Bak hiç böyle düşünmemiştim rebberim :) İnsan soruyu okuyunca neden olmasın diyor. Neticede alışveriş merakı olmasa neden paraya tamaa etsin değil mi? :) ama hep kendine hep kendine olmaz... Zengin kocaya varan ablalarım 😀 şu kardeşinize de hediye alabilirsiniz sizin için amaç zaten para harcamak değil mi azcık bana harcayın :)
Bazı kadınların koca bulma telaşı zamanla bankamatik koca arayışına dönüyor. Etikete bakmadan kıyafet almak ve biraz gösterişli arabada seyahat etmek istiyor. Sadece aklından çıkardığı bir konu var zamanla anne, baba, dayı, amca her neyse öleceğini unutuyor. Acaba o zaman paraya sarılıp ağlamak mı istiyor yoksa sırtını yaslayabileceği bir eş mi istiyor ben bu konuda tahmin yürütemiyorum.
Bazıları da zengin olsun, yakışıklı olsun, iyi olsun istiyor. Ama atladığı bir husus var bu kriterlere sahip bir insan sana neden baksın senin farkın ne sen o adama ne vereceksin olmayan boyalı bir sevgimi hiç sanmıyorum. Bu tür adamlar böyle kadınları istemez çünkü kendini bilmeyen bir insan karşısındakini bilemez.
En son ufak bir çiçekle bile mutlu olmayı başarabilen ve karaktere zekaya aşık olan kadınlar. Bu kadınlar artık bazı şeyleri aşmıştır. Kendisine saygı duyacak, kendisini düşünen erkeklere aşık olurlar on sene sonra buruşacak yakışıklılık veya üzeri desenli kağıt parçalarının arkasında koşarak ömrünü boşa götürmez çünkü kendileri zaten kazanıyordur.
Alış-veriş sevdasindan olma ihtimali çok yüksek. Bende zengin kadın arıyorum ona ne demeli 🤭? Ama ben size şunu diyebilirim. Erkek kadın olsun fark etmez. Bir insan sırf alış-veriş hastası diye zengin kocan ya da kadın istemez. Durumu iyi olan biriyle durumu iyi olmayan birini yan yana getirinsenize. Zengin bir eşle mi istenilen her şey yapılır durumu olmayan biriyle mi? Tabi ki zenginlik fakirlik arasında kesinlikle bir ayrım yapmıyorum yanlış anlamayın lütfen. Varsayın ki zengin biriyle evlendiniz. Yapabileceklerinizi düşündüğünüzde aklınız hayaliniz durur. Tam tersini varsayım şimdide. Aradaki fark gerçekten gözle görünür derecede. Yani zengin/fakir olsun yaşlı/genç olsun güzel/çirkin olsun zengin biriyle evlenmek herkesin hakkı. Bem böyle düşünüyorum 😊
Kızlar aile evlerinde ya da kendi imkanları ulaşamayacakları hayata ; " Zengin bir adam ile evlenip ulaşabilirim." diye düsünerek zengin koca arayışına giriyorlar.
Limitsiz kredi kartları , sınırsız alışveriş her gün bakımlar 💋 Her yaz ultra lüks otellerde tatil yani bir hayal dünyası 🏖
Bunların hepsine kendileri hiç emek vermeden zengin bir koca ile evlenir ulaşırım diye düşünüyorlar.
Ama bir uyarı , böyle düşünen o kadar çok kadın var ki yani o gemi çoktan kalktı. Hadi diyelim zengin adamla evlendin o adam hep genç kızların gözünde bir av gibi duracak. Yani aldatılma ihtimalin hep olacak.
Emek olmadan yemek olmuyor en güzeli kendi paranı kazanıp , kendi bütçene denk ya da bir üstü bir adamla evlenip rahatça yaşamak bence. 🧚♀️
Biraz göreceli bir tabir, her kadının böyle düşündüğünü sanmıyorum ama düşünenler de muhtemelen para kazanabilecek bilgi, beceri ve zekâdan noksan olduğunun farkına vardığından ataerkilliğin bir yansıması olan ''Evin geçimini erkek sağlar'' ilkesine sadık kaldığından zengin erkeğe ilgi duyuyordur. Ünlü Alman filozof Arthur Scho... bişe bişe de ''Her servet kadının ahmaklığından korunmalıdır'' der. Genele baktığımızda zaten kadın daha çok tüketen, erkekse üretendir. Bilgisayar, elektrik, telefon, otomobil gibi daha birçok buluşu erkeklerin bulması bir kenara, günümüzdeki en zengin insanlar da erkektir ve bilişim ve üretkenlik sayesinde zengin olmuşlardır. Zengin kadınlar ise daha çok kozmetik ve moda sektörlerinde ya da babadan kalacak şekilde zengin olabilmektedir. O yüzden ''zengin koca merakı''na son derece anlayışlı ve saygılıyım. :)
Alışveriş & Hediyeler konusunda 849 cevap paylaştı.
Hayır, zengin koca merakı alışverişten dolayı değil. Erkeklerin çoğu maddi yoklukta iken eşlerine ve aileleri şiddet uyguluyor, yokluğun sebebi onlarmış gibi. Maalesef huzur ve mutluluğun parayla olduğu inancını körükleyen bu davranış, kadınların zegin erkek ile huzur bulacağı düşüncesini doğurdu.
Bazıları ezik, bazıları kendini yetersiz hissediyor, bazıları garantici kendini garantiye almak istiyor, bazıları para için ölüyor, bazıları çalışmayı sevmiyor, bazıları hava atmayı kıskandırmayı seviyor, bazıları rahatı seviyor vs... Hepsinin nedenleri farklı. Birleştikleri tek nokta para para para
Hem alışveriş hem tatil. Aslında burada zengin yakışıklı dersek sadece parası için seviyor diyemeyiz üstelik yakışıklı olduğu içinde seviyordur ama bir de yaşlı adamlarla evlenen sadece para için yaşayan insanlar vardır onlar da hayatlarını sadece alışveriş yapıp gezip tozup eğlenmek için yaşıyorlardır. Ayrıca bu insanlar muhtemelen aldatıyordur da
Fakirlikten çok çektiyse ister. Öyle bir kız arkadaşım vardı. Lisede başlamıştı zengin koca diye. Biz de çok fakirdik ama öyle isteğim olmadı gerçi bilemedim ama.. neyse şey diyordu bu.. isterse aldatsın yeter ki zengin olsun falan. Paraya bir tapışı vardı ki of.
Gidin kazanın kendi paranızı. Nerden geliyor bu zengin koca ya da zengin kadin meraki? Evli olduğum kişi zengin olsa ve de ben çalışmadan, evde para beklesem bide bu paraları catir çatır harcasam... Ne kadar da görgüsüzce. İşte ben böyle olmamak. icin inşallah kendi paramı kendim kazanacam. Kimseye eyvallahim olmayacak kocama bile. :))
Büyük ihtimal bu sebepten dolayı gelmektedir. Çünkü çoğu hemcinsim evlendikten sonra rahatça alışveriş yapıp para sorunu yaşamak istemezler. Bunun için zengin koca arayışına girerler. Bu yaşlı zengin ile genç ilişki durumları da bundan meydana geldiğini düşünüyorum.
Kendini garantiye almak olarak görülse de, ben davul bile dengi dengine diyenlerdenim :) Onun parası sonuçta, ne kadar alışveriş yapmaya izin verir derdindense kendi paramı özgürce harcamayı tercih ederim 🎉
Rızık nasiptir para için kendini feda eden yolda kalır. Zengin diye alırsın iflas eder niyetleri bilen Allah seni iddiandan vurur. Neyse iddian, tam oradan gelir imtihan bi yerde okumuştum o kadar doğru kiii..
Bu işte öncelik önemli, para mı, cinsellik mi? Öncelik parada ise ötekini bir şekilde halledersin, ama cinsellik ön planda ise onu parayla halledemezsin.
Selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu! (Allah'ın rahmeti, bereketi ve selameti sizin üzerinize olsun!) Güzel kardeşim bu takıp tutumlar insandan insana doğru değişkenlik göstermektedir. Ama bence hayır.
Güzel kardeşim senden bir şey daha rica edeceğim bu hayattan ne gibi dileklerin var amacım kötü değilir dua edeceğim sizler için. v
Alışveriş & Hediyeler konusunda 403 cevap paylaştı.
Alışverişi seviyorum ama zengin koca arayışı içinde değilim. Belki istisnalar hariç bazıları rahat bir yaşam ve statü olarak üstün olmak için olabilir.
Hem alışveriş için hemde geleceğini garantiye alıp rahat hiç zorluk çekmeden yaşamak için istiyorlar ama önemli olan şey yoklukta yine kalıcak mı varlığa giren kişi
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,3b cevap paylaştı.
hayır kıskanclıktan geliyor birbirinizi kıskandığınız için geri kalmamak için zengin koca lüks eşyalar sevdası. benim kocam doktor benimkide beyin cerrahi şekerim benimkide profesör amerikada
Kocasının kredi kartı ile alışveriş yapan bir kadının alışveriş merakı olsa ne olur, o kadın da bunu akıl edebilecek kadar akıllıdır bir erkeği tatmin etmeyi iş hayatından daha kolay bulduğu için bunu seçmiştir
Bildiğimiz bu kadınlar veya insanlar parayı neden sever gibi bir soru olmuş. Herkesin kendine göre cevabı vardır bazı kişiler hobilerine harcamayı sever bazı kişiler araba vb pahalı şeyler almayı sever.
Hayır daha ötesini düşünür , 19 yaşında 50 yaşında adama bakmak ne demek yaa. İlk erkeği de bu adam. Birde adam sapık ve cimri hadi alsın alışverişini yapsın.
Sadece alışveriş değil tatil kuaför masrafı lux telefon lüKS yaşam sevdiği için
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hepsine en zengin kocaları ve bol bol alıiveriş yapmaları dilerim. 😊 Ben yalnız huzurlu ve sade yaşamdan yanayım. 😊 Allah herkesin gönlüne göre versin. 😊