Evet kızlar. Daha önce çeyiz dizenlere soruyorum, çeyiz ne kadar tutar? Aşağıdaki linkte bir liste var. Bu listedeki her şeyi alsam ne kadar tutar? Çok fazla marka takıntım yok, ama iyi şeyler almayı düşünüyorum. Şu anda el emeği olanlar hariç hiçbir şeyim yok. 6 bin lira yeter diyen de var, 15 bini bulur diyen de. Siz bana deyin hele bir kızın çeyizi ne kadar tutar?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBir Kızın Çeyizi Ortalama Kaç Para Tutar?

Öncelikle merhaba, adetler gereği tam olarak neler alınır, neler alınmaz o size bağlı şeyler ama bir kızın çeyizi ortalama kaç para tutar genel olarak söyleyeyim. Abartmamakta fayda olacaktır ve birbirinize destek olmanız önemlidir.
- Mutfak: Ortalama 12 bin
- Yatak Odası: 13 bin
- Banyo: 1.250 bin
- Elektronik Ev Atletleri: 26 bin
Allah tamamına erdirsin...10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba canım kısa zaman önce çok yakın arkadaşım için çeyiz alışverişi yapmıştık gel aklındaki çeyiz ne kadar tutar, kızın çeyizi ne kadar tutar, mutfak çeyizi ne kadar tutar ve 2021 yılı çeyizi ne kadar tutar sorularına cevap vereyim :)
Bir Kızın Çeyizi Ortalama Ne Kadar Tutar?

Aslında net bir miktar vermek hiçbir şekilde doğru değil çünkü senin ürünleri nereden alacağına, toplu alıp almayacağına, neyi ne kadar alacağına bağlı. Dilersen sana birkaç marka tavsiyesi vereyim: madame coco, paşabahçe, karaca, fissler, taç, english home bu markalar çok tutulan gerek kalitesi gerek müşteri memnuniyeti yüksek olan markalardır. Gelin ve gelin tarafı yani kurulacak ev için mutfağı ve yatak odası takımını tamamen alır. detaylandıracak isek;
- yatak odası takımı 5000 TL'den,
- mutfak çeyizlikler 12000 TL'den
- tekstil ürünleri 5000 TL'den başlamaktadır. Teknolojik aletlerden ve beyaz eşyalardan; küçük mutfak aletleri, bulaşık makinesi, buzdolabı alınır.
Tabii bu alınanlar bölgeden bölgeye değişir. Mesela son zamanlarda gelin damat ve aileleri ortaya belli miktar para koyar ve o toplanan para ile bütün çeyiz alınır. Sen aldın ben aldım tartışması çıkmaz.Mutfak Çeyizi Ne Kadar Tutar?

Mutfak çeyizin en kapsamlı en yorucu en sıkıcı ve en eğlenceli bölümüdür bana göre. Çevremde mutfak için çeyiz alış verişine çıkarken yanlarında bende gider bende bakınırım hatta :)
Mutfak çeyizinin içine:- Mutfak tekstil ürünleri (masa örtüsü, runner, supple, mutfak önlüğü, el bezi, kurulama bezi) 500 TL,
- Yemek takımı ( günlük ve misafir ) 8000 TL,
- Çatal bıçak takımı (günlük ve misafir) 2000 TL,
- Tencere seti (tencere, tava, düdüklü tencere, sütlük, cezve) 3000 TL
- Plastik ürünler (süzgeç, karıştırma kabı) 100 TL
- Sunum tabakları ve ürünleri 300 TL'den başlar
- Baharatlık takımı 200 TL
- Su takımı ( günlük ve misafir) 300 TL
- Küçük mutfak eşyaları 600 TL'den başlamakta ve kişinin zevkine göre aldığı markaya göre artmakta ve azalmaktadır.
Sen her ne kadar eksiksiz bir çeyiz almak istesen de mutlaka eksik çıkacak bu ürünlerin sonu yok bu yüzden eksiğim var diye kendini üzme. Genelde evin içine girince belli olur bu eksikler mesela ablam kepçe seti almayı unutmuş biz misafirliğe gittiğimizde çorbayı kepçe ile değil kase ile alıp kaselere aktarmıştı :)
Ayrıca birkaç elektronik aleti de gelin tarafı alır diye biliyorum. Bunlar:
- Çaycı 300 TL civarında olmaktadır. Dilerseniz katile olarak bir tık alt kademeye de bakılabilir.
- Tost makinesi 200TL'den başlamakta ama ben Korkmaz markasının tostkolik makinesini tavsiye ederim. Fiyatı diğer makinelere göre pahallı ama indirim zamanı 550 TL'ye kadar düşüyor.
- Bulaşık makinesi 2000 TL'den başlamakta ama ben ankasrte makine tavsiye ederim tabi maalesef fiyatı yine indirim zamanı uyguna alırsınız diye düşünüyorum.
- Blender seti: 300 TL'den başlamakta ve kesinlikle Tefal marka tavsiye ederim.
- Buzdolabı: Markasına, boyutuna, özelliklerine göre fiyatı yükselmekte ve azalmakta olan buzdolaplardan Profilo markası tavsiye ederim. Ortalama 6000 TL'den başlamaktadır.
Sizlere söyleyeceklerim bu kadar. Umarım keyifli bir alışveriş yapar ve sizlerde deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Mutluluklar.
10 Yorumla
+1 yılAçıkcası ben 2 seneye yakındır çeyiz yapıyorum bizde de kız tarafının alacakları mutfak eşyaları komple alınır yatak odası takımı hariç nevresimden perdesine hatta halısına kadar alınır beyaz eşya olarak fırındı bulaşık makinesiydi mikrodalgasıydı vs alınır birde tabii ki örtüler ve diğer çeyizler. Ben çalıştığım için herşeyin en iyisini aldım ve abartmıyorum 25000'i geçmiştir. Ama siz öyle beğeneyim yeter derseniz tabii ki 5000 e de yapılır 10000 e de
00 Yorumla
Listenin yarısı evde kalabalık sadece..
Sen max 6,7 ayır bunlara..
Listedekilerin hepsini alman mantıksız olur zaten.
Anlamadığım yatak odası, beyaz eşya kız tarafı almaz mı?13 Yorumla
Soran+1 yılBizde onları da erkek alıyor. Aslında bu ıvır zıvırları da erkek ödüyor normalde ama işte biz girmedik o hesaplara.
Soran+1 yılİnşallah ya.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar Ne Diyor
28
canım bence yavaş yavaş başlanmalı, benim fikrim, para olunca tabi alınır ama eksikler pek bitmiyor, bir yerden yavaş yavaş başlamak lazım sıkışmamak için sonradan. ben 1 yıl önceden başladım yavaş yavaş , çünkü epey tutuyor gerçekten, ayrıca eksikleri daha cok görmeye başlıyosun kaba olanları aldıkça ve bittikçe. benim fikrim tabi. kolay gelsin.
13 Yorumla
Soran+1 yılDüğün 4 ay sonra. :(
Soran+1 yılAma erken başlamadığıma çok pişmanım.
kızlar merhaba arnıza yeni katıldım. 7 yıllık normal arkaşımla nişanlandım. şu an allah bozmasın çok çok iyiyiz. ama nişanlandıktan sonra kaynanam bir değişti. iki yüzlü gibi davranmaya başladı. bide eltim var tabi. etltin şöyle aldı senden bundan al her seferinde lan ikimizin evi aynı mı olacak anlamadım. temmuz ayından belli nişanlıyım. 1 hafta önce görümcem nişanlandı kızının bütün çeyizini 1 haftada tamamladı daha bana alışverişe çıkılmadı. aslına baksan yüz yüze sanarsın çok iyi ama arkadan çok iş çeviriyor. nasıl davranmalıyım bu kadına. tabi eltimi saymıyorum bile evin ilk geliniyim diye bir havalarda zaten. sırt hırs uğruna bizden önce çocuk yapmayı düşünüyorlar. allahım sen bizi böylelerinden koru RABBİM.
10 Yorumlaevin ihtiyaç listesine bak evlendikten sonra ne yapıcan :D pempegonlumsende.blogspot.com.tr/.../...tiyac.html
01 Yorumla
Soran+1 yılSadece mutfak eşyaları ve örtüler falan bana ait. Gerisi erkek tarafında.
+1 yılValla benim annem benim ceyizime her sene 1000 Lira harciyo Doğduğumdan beri
10 YorumlaAbowww bu liste nee :D bukadar çok eşya istemem tıkış tıkış evde hiç cazip değil gerekli olanları alırım gider işine ama bir ortalama vermem gerekirse 5 8 bin arası çoğuna kalkma bile
03 Yorumla
Soran+1 yıl5-6 iyi de daha üstü sorun ya. Ben de listeyi abartılı buldum ama bundan daha çok abartan da var.
Soran+1 yılÖyle yapıcam canım.
+1 yılBen çeyiz sevmiyorum evi alırız az ve öz eşya daya döşe onun dışında dantel falan öght kullanmadığım şeyi evde saklamam kaba eşyalarda 7 bin tutar
00 YorumlaEn az 15 bin lazım. Daha lüksü tercih edilirse, daha fazla para tabi. Kesenin ağzını açıcak babişin :)
00 Yorumla
+1 yılherşeyin kalitelisinden almaya kalkarsan eğer bir 30 bin falan gider ama normal ekonomik alırsan 5 -10 bin gider sanırım
00 YorumlaAlacağın markaya bağlı olarak değişir.
İndirimleri takip ederek ilerlersen 7-8 bine kaliteli olarak alırsın.00 Yorumla
+1 yılTatlım anneme okudum listeyi markaya Göre değişir ama 8 bini bulur bu kadar şey fazla bile dedi :)
03 Yorumla
Soran+1 yılBiz de öyle tahmin ettik ama sonunda illallah ettim. Erkek tarafı ne yaparsa kabulüm dedim. Çeyiz falan bunaldım iyice.
- +1 yıl
Bunlar güzel şeyler aslında kendi evinin esyasini almak çok güzel bişi olmalı. Umarım mutlu olursun daiyi bir sşekilde kullanirsin :)
Soran+1 yılSağ ol canım.
Ay içim karardı resmen listeyi görünce
Bazı gereksiz şeylere var bence ama içinde
Kendine göre hazırlayabilirsin
Aldığın markalara göre fiyat baya değişebilir00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerseyin 4 4lyk olsun istiyosan 10bin lazim catal bicak tabak setleri hic yoksa 1500 tencere tava en kaliteslisi ayni keza beyaz esya derken
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevi satın alsaydınız :) ben bu kadar abartmayı düşünmüyorum
015 Yorumla
Soran+1 yılTabaklar, tencereler, kaşık çatallar, nevresim takımları, elektrikli süpürge, ütü... Ooo ihtiyaç çok.
Cevap sahibi+1 yılnevresim takımları vs şeyleri bursadan almayı düşünüyorum tencere tabak gibi şeyleri de yavaş yavaş alırım artık :) kız olmak çok zor :)
Soran+1 yılAynen ya. Ben de 4 ay sonra evlenicem ama daha hiçbir şeyim yok.
Cevap sahibi+1 yıllisteyi biraz abartmışlar sanki
Soran+1 yılİnternette hep bu listeler var. Ben o kadar abartmicam. Ivır zıvır şeyler almicam. Ama yine de masraf işte.
Cevap sahibi+1 yılçalışıyor musun?
Soran+1 yılYok. Ailem vericek.
Cevap sahibi+1 yılbende yavaştan almaya başlayım o zaman :) yaşım genç ama olsun bir kenarda bulunsun
Soran+1 yılBence al ya. Ben hiç almadım ama şimdi sıkıştım. Kara kara düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yılçamaşır makinesi buzdolabı falan kız tarafına mı ait?
Soran+1 yılYok. Erkek alıcak onları.
Cevap sahibi+1 yılo zaman fazla tutmaz
Soran+1 yılİnşallah canım ya. Aslında nişanlım yine de yardımcı olucam diyor... O kadar zorladı evlenelim diye, şimdi derdi birikti bu kadar.
Cevap sahibi+1 yılevlenene allah yardım eder canım dert etme :)
Soran+1 yılİnşallah canım ya.
+1 yılcanım benim mutfak eşyalarım 6.000tl falan tuttu beyaz eşyalar hariç.
08 Yorumla
Soran+1 yıl6 iyi ya. Ne aldın peki? Böyle abarttın mı yoksa normal şeyler mi aldın? Şimdi bir tabak takımı var 1800 lira, aynı markada 500 liraya da çok şık takımlar var.
Bir de ev tekstiline ne verdin? Nevresim, pike, yastık falan...- +1 yıl
çeyiz kampanyalarına denk geldi benim herşeyimi aldım sana dediğim bu fiyatta ıvır zıvır hariç. Karacanın eşyalarını aldım ben. 6binin içinde 5 nevresim takımı bataniye pike takımı falanda vr
Soran+1 yılPeki nereden aldın? İSTOÇ'a git diyen var. Toptancı ama perakende olunca da yardımcı oluyorlarmış.
- +1 yıl
Çeyiz mağazaları oluyor onları takip et. Marka olarak english home, ikea, karaca, karacahome, taç vs.. alabilrsin. Ben çeyiz mağazalarından aldım ufak tefek internetten falan aldım. markafoniyi falan takip et
Soran+1 yılBen ufak tefek şeyleri zücaciyeden alıcam. Büyük parçaları çeyizcilerden alırım ama bir gidip İSTOÇ'a bakıcam. Umarım daha uygun fiyat bulurum. Sağ ol canım yardımın için. :)
- +1 yıl
öenmli değil canım ama bernardoya falanda bak güzel oluyor. biev'ide tavsiye ederim :)
Soran+1 yılTamam canım. Sağ ol tekrar. :)
- +1 yıl
25 bin tutar
+1 yılne 15 bini bn 22 bin harcadim
07 Yorumla
Soran+1 yılNe aldın kız öyle?
- +1 yıl
yatak odam sadece 7 bine aldim diger iwir ziwirlar falan derken 22 oldu igne oyasi misafir odasi takimi yaptirmistim ama kullanmk nasip olmadi Nisan atildi hic bisey geri wermediler
Soran+1 yılAa ne büyük ayıp. Bizde beyaz eşya, yatak odası her şey erkeğe ait. Senin başına gelen düşmanın başına gelmesin. Neden bozuldu ki?
- +1 yıl
anlasamdik canim mezhep farki falan wardi sirnakliydi turk kurt meselesi oldu ben hic istemedm onlarda hic gonderem demedi ama cok iyiymis erkege ait olmasi bn camasir makinasi bulasik makinasi falan kendim almistim 7 bin yeter sana
Soran+1 yılBiz ikimiz de Kürdüz. Adetlerimiz uyuyor. Ee nişanlanırken karşılıklı kabul etmemiş miydiniz birbirinizi? Aileler mi sorun çıkardı?
- +1 yıl
etmistik ama herseyde sorun cikiyo biz turkuz rahat buyudk yani ailemde ole acigim onlarda herkez kapali ilk ayri ew dedik tamam dediler sonra bizm altimizda oturun dediler gelinlik alirken turban olcak dediler bildigin herseyde sorun cikti
Soran+1 yılHadi ya. Bunun Kürt Türk olmakla ilgisi yok ya. Yobaz her yerde yobaz. Üzme kendini.
+1 yıllisteyi gördükten sonra evde kalmaya karar verdim
15 Yorumla
SoranAman en azından nişanlanmadan gördün sen. Ben nişanlandıktan sonra gördüm. Hala bitkisel hayattayım. :)
- +1 yıl
banka soyalım kızlar :D
Soran+1 yılEvet. Bölüşüp çeyiz alırız. Ancak yeter. :)
- +1 yıl
en güzel çeyiz seksi , akıllı , kendine güvenen bir kadın ceketini alsın gelsin biz erkekler çeyiz meyiz istemeyiz istediğimiz şey belli ayrıca foto sana mı ait
- +1 yıl
zaten sizin için değil kendimiz kullanacağımız için kendimize alıyoruz bu eşyaları
Şimdi kızına göre değişir be zuzu ^^
03 Yorumla
Soran+1 yılAza kanaat eden bir kızım. Ama kalitesizliğe de gelemem. :)
Soran+1 yılİnşallah ben de öyle umuyorum. :)
en fazla 8.000 ya
14 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle tahmin ediyorum. Biraz fiyat baktım...
Soran+1 yılFazlasını almicam kesinlikle. Listeden bile kısıcam. Bu ne kız. Daral geldi. :)
Off aman ne sıkıntı isler insan evlilkkten soguyo
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen ya.
Alican seylere göre cok değişir
00 Yorumla
+1 yılçeyiz sevmem ne yazik ki bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılYarısı sanki abartı gibi ama ben anlamam :)
00 Yorumlaherşey kıza bağlı
10 Yorumla
+1 yılrahat 50 bin
00 Yorumla
+1 yıl10-15 bin
00 Yorumla20.000
08 Yorumla
Soran+1 yıl20 çok.
Soran+1 yılYok bizde onları erkek alıyor.
Soran+1 yılDoğu bizimki ama erkekler için cazip değiliz. Hatta biz gelin alırken kıza bu ıvır zıvırları alsın diye para bile veriyoruz. :)
+1 yıltaş çatlasa 12 bin
08 Yorumla
Soran+1 yılİçinde ne var 12 binin? Çok ya.
- +1 yıl
hepsi var işte içinde
Soran+1 yılYatak odası, beyaz eşya da var mı yoksa sadece çanak çömlek ev tekstili mi?
- +1 yıl
beyaz eşyayla yatak odası damat tarafına ait zaten listede onlarda yok bildiğim kadarıyla
Soran+1 yıl12 bin çok ya. Ben 5-6 diye düşündüm.
- +1 yıl
liste boyum kadar bide dandik olmasın kaliteli olsun aldığın şeyler en fazla 12 bin dedim zaten
Soran+1 yılSağ ol canım.
- +1 yıl
rica ederim :)
15.000-20.000 filan
06 Yorumla
Soran+1 yılİçinde ne var bu fiyatın? Yatak odası, beyaz eşya var mı?
Soran+1 yılYok onları ben almicam. Erkek tarafı alacak.
Soran+1 yılYok. Erkeğe ait onlar da.
Daha fazla(13)
Erkekler Ne Diyor
26
+1 yılla bunlar çeyiz değil. bunlar ev eşyası. eskiden adamlar eve bakmadığı evin her işini kadın yaptığı için mecburen tencere tava alıyordu. adamın yanında seillik çekmemek için. şimdi bunların hepsi ortak alınır. sen mi yemek yiyorsun sadece de düdüklü tencereyi sen alasın. çeyiz dediğin dantel, örtü havlu çarşaf bilmem ne. aldırın müstakbel kocanıza. yormayın kendinizi
03 Yorumla
Soran+1 yılÖyle karar aldık en sonunda. Benim annem yapmış örtü falan. Ama bu tabak çanak sıkıntı oldu işte.
- +1 yıl
tabak çanak beraber alacaksın işte
Soran+1 yılBakalım ya. Her şeyimiz aceleye geliyor. Doğru düzgün zaman yok.
+1 yılBen 20 bini gözden çıkarttım...
https://pempegonlumsende.blogspot.com/2012/01/ceyiz-duzenler-icin-liste.html00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 999 cevap paylaştı. Kız kaliteliyse çeyize gerek yok.. Yani kızın fiziksel ve diğer durumlarına göre artıp eksilebilir ;)
00 Yorumlavallahi o kızın kişiliğine ve biraz merhametine bağlı :))))
07 Yorumla
Soran+1 yılBen kitaplarımı, elbiselerimi alıp gidicem. İllallah etmiş durumdayım.
- +1 yıl
vallahi en iyisini yaparsın böyle şeylerden nefret ederim ya arkadaşım bu zamanda böyle çeğiz falan çok saçma bir sürü ıvır zıvır sadece masraf olsun diye yani zaten günümüzde böyle şeylerin kullanıldığınıda düşünmüyorum evlenirsin ondan sonra Allah izin verirse el ele verip istediğinizi alırsınız
Soran+1 yılValla ya. Ama işte adet gelenek görenek diye başımızın etini yiyorlar.
Soran+1 yılSiparişle olmuyor ki. Biri gelip buluyor seni. Veya sen gidip buluyorsun.
Soran+1 yılSağ ol. İnşallah.
canım nasıl birşey istediğine bağlı, 3 4 5 6 milyara kadar çıkıyor
08 Yorumla
Soran+1 yılListedeki şeyleri düşünüyorum işte. Ekstra olanları almicam ama.
Soran+1 yılYa öyle değil. Mesela 2 kahvaltı takımı değil, tek takım alıcam. Filtre kahve, türk kahvesi, yumurta haşlama makinesi, fritöz falan almicam.
Soran+1 yılBana 6-7 tutacak gibi duruyor. 2-3e sadece tabak çanak ya. Aşırı pahalı her şey.
Soran+1 yılAman gönüller bir olsun da rendemiz eksik olsun.
+1 yılen güzel çeyiz seksi , akıllı , kendine güvenen bir kadın ceketini alsın gelsin biz erkekler çeyiz meyiz istemeyiz istediğimiz şey belli
05 Yorumla
Soran+1 yılBenim de bir oda dolusu kitabım, 2 üniversite diplomam, çok güzel bir film arşivim, iyi bir giyim tarzım var. Siyaset, kültür sanat, eğlence... Ne istesen konuşurum. Ama gel gör ki o seviyeden düştük teflon tencere takımına. :)
- +1 yıl
bana hak veriyor musun yani
Soran+1 yılElbette. Nişanlım da bana kitaplarını al gel, o yeter diyor. Hem o kitaplarda uykusuz geceler, emek var. Her bir sayfasına ayırdığım saatler var. Bazısını sahaftan aldım, bazısını yazarına imzalattım, bazısını fuarlardan topladım... 10 yıldır, oluşturduğum bir eser o. Ama işte üç beş tabak bunca şeyin önüne geçiyor.
- +1 yıl
neden gitmiyorsun o zaman
Soran+1 yılSosyal baskı.
bu ne be böyle çeyizim olsa bozdurur bozdurur harcarım asdasdas
01 Yorumla
Soran+1 yılListe gerçekten korkutucu.
ablam anasını ağlatmıştı ortalığın 30 bin tl nedir abi :D
07 Yorumla
Soran+1 yılAblan kendi anasını ağlatmış. 30 bin nedir harbiden?
Soran+1 yılSen mi ödedin?
Soran+1 yılYazık be. Sen de evleneceksin.
Soran+1 yılO zaman ablana az vermişsin. 50-60 harcasaydın.
Bir kızın çeyizi saflığı ve namusudur nerdi rahmetli (:
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de en sonunda bunu dedim ve çeyiz meyiz almıyorum. Yeter be.
İflasa sürüklenirsin bunlara alırsan eve haciz gelir :D
00 Yorumla
+1 yıldüzene göre değişir kimi az paraya düze kimi çok paraya düzer
00 YorumlaNe istediğine ve ne kadar kaliteli istediğine bağlı. 15-20 bini bulur.
00 Yorumlakıza baglı hacı alısverısı benım gıbı yapıyosa 20 25 bın gıder :)
00 Yorumla50 Bine süper çeyiz yapılır.
00 YorumlaÇeyiz düzmek :D mk cümle çok fena
00 Yorumla15 bini rahat bulur ^^
00 YorumlaDaha dün abimin nişanı vardı 10 bine patlar
00 Yorumla15 bin yeterli
00 Yorumla10-15 bin civari
00 Yorumla5000-10000
02 Yorumla
Soranİşte ne kadar? 6 falan olsa iyi.
20 bın tl tutmalı
02 Yorumla
Soran+1 yıl20 bin?
- +1 yıl
Aynen güzel bir çeyiz istiyorsan 20.000 i gözden cikar
+1 yıl1500 lira
07 Yorumla
Soran+1 yılSadece tabaklar o kadar tutuyor ya.
- +1 yıl
o zaman bizde sadece tabak alırız :)
Soran+1 yılEe tabaklarda yenecek yemeği yapmak için tencere lazım, o yemeği yemek için çatal kaşık lazım. Lazım da lazııım...
- +1 yıl
onlar bizde var yaa bizim evden getitiriz o da getiri bişiler baba evinden :)
Soran+1 yılBana uyar da kaynanaya uymaz sanırım.
- +1 yıl
uyar uyar neden uymasın yaa :))
Soran+1 yılÇok takıntılı böyle şeylere. :)
Gizli Üye(30-35)+1 yıl10 000 - 15000 bulurr :) :) ama degr yanıı
00 Yorumla
+1 yılyuh bunlar ne be
00 Yorumla
+1 yıl10 bin yeter
00 YorumlaÇok paraaa
00 Yorumla
Daha fazla(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi