güzel ürünler cıkarıyorlarki hepsini alasım geliyor ama bütcem yetmıyor ama bende bütcemin hepsine ürün alıyorum
tabikide ediyorum bu ekonomide kim harcar gereksizce kendimi hep az harcamaya yöneltirim
ürünleri o kadar iyi tasarlamışlarki hepsi rengrenk o kadar içim gidiyorki almadıgım zaman üzülüyorum
Gereksiz harcamalar yapmam, istediğim ihtiyacım olan bir şey varsa alırım, yoksa almam..
tabi kednımı kontrol etmem gerekli başka ihtiyaclarımda var bu zamanda harvurup harman savuramam
biraz ailemi düşünmeliyim heryere para verirsem bu aile geçinemez bu yüzden tutuyorum kendimi
Ayy hayır ya hep aşıyorum bütçemi ve gereksiz harcamalar yapıyorum
param olduğu sürece bütün begendiğim şeyleri almaya calışırım ama para bitince oturur üzülürüm
o güzel tarz elbiseleri cantaları gördükce alasım geliyor ve alıyorum düşünmeden
Edebiliyorum. Zaten alacaklarım bellidir, ihtiyaçım olanı alır giderim.
Cüzdanım ediyor ya bir mağazaya gidince max 2 parça alabiliyorum param bitiyor hiç öyle bir derdim yok paran mı var derdin var KDEBBZJDNDNDB
İstersen etme kkarti ağzına scarrr
Ihtiyacım olmayan bir şeyi alma
Ay yok valla her gördüğümü alasım geliyor
Evet edebiliyorum 🙂
Asla tedbirsiz olmam. FKP odaklıyımdır.
Param yok ki alışveriş yapayım
Bütçemi aşmadan alışveriş yapıyorum
Evet kontrol edebiliyorum.
Çok bağımlı değilim
ederim. edemesem yanarız..🤭
edemiyorum o benim yogam.
Gereksiz alışveriş yapmam kontrollü biriyim
Edebiliyorum alamıyorum çünkü :D :D
üzgünken mutluyken farketmiyor maaleaef
Dikkatli harcama yaparım
Hayır maalesef aaaaaa
yok daha cok bakiyeyi
Eskiden edemiyordum şu an biraz daha kontrollüyüm.
Rahat edelim
Ederim
Edebiliyorum
Hayır hayırrr
Ederim niye etmiyim
Ben kendimi kaybediyorum peki ya sen
Ederim
Evet ederim
Edebiliyorum
Hayır edemiyorum
Edebiliyorum
Etmek zorundayım