Komşumuz ve kızı ile apartmanın içinde karşılaştık. Çeyiz alışverişinden geldiklerini öğrenince "Aaaa evleniyor musunuz? Hayırlı olsun" dedim. Meğer evlenmiyormuş. Bir genç kız çeyiz hazırlığına önceden başlamalıymış. Bana da tavsiye edermiş :D Gülmemek için kendimi zor tuttum. Daha evleneceğimin bile garantisi yokken nedense şimdiden para harcayayım ki. Ayrıca ilerde şu an aldıklarımın modası geçmeyecek mi? Daha sevgilisi bile olmadığı halde çeyiz alışverişi yapan kızların amacı nedir sizce?
Sevgilisi bile olmadığı halde çeyiz alışverişi yapan kızların amacı ne?
Bir tek ben mi böyle düşünüyorum diye hep kendimi sorgulardım. Çünkü ben de saçma buluyorum. Arkadaşlarım, çeyizini yapmaya ne zaman başlıyorsun diye sorup duruyorlar. Yahu hayatımda kimse yok, hiç de olmamış. Belki nasip kısmet olmayacak ve evlenemeyeceğim. Ne diye gereksiz yere onca eşyayı satın alıp evimde biriktireyim ki? Kaldı ki ben kullanmaya başlamadan da bir eşyadan çok çabuk soğuyabiliyorum. Şimdi alsam ileride kesin kullanmak istemem, yenisini almak isterim. Ee daha ne mantığı kalıyor bu çeyizi yapmanın...
Seni çok iyi anlıyorum 😂 dedin gibi Şimdinin modası ile 1 sene sonrakinin modası aynı değil. yetiştirilme tarzından mıdır nedir bilmem ama önceden Çeyiz hazırlama olayını bende tam anlayamıyorum Fakat bir çok genç kız bu hazırlığa çoktan başlamış durumda. Hatta benden küçük kuzenimin bile bir kaç parça çeyizi var. Hatta bir tanıdığımın ise bir oda dolasu çeyizi var. Kızın yaşının 17 olması dışında bir sorun yok. Yurttayken aynı odada kaldığım bir arkadaşım ise nişanlı olduğu için midir bilmem her dışarı çıktığında elinde bir kaç parça çeyizlik eşya ile geri dönerdi yurda. Tabak olsun ne bileyim kase olsun 😂gelenek görenekden midir bilmiyorum ama gerçekten evlenecek olsa da olmasa da yaşı küçük olsun ve ya olmasın bu hazırlığı yapan bir çok kişi var. Özellikle anneler de buna dahil. Sanırım kızları ve ya oğulları için en güzel olanı yapmak istiyorlar. Belki de ileride alamam şimdi hazırlığımı yapayım diye düşüniyorlar. Halbuki ciddi düşündüğüm bir sevgilim olmasına ragmen ben bu hazırlığın pek gerisinde kalmış durumundayım acaba sorun bende mi 😂
Merhabalar öncelikle çeyiz yapmak için illa ki hayatınızda birisinin olması gerekmez modası geçmeyecek baki kalan ürünler vardır zamanında hak ettiği paraya alırsın ki ilerde enayi yerine konmamak için maddi anlamda elektrikli ürün dışında her şeyi almayı mantıklı buluyorum ben bugün aldığım şey yarın zamlanıyor çünkü
Bursalıyım ve annem bir oda dolusu çeyiz yaptı hala da yapıyor. Sevgilim yok biliyor evlenmek istemediğimi de ama bianda olursa hazırlıksız olmamak gerekmiş bide bu duruma çok önem veriyor bursaa
Çeyiz için özellikle alışverişe çıkmıyorum ama bazen gecelik, nevresim, tabak gibi çok beğendiğim şeyler oluyor, onları alıyorum evlenirsem de kullanırım zaten diye. Kocamla evde giyeceğimiz şortlarımız bile hazır ksks ✩
bunun adı gelecege yatırımdır.. bır kadın ya da erkek gelecegıne her manada yatırım yapmalıdır.. hayat o günden ıbaret degıldır! sadece gune odaklı yasayanlaranlayamaz bu durumu..
Ne saçma bir soru insanları küçümsemeye çalışmışsın ama cahilliğin ortaya çıkmış malesef. Kimse çeyiz hazırlamak zorunda değil tabi ama başkalarının geleneği hakkında da böyle konuşman aşırı saçma olmuş
Bi anda yüklenmek yerine yavaş yavaş çeyiz dizmesi mantıklı bence
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Haklı ilerde evlenmeye niyetliysen almalısın. Fiyatlar sürekli artıyor. Modyaa göre alırsn tabii geçer. artı her modaya göre ev mi değiştircen senin mantığın komple saçma ona bakarsan 😂
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Siyah lacivert gri beyaz bej bunların modası geçmez.