Aylık 900 TL kişisel harcama için harçlık veriyorum, ev alışverişi için kartımı verdim ama sürekli karttan kendine kıyafet ve ürünler sipariş veriyor. Benim bilmediğimi sanıyor, harçlıktan keseyimmi?
Eşim benim bilmediğimi sanıp kartımdan kişisel harcama yapıyor. Şimdi ne yapsam, nakit vermeyi keseyim mi?
Yetmiyorsa çalışsın. Çalışmasını istemiyorsan da kusura bakma ama kadının elinden özgürlüğünü alıyorsun o zaman bakacaksın köle mi bu? Çalışsa asgari ücret alacak 2000 tl rahat rahat harcamasını yapar. Çalışmayı kendi istemiyorsa da kartı kontrol ettiğini söyle sadece bırakır yapmayı muhtemelen.
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hallettim o konuyu 😊 telefon açıyor şu lazım diye onay alıyor.
17 yaşındaki kardeşimin bile aylık harçlığı 1000tl, kadına 900 nası yetmesini planlıyosun, tamam haber vermesi gerekirdi ama harçlığını kesiyim mi demen saçma, eğer karının ihtiyaçlarına sadece senin maaşın yetmiyorsa da basit de olsa, part time da olsa bi iş aramasını önerebilirsin düzgün bi şekilde hem bu şekilde eğer gereksiz harcama yapıyorsa daha düzgün kullanmaya başlar parasını
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Okuyorsa normal 1000 TL ama senin kişisel harcaman ne kadar? Kadın olarak sadece vücuduna harcadığın?
3500 size harcasa 20.000 geliri olması lazım yoksa yetişemez. Benim o kadar gelirim yok en çok 12 bin alırım. En düşük 7500 TL. Ona göre veriyorum harçlık
tabiki herkesin ihtiyaclari, durumlari da farkli zaten ancak eger 900 unu azaltmayi planliyorsaniz, onun yerine biraz once de yazdigim gibi kendisine is bulmasini onermelisiniz bence, boylece eger verdiginiz para ona yetmese de kendi maasi olucak ve cok daha dikkatli harcar eminim ki
Saçmalama istersen kimin kartından harcayacak başka kocaus olduğu için senin kartından harcıyor o verdiğin 900Tl'de bu devirde hiç bir şeye yetmez zaten bide harçlığından keseyim mi diyorsun
Bul bana bitane boşayayım🤣 özellikleri 30 yaş ve üstü , 173 boyu kumral olabilir, çenesi ile değil icraatları ile konuşan, kedi gibi birini istiyorum. Müracaatları sen al değerlendir , sanada ikramiye olarak altın bileklik bul😆
Yok yok yok, olanların yolu farklı, birkere denedim olabilirmi diye , 4. cü gün sanal da yedek tutarken yakaladım. Kimse normal değil yani, elde olan bu , idare edicez.
iyi işte böyle anlat.. kredi kartından bir şeyler alabilir yani eşi insanın gayet normal.. harçlık diye verdiğini de belki biriktiriyor, kadınların kendine göre para saklama yöntemleri de olabiliyor..
Bu da kadınlara kaldı. Çalışmamana izin vermeyecek biriyle evlenmeyecek.. Yani tembel değilse. Erkeğe bunu baştan bunu belli edersen o zaman sonra sıkıntı olmaz. Bir erkek için yıllar boyunca verdiğin emeği yememek, daha aptal bir şey görmedim ben. Hadi parasal açıyı geçtim, çalışmak sadece para kazanmak değil, özgür olmak demek, daha mutlu olmak demek, sosyalleşmek demek. Bir erkek ne kadar para verirse versin!
Verdiğim para azmı peki kişisel harcama için900 TL, ? Siz bir ayda ne kadar kendinize harcıyorsunuz, dolap ayakkabı elbise dolu. Makyaj ürünleri için çekmece taşıyor?
Hayır onları kendi hesabımdan ödeme talimatım var , pandemi döneminde artan harcamalardan kendine altın takı falan aldı , ben bunu alıyorum demesi yeterli , izin veriyorum zaten.
@ahahhahahahah sadece hiçbir şeye harcamadan 900 TL kendi si için veriyorum, epilasyon , kuaför , kıyafet , çalışmıyor, sence bu para yetmez mi, birde bir yerde yemek falan yerse karttan karşıla diyorum olur ya arkadaşları ile oturur. Bazılarını hediye almış arkadaşlarına , söyledi
@ahahhahahahah Evli😆 yengeye sordum 500 TL veriyormuş. Sorun para değil, iyi kazanıyorum pandemi falan etkilemedi beni , kendisi de biliyor göl kenarında denize ve sahillere yakın arsa aldım villa yapıp gidicez. 150 bin eksiğim kaldı İstanbul'dan gitmeye çalışıyorum , ege sahillerine.
🙏 ailem yatırımlarıma müdahale etmeseydi şu an lüks dairelerim vardı, kentsel dönüşüm ile yine bir kaçtane kalıcak onu kurtardığıma seviniyorum. bu yüzden kimseye danışmıyorum artık yapacaklarımda , zarar veriyorlar bilmeden. Yeni aldığım arabamı bile verdim sonra zarar ettirdiler son bir buçuk yılda toparladım ama saçlarım beyazladı düze çıkana kadar.
Konuştum. Hediyeler almış arkadaşlarına 🤔 bahane ben markalı giyiyormuşum , kendisi markasız giyip daha çok almalıymış, aldığım boxerların fiyatına bakmış kendisine 8 tane kilot alıyormuş bu para ile,. Kıyaslama bu yani,
Çocuğunuz yok mu onun için yatırım yapın tatile gidin paranızı böyle harcamayın bunun için de kavga etme gerekirse otur 5 saat konuş ama orta yolu bulun karın senin sonuçta
Kavga bana göre değil , tatil 6 yıl dan fazla kendi yazlığım vardı, egede Bodrum'dan başlardım balıkesirden çıkardım. Yazlığı kızıp sattım, 6 yılda toplasan 20 gün kalamadım. Hep akraba ve arkadaşları kalıyordu, eşim çok tabuları olan bir kadın. 12 yılda daha kendi isteği ile gelip dizime oturup sohbet bile etmemiştir. Yapı olarak soğuk , cinselliğe kaka gözü ile bakar. Yatırım falan ihtiyacımız yok , zaten bı kaç seneye fazlası olucak. Alıştım yani , evlenmeden önce karşımda otururken gayet ciddi dururdu akıllı dedim meğer soğuk olduğundan mış😆
Ne kadar güzelmiş valla hayatınıza bence siz renk katın cinselliğe soğuksa hep kadınlar mı cabalayacak birazda siz erkekler çabalayın fantaziler vs tabi size ters değilse
😆 yok mizacı böyle, evlenmeden önceki kız arkadaşım ebru şallının güzelliği ama cinselliğe aşırı fazla zaafı vardı diye ayrıldım , aldatılmaktan korktum, Allah belamı verdi, seviyor beni tanrım.
@Badeolicus evet Eş demek çocuğum demek, öyle olmasa evlilik olmaz. Rahat bıraksam ne evimiz olurdu nede ilerde yaşayacağımız hayalimizdeki villa arsamız
@düşünmektükenmektir tek başıma çabalıyorum ve 3 yıl içinde İstanbul'dan Didim'e gidicez arsa aldım villa yapmak için birikim yapmamız lazım. Genç emekli olmak istiyorum , 40 yaşıma geldim 25 yıldır çalışıyorum. Çok iyi maaş alıyorum ama gözümde değil.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 828 cevap paylaştı.
Kes harçlığını kocası insan bi haber verir 😄
3
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Konuştum , hediye falan almış arkadaşına doğum günü falan için , ama çok kıyafet ve ayakkabıları var gerek olmadığı halde alıyor, bazılarını sadece 1 gün giydi.
İnsan bir kere aşık olur, bence sen bunu bir öğren. Sevgi ayrı aşık olmak ayrı. Birkere aşık olursun olursa olur olmazsa müzmin bekar olarak kal öyle o zaman,