Ben bir kez böyle denk gelmiştim. Hediye kabul etmiyor oluşu farklı gelmişti bana. Bazı öğretmenler soluyorlar diye çiçek götürmek istemez ama tamamen istememek sizce doğru bir karar mı?

Kabul etmeme sebebi ayrımcılık yapmak istememe olabilir. Sonuçta herkesin maddi durumu iyi değil. Bir de ilkokulda para toplanıp hocaya hediye aliniyordu bir dönem. Durumu olmayan insanları küçük düşürmek istemedikleri için bence. Tercih meselesidir ve düşünceli bir davranıştır
Cevap
12Cevap
Doğru veya yanlış bir karar diye nitelendiremeyiz, kişinin kendi tercihidir.
evet.
benim zamanımda ne açtı bunlar hedıye ıcın takla atarlardı bırde sınıf annesı adı altında işe yaramayan boş beleş olurdu buda pohpohlardı ogretmenı yok para toplayalım sunu bunu alalaım mgıbısınden
ogretmende verılen hedıyeye gore mualeme ederdı ogrencıye.
benım okudugum ılkokulda ogretmenler boyleydı tabıı hepsı aynı dıyemem.
Ben ögretmenime ögretmenler gününde saat olarak hediye aldım megerse kutlular karışmış ne olduysa prztf kutusu ona gitmiş yanına çagırdı tokadı çaktı terbiyesiz bunu nedir dedi allahtan fiş vardı gösterdimde yanlışlık olmış deyip son anda okuldan kovulmaktan kurtuldum
Derslerde öğrenciye ayrımcılık yapıyormuş izlenimi vermemek için. Başkasının aklına böyle şeyler gelir.
Pahalı hediyeleri kabul etmemesi doğru bir karar olur. Fakat çicek ya da küçük hediyelikler kabul edilmelidir.
Bence doğru değil nezaketende olsa kabul edilmeli ben kabul ediyorum 🙂
Rüşvet gibi görülebiliyor. Sonra sınıfta sıkıntı çıkmasın diye almıyo olabilir. Almak ve almamak kişinin kendi tercihidir.
Hayir. Bastan soylediyse bana hediye almayin diye okey ama alindiktan sonra kabul etmezse ayip yani
Etsinler veya etmesinler ben zaten hediye almadım hiç bir zaman :d
Yasak yasak anlayın artık 😂 Devlet memurları hediye kabul edemez.
Yanlış karar öğretmen değilim ama kabul ederim istersen
Bazıları alabiliyor bazıları alamadığı için içinde kalıyor doğru yanliş değilde kabul etmemesi gerekir
bence de doğru bir karar
Yanlış bir karar bence.
Başıma geldi pişmanım aldığıma. Doğru
Saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?