Hiç kutlar mı iman eden bir müslüman yılbaşı demişsin ama bizim kutladığımızla diğer dinlerin kutladıkları şey arasında fark var. Öncelikle biz, Bir yılın bitişi, iyisiyle kötüsüyle yaşadıklarımızı, atlattıklarımızı uğurlarken, yepyeni bir yıla da iyi dileklerimizi sunuyoruz. Nasıl başlarsa öyle gider derler ya, onun gibi bir mantıkla. Kutlama da derken, kimsenin evinde şampanya patlattığını sanmıyorum. Daha güzel sofralar, aileler bir arada... Oturuyoruz öyle. Olayı noel ile karıştırmamak gerekir.
yılbaşı ve noel arasındaki fark
Noel, her yıl dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık'ta kutlanır. Kutlamalar 24 Aralık'ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder. Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminde 25 Aralık'a denk gelen 6 Ocak'ı Noel olarak kutlarlar. İsa peygamberin doğum günü kutlaması olarak kutlanır ancak bizim böyle bir çabamız yok. Ha ben kişisel olarak İsa peygamberin doğum gününü biliyorsam ona da iyi ki doğmuş derim. Neden demeyeyim? O da Allahın peygamberi değil mi? Bir tek HZ. Muhammed değil sonuçta. Noel ve yılbaşı arasındaki fark nedir sorusuna da yanıt verdim diye düşünüyorum. O yüzden bırakın insanlar yeni yıla güzel girsinler.
Ya bu olay sadece yanlış anlaşılma. Pek çok Hristiyan arkadaşı olan biri olark söylüyorum, Hristiyanlar Hz. İsa'nın doğumunu kutluyor. Bu bizdeki Kutlu Doğum Haftası gibi bir şey, biz ise bir yılı bitirip yeni bir yıla girişimii kutluyoruz. Ancak Hristiyanlar da Müslümanlar da Medeni takvim (İsa'nın doğumunu baz alan takvim) kullandığı için aynı zaman aralıklarına çakışıyor o kadar. Ayrıca bir Müslüman olarak Hz. İsa da Hz. Muhammet kadar peygamberim ve benim için kutsal. Bu yüzden doğumunu kutluyor olmak bana aykırı gelmiyor. Ki elimde olsa tüm peygamberlerin doğumunu kutlarım
kutlar, neden kutlamasın. yeni yılın doğum günü. abudik gubudik düşüncelerle dinden soğutmayın insanları.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Müslüman başkalarının hakkını yer mi, hırsızlık yapar mı, insanlara kötü gözle bakar mı, birbirinin hakkına tecavüz eder mi diye sorun bir gün. Noel kutlamıyoruz ya altı üstü yılbaşında keyifli bir gün geçirecek insanlalra eğlenecek. Herkes dört dörtlük müslüman ya birde üstüne yılbaşı kutlar mı müslüman diye soruyorsunuz yazık
Yilbasini yilbasi diye degilde tatil diye sevdiklerinle sevdigin seyleri yaparak degerlendirisen hicbir zarari yok bazi seyleri bu kadar kisitli gormeyin
Kardesim ben sana hindi kes yilbasi agaci susle demiyorum suanki yorumunda at gozluguyle yazilmis bir durum sevdiklerinle diger tatil gunlerindede vakit gecirebilirsin ben sadece diyorumki yilbasi olmasindan degil siradan bir tatil gunu olarak gorup yilbasina ozel gelenekler disinda sevdigin seyleri bosuna yazmadim ama genede sen bilirsin
Müslümanlar yeni bir yıla girmeyi kutluyor noeli değil.. kii müslümanlar neden ayrım yapar onu da anlamıyorum.. isa da bir peygamber değil mi?(konu açmak, tartışmak için demedim) noeli de isteyen kutlar. insanları ayrıştırıp müslüman noel kutlamaz demeyin lütfen.
Hah, her şeyi yerine getirdiniz de bir bu kaldı. Tatlım burada dolanacağına git namaz falan kılsana sen ya, dua et, o kutlamadığın hristiyan bayramını kutlayan insanların ürettiği şeyleri kullanma falan. Anca lafta müslümansınız.
Noel birçok hristiyan tarafından 24 aralıkda H. Z İsa'nın dogumunu kutladığı gündür. Yılbaşını kutlamak ya da kutlamamak sana kalmış birşey. Kutlamak için bahane arıyorsan 31 aralık mekke'nin fethi olarak kutla.
Kendini musluman sanan bir kiz işte dinini bilmeyen basi açık mesela :) tatli su müslümani
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Noeli de kutluyorum yılbaşını da milletin kutladığından size giren çıkan ne? Her yılın aynı dönemlerinde peydahlanan din tacirlerisiniz başka bir açıklaması yok
Bilmeden yorumlar yorumlar :-D Noel 25 aralıkta kutlanıyor. Yılbaşında ise insanlar yeni hayallerini ve umutlarını kutluyor, yeniyi şükranla kabul ediyor. Ayrıca kurban bayramı dediğin şamanizm örfüdür. Esas islamda kurbanın hac dışında yeri yok. 18 yaşındasın küçüksün, lütfen sorgulamaya ve araştırmaya bir parça açık ol olur mu? Salt aile baskısı ve yönlendirmesiyle hareket etme ablacım...
En İyi Cevaplar