Bir kızın çeyiz masrafı aşağı yukarı ne kadardır?
Ne kadar masrafa girilir? Herşey kız tarafına mı aittir?
Ne kadar masrafa girilir? Herşey kız tarafına mı aittir?
Butcen kadardir.Insanlar evlenme asamasi gelene kadar boyle seyleri pek onemsemiyorlar. Misal ablam bu ceyiz isleriyle pek hasir nesir olmaktan hoslanmazdi.Ne gerek var boyle sacmaliklara diyordu.Neyse devran dondu, evlendi. O vakte kadar bu konular gundeme geldiginde kulaklarini tikayan insan "anneee bana cam rende almamisiinnn" diye sacma sapan sozler sarfetmeye basladi. Sonucta insaniz ve yasiyoruz.Her seye ihtiyacimiz oluyor.Biraz tedbirli olmanin bir zarari yok diye dusunuyorum. Kendimi bildim bileli o yuzden hosuma giden seyleri veya kullanmaktan hoslandigim esyalari cifter alip bir kosede birini biriktirirm.Evlenmesem bile gun geldiginde onlarin ordan kullanilmak icin sorunsuzca cikarilabilmeleri hos bir sey.
Masrafini bilmiyorum, ama benim bildigim kiz yatak odasi ve duruma göre mutfagi düzenler, erkekte salonu filan :) yani iki tarafta birseyler yapiyor.
Mesela evlenmeden önce cogu kiz mutfak esyalari ve yatak örtüsü gibi seyler alir. Bir hazirlik iste
Memlekete ve adetlere göre bu meblağ çok değişiklik gösterir. Muğla'da isen çoook yüksek olur mesela. Boşuna dememişler "Ev alacaksan tuğladan, kız alacaksan Muğla'dan" diye. Bizde yani İzmir'in bir ilçesinde paylaşım esas. Oturup konuşulur şu odayı kız tarafı su odayı erkek tarafı diye.
Bildiklerim:
Yatak odası+beyaz eşya kız. Kalan erkek.
Rakam tamamen ekonomik güç ve tercihlere bağlı. 100,000'e de çıkar. Ama 10,000 civarına kotarılır gibi geliyor bana (sadece kız tarafı)
Cevap
8Cevap
Sana şöyle söylim daha geçen gün sevgilim ve annem tabi ki ailesi kız tarafının eşyalarını almaya gittiler...
Toplam da 13 Bin TL Eksik çıktılar dükkandan
Nee saka yapıyorsun :-0 hani mobilya falan değil
Mesela mutfak eşyaları tabak takimi, çatal bıçak gibi ıvır zıvır için.
Paristenmi alışveriş etti sizinkiler :-)
Tamam ozaman normaldir. Sonrada erkek tarafı çok masrafa giriyor deniliyor. Hey yavrum
sızde kız tarafı neleri aldıgına bağlı bizde yatak odası kıza aitti mutfak gerecleri beyaz esyalarda setustu ocak fırın ait asagı yukarı 10.000 i buluyo cok rahat.
cok abartmadıgın surece 5 bın yada 7 bın falan tutar lukse kacarsanda 10 bın lırayı temızler...
çeyiz derken içine ne giriyor yani? ayrıca herşey kıza ait değildir herhalde
walla bilmem ama sadece gelinliğiyle gelsin isterim.. ha alacaksa ana yadigarı alsın bir iki şey. kendi kızına verir vs. ama ben sadece onu istiyorum
Kız çeyizini kendi hazırlaması gerekiyor bana göre ben sadece 4 duvar ve eşyayı hazırlarım :)))
Bizim adetlerimize göre (kızın kendi çeyizi hariç) yatak odası ve bulaşık makinesi çamaşır makinesi kız tarafına ait.
Toplamda 10000 tl yeterli gibi. Bence eşyaların çoğu erkek tarafına aittir.
genç bir kız ? orta yaşlı bi kızla farklı mı oluyo bu harcamalar ?
xper puanlarını doldurmak için mi yazdın :D
kaç 10.000 den bahsediyosunuz ben yatak odası için aldığım malzeme 10000 tuttu nerdeyse bir yemek takımı 1000 lira 25 bin rahat
sen bırıktırdıgın kadar para bırıktırmeye başla cunku hersey bırden bıre ustuste gelmeye baslıcak ne kadar erkenden davranırsan o kadar iyidir cnm
10.000 koy kenara derim
En az 15 - 20 bin tl arası değişir..
haha kaldı mı be çeyiz :)
Vallah sizde nasıl bilememde bizde daha var havlu kenarı bile yapıyorlar :-D
en az 25binlirayı gözden çıkar.
zevke ve istege göre değişir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar