Erkek kabul etmez biliyorum. Ama kız yine de ne kadar para çıkartmalı? Tüm hesabı mı yoksa sadece kendi yediğini mi?
Tüm hesabı
Kendi yediğini
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
garson- buyrun efendim hoşgeldiniz
erkek- hoşbulduk
garson - buyrun efendim menümüz siz karar verin birazdan hemen geliyorum
erkek - teşekürler
erkek - ne alalım istersin canım ben kuru fasulye pilav alıcağım
kadın- pirzola biftek salata
erkek- şaşkın şekilde düşünür peki hayatım der
garson- neye karar verdiniz efendim karar veremediyseniz şefimizin spesialini önererebilirim
erkek - hayır teşekürler tercihimiz bunlar
garson-içecek olark ne alırsnız
erkek- su yeterli teşekürler
kadın- ben bir duble ayran alayım
garson- hemen spirişinizi hazırlatıyorum efendim
hesap gelir kadın ben bir makyajımı tazeleyim geliyorum der lavaboya gider
erkek hesabı öder basit ve pahalı olmayan şekilde örnek bu
kısaca temkinli birlikteliklerde aşırıya kaçmassa çiftler hesabı kimin ödediği önemsiz olsada parnerinin yanında olan kadının davranışı yaklaşımı düşüncesi erkeği onurrlandıracak sevgiyi törpülyecektir sonuçta en ufak şeyde bile denge sağlanmassa ciftler arasında geçimsizlik uyum sorunlarından ayrlıklar yaşanıyor bariz örnekelri çok
bence parayi cikarmasina gerek yok cantisindan cuzdanini cikarmasi yeter erkek zaten kabul etmicegi icin odemez ama para cikarcksan illada hepsini cikarirsin yani kendi yedigini cikardigini gorse erkek kahrolur dksksksks
Neden
cikarmasa ayip olcak cuzdanini eline atsa yeter
birde ben bu yorumu iki gun once yapmistim 😂
Kendi yediğini tüm hesabı şeklinde değilde, erkek kabul etsin etmesin -ancak bu şekilde ikna olması daha kolaylaşır gurur yapmaz olgun biriyse- en iyisi ortak ödeme yarı yarıya..
ilk bulusmada bir zahmet o odesin sonrakilerde sende dersin surekli olmaz oyle diye ortak verirsiniz ben de rahatsiz olurum surekli karsi tarafin odemesine cunku
Evet o oder zaten ama bir kiz kendi yedgnini cikartmi cuzdandan yoksa yum hesabimi oan.
Cevap
40Cevap
ilk buluşmada , kıza hesap ödettirilmez.. çıkarmasın mümkünse.. erkeğin ısrar edip ödeyeceğini biliyorsunuz, aa lütfen, hayır , olmaz ben ödeyeceğim vs vs bunlarla yormayın bizi..
.
Erkek ya da Kadın fark etmez.
Davet eden tüm hesabı öder.
Eğer birlikte karar vermişler ise, her kes kendi yediğini.
Ama erkekler genellikle centilmenliklerine laf söyletmezler.
.
Çok kasma öyle kendini. O parayi verecektir ilk sonra sende üstünü filan tamamlarsin. İtiraz ettiğinde ben böyle şeyleri hiç sevmem kabalik etmiş olursun lütfen de
50 lira hesao geldi diyelim. 50 lira mi cikartmam gerek yoksa 20 25 lirami cikartmam gerek. Ornegin o anlamda sordum
Diyemem oyle ayip olur
Ilk bulusmada erkek ödemeli ama sonraki buluşmalarda mesela sinema biletlerini o alıyorsa yemeği ben ısmarlamalıyım sürekli erkeğin odemesi beni rahatsız eder erkeğin sürekli bana ödetmesi de beni rahatsız eder
BEN hesabı hep erkek öder önyargısına karşıyım ama erkeğe parada yedirmeyin her ne kadar atılıp tutulsada bir karı parası iki baba parası tatlıdır. sonuç olarak yeri gelir sen ödersin yeri gelir o öder bu denge sağlanmalı
elini cüzdana atcaksın beeraber ödeyelim diceksin zaten erkek ödetmez sana ama o girişimde bulunman bir artı olur senin için
50 liraa hesap geldi nesela. Kiz kendi yedginmi versin 20 25ira yoksa 50 lirami cikartsin. sonucta erkek gorecek kizin kac para cikarttigini
Kendi yediğini çıkartsa yeter bence. Hepsini zaten kabul etmez büyük ihtimal ama en azından kendi yediğin kısmını şansın varsa, ödeyebilirsin.
-Gecen bol olsun.-
Ulan ilk buluşma kadin dedigin elini cebine mi atar lan. hepsini ben oderim odeten erkeğin gururunu. Erkekligini
Aslinda surayla olmali yarim hesap cikarmak pek hos gelmiyor bana yemek ismarlar karsi taraf sonra biz tatli ismarlariz daha ii olur
İkinizin de yediğinin toplamını çıkaracak kadar para çıkar bir şey söyleme o zaten dur dur der hani 😋
Bizim kızlarımız egolar binbeşyüz ama ödemeye gelince kedi oluyor ben kendi yediklerimi veririm bir keresinde de başıma geldi kızda para yoktu borç verdim prensiplerim gereği kızlara paramı yedirmem
çıkarmaz çıkarıcaksa da hepsı. kendı yedıgını odemek farklı anlaşılabilir.
Ne gibi
Erkek oderken kendi yediğini mi ödüyor hepsini ödüyor kızda hepsini odesin ödeyecekse
Pahali bir yerse ne olacak
kiz hesabi kendisi odemeyecegini biliyordur o halde sadece kendi icin miktar para cikarmasi daha uygundur diye dusunuyorum.
50 tl çıkarması makul olur , Lüks biyere gidilcek ise 100 tl
İki kişi olduklarına göre ve ilk buluşma, kendi payını çıkartmalıdır.
daha sonrası için evet ama ilk buluşma için bu olmaz. Top erkekte :)
Almanyamı lan burası 😂bu gün sen öde başka zaman o öder 😂
tüm hesabı öyle bayan bana denk gelse hep beleş yerdim paramda cebimi ısıtırdı
Ona o düşünceye bile sokmaya fırsat vermeden erkek ödemeli, alttaki hanzolara bakma ne olursa olsun kadın para ödemez. hele ki ilk buluşmada.
Odemez evet ama yinede o parayi cikartmali
Kızlar hesap ödemez en azından bizim zamanımızda öyleydi
- yok öyle
Hani hayat müşterekti
Bizim kültürümüzde bayana hesap odetilmez tabi insanlık hali hariç
YANİ BEN BÖYLE BULUŞMAYA ÇIKSAM ASLA YEDİĞİMİ İÇTİĞİMİ KARŞIMDAKİ İNSANA ÖDETMEM AÇIKCASI SŞFDLKELS
Ne söylersek söyleyelim şuana kadar hiç hesap ödeyenine denk gelmedim 😑
Neleri dudunuyorsunuz ya. Hakkinda bunu dusunecegin erkegin yaninda bir dakika durma bence
Ayrı gayrı olmaz. Ya hepsi ya hiç. Arkadaşıyla değil. Sevgili belki eş adayı ile beraber.
Kendi yedigini herkesin parası kendine aittir ama erkeklerin jest yapması hoş olur ilk buluşmada
50 liraa hesap geldi nesela. Kiz kendi yedginmi versin 20 25ira yoksa 50 lirami cikartsin. sonucta erkek odese bile gorecek kizin kac para cikarttigini.
finlandiya usülü, bütün cafedekilerin hesabını ödemelisin. ayrıca mekanın o ayki vergisini de ilgili vergi dairesine yatırmalısın
@Aylin___ fin adetleri böyle napalım :D fin hamamını kullanırken iyiydi , örf adetleri de uygulamak lazım :D
ilk buluşmada kötü bir algı oluşmaması için erkek ödemeli hepsini daha sonra birbirlerini iyice tanidiktan samimi olduktan sonra ortak öderler herkes kendidr olmasin
Resimdeki bayan hesap için gelirse kız para mara çıkarmasın
Aslında saygı beklenyisi varsa bir yerde hesabı erkek diğer başka bir mekanda ds kadın ödemelidir her zaman erkek öderse olmaz
Kız diyebilir ben öderim diye erkekte Hayır der ve oder
Benimle gelen kzın hesabı benden. Başka türlü asla olamaz. Teklif bile edemez.
Erkek ödemez eşit olmalı teklif etmeyen bayanlardan da uzak durun para avcılarıdır
Öder ama sonra gittigimiz yeri ben ödeyim olmaz mı derse o kızla daha gitmez
Kız demeli teklif etmeli en azından yanlış oldu bu gözümde paragöz birisi olmadığını farkettiriyor
Tüm hesabı.
erkeğe ödetmek nedir ya kızları beleşe alıştırmayın sonra motor oluyolar
Sen öde mecbur kalma kimseye..
Fal bakiyormnz bu arada
Fal bakıyorum da.. 30 yas üzeri sadece
Nedenki
Cok ihtiyacim var lutfenn
bence hiç para çıkarmamalı :D :D :D
Herzaman alman usulunu severim
Ben olsam seni orda döverim 😂
Hiçbirini çıkarmamalı
Tum parasini cikarsin harcasin :D ben odemem😱
Hiç bir kuruz sevgilisine güvenmesini lazım
Abi kabul etmiyorsa hepsini ödesin o zaman jfdjfg
Ben ısmarlıyım felan de o zaten ödettirmez
tüm hesabı ödemeli xkxkksks
ilk buluşmada erkek ödemeli
100 lira çıkartsa yeter :D
Alman usulü
50 liraa hesap geldi nesela. Kiz kendi yedginmi versin 20 25ira yoksa 50 lirami cikartsin. sonucta erkek gorecek kizin kac para cikarttigini
Kendi yediğini öde
Tüm hesabı
Elini kirarim.
lendi yediğini
alman usulü olsun 😄
kendi yidiğini
Çıkartma ayıp tır
kendi yediğini
bilemedim
Kadın ödemesin
Kendi yediğini
hepini versin