Alışveriş & Hediyeler konusunda 338 cevap paylaştı.
Esnaf haklı ama biz de haklıyız. Ben çoğu şeyi internetten almaya başladım pandemi sürecinde. Market alışverişi bile daha pratik oluyor. Kalabalığın içine girmeden online olarak hallediyoruz. Ayrıca her şeyin en ucuzunu da bulabiliyoruz. Artık kargo şirketleri de o kadar kötü çalışmıyor. Siparişler 3-4 gün içerisinde gayet makul zaman içerisinde evime kadar geliyor.
Ürüne bağlı, tekstil ürünleri risklidir çünkü denemek gerekir, fakat denediğim ve bildiğim bir tekstil ürününü internetten alırım, diğer ürünler konusunda da eğer aynı ürün internette daha uygun fiyatla satılıyorsa yine internetten alırım, aynı fiyatsa neden birkaç gün bekliyeyim diyip gider mağazadan alırım.
Çoğu işletmeler işlevsiz hale geliyor artık, saatçilee mesela, birer birer kapandı gördüğüm kadarıyla, fakat normal, esnaf şikayetçi olacağı yerde onlar da e-ticarete yönelebilirler, işlek yerlerde dükkan kiraları acaip yüksek, neden çalışıp kazanıp kazançlarının büyük çoğunluğunu işyeri sahiplerine versinler? Bunun yerine internet üzerinden hizmet vermek daha mantıklı, böylelikle uygun kiralı bir ofis hatta ev bile işyerine dönüşebilir. İlerde bu durumun daha da yaygınlaşacağını düşünüyorum, eski mesleklerin çoğu rafa kaldırılacak.
Online alışveriş sıkıntı bundan 4 yıl önce casio kol saati aldım normal esnaftan pili bitmedi. Ama mayıs 2019 da internetten casio kol saati aldım 3 ay sonra pili bitti. Götürdüm yetkili servisine bu saat açılmış ve yanlış takılmış dedi o yüzden internet alışverişinden sogudum
Alışveriş & Hediyeler konusunda 378 cevap paylaştı.
Her ikisini de yapıyorum. Denemem gerekenleri gider mağazadan alırım. Bildiklerimi de netten alırım. Gezmeyi ve alışverişi sevmeyen bir bayan olarak böylesi çok daha iyi oluyor benim için.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,1b cevap paylaştı.
esnaf adam olacak önce esnaflıgın hakkını verecek cok gördük insanları kandıran esnafı bozuk malı değiştir diyosun 50 bahane buluyır ama online öylemi koşulsuz iade ediyorsun her esnaf kötü değil tabi ama esnafta aralarındaki kötüleri temizleyemedi satılan geri alınmaz yazısını hepimiz gördük değilmi esnafın duvarında kanunen geri almak zorunda ama malı satayım da kurtulayım derdinde idiler. Bu yüzden online alışveriş daha cazip hale geldi kimse kusura bakmasın esnaf kendi etti kendi kendine
Mahallemin esnafına giderim arkadaş. O esnaf giderse 1 ocakta yemek pişmez. Sen e ticaret sitesine ay başı veririm, kartımı unutmuşum bi ekmek gönder diyemezsin ama ben elimi kolumu sallayıp esnafa giderim ve istediğim kadar veresiye yaparım, çayını içerim, muhabbet ederim, çocuklarını severim, şöyle bir işim var kulağın delik olsun derim.
etsin bi zahmet ya bizim memleketin (şehri kastediyorum) ahlakında artık nefret etmişim bozuk çıkar sen mi bozdun diye sorar odun odun millete çürük çarığı satarlar adam gibi ilgilenmezler tabikide e ticaret alıyorsun bakıyorsun iki hafta içinde iade bile edebiliyorsun ve herşey fatura makbuz ile...
ama küçük şehirlerde yaşıyoruz mecbur internetten alıyoruz. trendyol gibi herşey olan mağaza açtılarda biz mi gitmedik. bizde isteriz kargo vermeden ucuza almak ama malesef internet kadar geniş çaplısı yok malesef.
Bızde e tıcaret yapıoruz ben kendımde herseyi onlıne alıyorum bu devırde gezmekmı kaldı. O esnafta kendını e tıcarete atsın bu zamanda dukkanda oturup musteri beklemek mı kaldı zamana ayak uyduramayan kaybolmaya mahkumdur zaten
Piyasada 1.5 tl olan kalemin (ki fabrikada allah bilir 45 kuruş falandır) 5 tl'ye aldığım günden beridir her kırtasiye giyim alışverişini online yaparım. Esnaf dükkanın kirasına beni ortak ediyor resmen
esnaf 10 yıla kalmaz coker artık yapabilecek birşey yok teknoloji sayesinde bir paradigma donusumu yaşıyoruz eninde sonunda olucakti herkez çıkarını yükseltmek icin en doğru seçimi yapıyor gunuzmuzde
Simdi ben her ikisini de yapiyorum. Bazen bir ürünü kalkip arayacagim yerde oturduğum yerde arayip buluyorum. 2 gun de kargo beklerim sorun degil. Ama gorerek yapmam gerekenler de var.
kendini bu dönemde revize etmeyen, bilgisiz, sadece parası ile al sat yapan kimse ayakta kalamayacağı gibi esnaf da kalamayacak ne yazık ki bu durum kültürel olarak kötü gözüksede bizim avantajımıza
Almıyorum artık kıyafet kıyafetlerimi eskiltmeye karar verdm aldıkça çoğalıyor giyilmiyor zaten virüsten dolayı pek dışarı da çıkılmıyor hediye getiren var saolsun 😃
Alışveriş & Hediyeler konusunda 461 cevap paylaştı.
Mağzada görmeliyim beğendiysem bedenine veya numarasına bakıp alırım. Nasıl duracağı konusunda emin olamadıklarımı denerim. Online alış-veriş bana hitap etmiyor.
Esnaf e platformlarda yerini almalı. Güçlüler zayıflar falan değil artık mesele, değişime direnen değil destek verip parçası olanlar, en hızlı adapte olanlar ayakta kalıyor.
İnternetten alışveriş yapınca en uygunu neresiyse ordan buluyorum ve alıyorum. Esnaf da İnternetten satış yapsın. Her ikisini de yapabilir. Tutan yok sonuçta.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,5b cevap paylaştı.
ürüne göre değişiyor ama genelde internet üzerinden yaparım esnaf da hiç şikayet etmesin biraz da kendilerine baksınlar. nette 100 lira olan bişeyi sen 150 liraya satarsan tabiki netten alırım
E ticaretten mi şikayetçilermiş e ticaret yapan çok az insan var sanıyodum ben her türlü gelecek onun ama her zaman eliyle almak isteyen bir kesim de var olacaktır canım ülkemde öyle düşünüyorum ben