Hem okuyup hem çalışıyorum. Ailemle beraber yaşıyorum. Maaşımla sürekli marketten bir şeyler alıyorum ev için. Arkadaşım ise neden harcama yapıyorsun, kendine harca diyor. Haklı mı?
evet, yardımcı olmak lazım.
hayır, mecbur değilsin.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aile evinde yaşıyorum diye, ev için kendi maaşımla market alışverişi yapmak zorunda mıyım?
Bu zorunluluk değil tercih. Sen kazanıyorsun neye harcadığın da seni ilgilendirir. Ben çalışırken ev için alışveriş yapıyordum. Ben kazanıyorum ve yine bunu sevdiklerime harcıyorum. Aileme harcadığım parayı (market alışverişi dahil) neden harcıyorum diye düşünmem.
Bende ailemle yaşıyorum. Ama annem babam harcama yapma geleceğine yatırım yap diyorlar sağ olsunlar.. Tabi insanın ici rahat etmiyo insanın az da olsa katkıda bulunmaya çalışıyorum. Ailenin talebi de önemli bu nokta da.. Eğer ailenden bu yönde talep varsa destek olmasın tabiki de
Böyle düşünüyorsan ve arkadaşın da böyle düşünüyorsa sizin gibi gençlere yazıklar olsun diyorum. Ulan ben 35 yaşında adamım hala aileme bakarım onlardan değerli mi diğer her şey. Alış veriş dediğin şey nedir ki hadi 500tl olsun ayda. Gerisini ne yaparsan yap.
eksi verenleri anlamıyorum. kimse kimsenin yanında belirli yaştan sonra, çalışıyorsa bedavaya yaşayamaz. aileye saygısızlık ilk başta. aileyi geçtim kimle yaşarsalar aynı şekilde saygısızlık.
Kimse seni buna mecbur etmese de bencilliğe de hiç gerek yok. En azından maaşının bir bölümünü kendi ihtiyaçlarına ayırarak ya da geleceğe dönük yatırım, birikim yaparak değerlendirmen de hiç sakınca yok.
Herkesin kendi düşüncesi Ama şu şekilde de düşünürsek Eğer Sonuçta o evde yaşıyorsun bazı giderlerin var elektrik kullanıyorsun su kullanıyorsun En azından kira vermiyorsun ve ailen bu düşmanın değil aile evin sonuçta ya da ayrı bir evin olsa ailenin yanına gelsen yine Market yapman Hani abes kaçacak bir şey değil ama sen o evde bağlanıyorsun Sonuçta ailen sana bakarken sen onlara destek olmayıp kendin için tüm maaşını harcarsan bu bence bencillik olur arkadaşının düşüncesini yanlış buluyorum yapılması gereken son şey dediğim gibi sen o evde yaşıyorsun Tamam ailendir sana bakmakla yükümlü Ama sen de belli bir bütçen varsa ailene bir yerlerde katkıda bulunmak zorundasın🙄
Ailenin durumu iyi degilse destek vermen gerekiyorsa tabiki. Ama ailenin durumu iyiyse, aldiklarina ihtiyaci yoksa, onlarin seni yönlendirmesi lazim. Bu nasil olur, gereksiz harcamalarinda ikaz ederler, maaasini alip ihtiyac oldugu kadarini sana verip gerisini ilerisi icin sana birikim , yatirim yapabilirler.
Normal saglikli ailede böyle seyler sorun olmaz, tartisma, sohbet konusu olmaz, kendiliginden olur.
21 yaşındaki bir yetişkin için fazlaca gereksiz ve boş bir soru olmuş. Hele ki arkadaşının haklı olup olmadığını sorman bizi yıktı geçti resmen. Tencere kapak misali çok güzel olmuş iki eksik akıllı ancak bir yarım akıl ederseniz bir araya gelince.
Harcama yapmak gibi bir zorunluluğun yok üstelik öğrenciymişsin ama sanki arkadaşın seni galeyana getiriyormuş gibi geldi bana, bir de şöyle bir şey onlarda yıllarca baktı büyüttü seni sırt çevirmek vefasızlık olur sanki? Bence yardım etmekten zarar gelmez insana hele ki bu ailense.
Yaşının ilerlemesi ve artık ev geçindirmeyi öğrenmen gerektiği için büyük ihtimalle bu sorumluluğu sana bırakıyorlar. Bunca yıl ailelerimiz getirip önümüze yiyecekleri koyuyor bir süre de bizim almamız kanımıza dokunmamalı. İleride kendi evine çıktığında para harcama bilgisine sahip olmuş olursun. Maaşın sana yetmiyor ise ailenle konuşup market ihtiyaçları için ortak para koyabilirsiniz.
Ailen senin en yakın senelerce menfaaatsiz sana bakmış. Simdi sen para kazanıyorsun ve market alışverişi yapıyorsun. Bunun nesi yanlış? Aslında çok güzel birşey. Tabiki paranın kendin içinde ayiracaksin hem ilerisi için hem harçlık diye. Benim oğlum böyle düşünse ileride açıkçası üzülürdüm.
Tabii ki yardımcı olacaksın. Kazık kadar olmuşsunuz bir şeylerin sorumluluğunu elbette üstleneceksiniz ne demek kendine harca? Başkalarıyla beraber tüketirken iyi birikim yapınca kendine yap. Öyle bir dünya yok. Aileniz sizi bencillik etmeden büyütmüşse siz de vakti gelince elinizi taşın altına sokmayı bilin.
Hem okuyup hem çalışıyorsan part time işte mi çalışıyorsun? Eğer öyleyse zaten kazandığın ne ki? Öğrencisin nihayetinde ailenin durumu kötü değilse sana bakmalılar. Ama aöf ise normal bir işte çalışıyorsan tabii ki hangi evde yaşıyorsan oraya destek olmalısın.
Şahsen ben tüm maasım eve gitmediği takdirde ev için harcama yaparım. kenime 1-2 sey alacak param kalsın o bile yeter. Çunkü o evde ben de yaşıyorum ve o evi geçindiren kişi bana karşılıksız bir şekilde para döktü, evet ben kıziyım para dökmek zorunda ama durumu kötüyse ve buna ragmen benim çalışmadigim zamanlarda gece gündüz çalısıp bana para yetiştirebildiyse ben borç bilirim bu yüzden kendi kazandığım paramla eve alışveriş yapmayı severim
Alışveriş & Hediyeler konusunda 540 cevap paylaştı.
Bu senin ve aile yapınla alakalı bir şey. Eğer buna ihtiyaç varsa ya da imkanın varsa harcaman o kadar büyütülecek bir şey değil. Ben aylardır kirayı ödüyorum neden diye sormam sonuçta aile. Kendin için özel harcamaların olur o ay bunu belirtirsin yapamazsın.
Mecbur değilsin ancak seni buna zorundaymissin gibi hissediyorsan ayri eve cikar o evin ihtiyaclarini karsilarsin sen her turlu ihtiyacini karsilayabilirsin ama ailenin diger insanlardan farki seni buna mecbur hissetirmemektir gerektikce ailene yardim etmen tabii ki güzel birsey ancak o yatirimi kendine yapmalisin
Kimse zorunda değildir ama ailen sonuçta yardımcı olsan ne olacak ki habonların parası ha senin paran ikiside aynı yere gidiyor sonuçta. Ailen şimdiye kadar sana tüm zorluklara rağmen bakmış büyütmüş. Şimdi bir market alışverişini yapsan nolur yapamsan nolur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ailenden çalışan varsa onlar alsın paranı çar çur etme. Benim annem biriktir derdi bence sen de biriktirmelisin git kendine harca arkadaşın doğru söylemiş. Biriktir evleniceksin sonuçta o aldığın marketteki ihtiyaçlar mı düğününü edicek? Ama durumunuz yoksa belli bir miktarıya alışveriş yap. Geri kalanından ne artıyorsa koy köşeye.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır mecbur degilsin diye bir şey yok tamam kimse zorla paranı senden alamaz ama eğer çok büyük problemleriniz yoksa senin destek olman lazım, doğal olarak. Sonuçta yabancı sokaktan biri değil ki kendi ailen. Doğru değerlendirirsen iyi yönetirsen hem kendi harcalamaların için hem evin bir kısmı için yeter sanırım. Kendi evine çıkarsan zaten öyle yapmazsın. Ama eğer ihtiyaçları varsa bencil davranmamalısın yok ihtiyaç olmadığı halde sırf seni kullanmak niyetindelerse sen daha iyi bilirsin.
Bunlar nasıl sorular nasıl düşünceler ya? Ailene verdiğin, harcadığın paranın hesabını da yapmazsın yani. Gerçekten korkunç derecede bencillik salgını var ülkede. Aileye harcanan paranın hesabı yapılıyor. Şaşkınlıkla okuyorum.
evet hatta kira yardımı dahi yapmak zorundasın. çalışıyorsun sonuçta, bu demek oluyor ki (umarım) çocuk değilsin. birlikte yaşadığın insanlara destek olmak zorundasın. ha dersin ben yardım etmek istemem. o zaman kendi evine taşın.
bn bu dünyaya gelmek istemedim onlar bu tericihi yaparak bni dünyaya getirdilerse gerekenide yapıcaklar gereken yerde destek olmasın zaten bende oyle yapıyorum ama benim bir gelecegim olacaksa ona göre harcama yaparım ona göre bütçemi belirlerim ama benim bisyim oldunda kimseden bekentiye girmem ailem olsada
Arkadasina sen öyle yap o zaman ailem onlar benim deseydin. Evet kendine de alışveriş yapacaksın tabiki ama önce ailen. Annen baban varsa kardeşlerin. Gidip soracaksın birşeye ihtiyacları var mı. Yok tesekkur ederim diyeceklerdir zaten. Öyle deseler bile sen gidip ailen icin birseyler yap. Cunku herkes gider ama ailen senden gitmez. Bide aynı evde yasiyorsunuz buyuk terviyesizlik olur aksi.
Maaşın cok iyiyse tabi yardimci ol bide aile ekonominiz kotu ise yardimci olmak zorunda kalirsin onlar senin ailen ama maaşın az ve ancak okul ve kişisel ihtiyaclarini karsilayacak kadarsa yine ailene katki olarak bu ihtiyaclarin icin aile ekonomisinden harcamamis oluyosun her turlu kârdasin
Olmaz sadece ailen yedirecek sana kocan yedirecek sonra ikisindede ihanet edip hainlik yapıp teekedeceksğn. Hiç kadının parası aileye katkı olurmu dimi
Zorundasın. Sende yiyip içiyorsun yatıyosun ayrıca baban sana bakarken hiç böyle dedi mi? Sende deme bende kendi maaşımdan alışveriş yapıyorum hem okuyup hem çalışıyorum.
Evde yaşayıp da yardımcı olmak istememek ayıp bence. Annen baban o yaşta hala seni sırtında yük olarak görmüyorsa eve katkı sağlayacagın iki kuruşu düşünme.
Aile evinde yaşıyor demek her şeye ortak demek bence. Yeri geldi mi sende alışveriş yapar fatura ödersin. Ha illa böyle şeylere gelemem diyorsan bağımsızlığını ilan edip ayrı bir hayat yaşam kurabilirsin
Aslında zorunda değilsin ama ailen seni bu yaşına kadar büyütmüş ailene katkı yapabilirsin yardımcı ol elbette ama bütün paranıda harcama illaki birikmişin olsun bende genelde ev alışverişi yaparken arada kendi paramdan katıyorum genelde babam bana para biriktirmemi söylüyor çok acil durumlarda bende paramı ortaya koyuyorum arkadaşına bakma sen
Kendi paramla ev için birşeyler almak bana çok gurur verici birşey gibi geliyor. Kapıdan giriyorum annem mutfakta elimdekileri görünce bi sırıtma "Bak sen benim kızım büyümüş de evin ihtiyaçlarını görüyormuş" ehjathywjteh
Canım onlar ailen sonuçta. Onlara yardımı zaten bi zorunluluk olarak görmemelisin. Sonuçta onlarda seni karşılıksız büyüttü , okuttu. Yani mesleğin olmasını en çokta onlara borçlusun. Yani sonuç olarak tabiki yardım etmen lazım.