Hafızası diğer özelliklerine bakıyorum son model ekran mı kullanılmış vb gibi. Tablet alacaksam fiyata ve özelliklere kadar detaylı bir karşılaştırma yaparım. AI benim için artı bile değil. Kendim uğraşarak bir şeyler yapmayı daha çok seviyorum. Yazmak da öyle AI yazdırmam bir şeyleri mesela.
Popülarite değil 😂 Hatta bende tam tersi etki oluyor, herkesin elinde olan bende olmasın istiyorum 🤣
Zaten ilk baktığım da o değil. Benim istediğim özellikler var mı, kalitesi, kullanıcı deneyimleri, ne kadar süre güncel kalacak vs. bunlara bakarım.
Hatta beğenmem yetmez bir de satılan yere gidip incelerim. Eğer özellikleri iyiyse ama o anda kullanımı hoşuma gitmezse tipi falan yine almam diğer seçeneklere bakarım.
İşlevine bakarım. Öncelikle küçük olup elime tam oturması lazım. Marka bütün parçaları kendi üretip ve kendi yazılımıyla entegre bir telefon yaratıryorsa süper olur.
Benimki oyun odaklı olmalı, soğutma sistemi olmalı, batarya kapasite yüksek hızlı şarj olmalı. Kameradan kısıp işlemci RAM'e yüklenip aynı para ödeyip fiyat performans olsa süper olur.
Beklentilerime karşılık vermesi. Basit düzeyde akıllı bir telefon benim için yeterli olur. Bu kısımdan sonra birazcık görsel olarak da hitap etmesini isterim.
Uzun soluklu bir maceraya hazır olan bir telefon olmalı
Hatta popüler olan müzikleri dahi dinleyemem. Kendim kesfetmeliyim her şeyi. Başkaları yapıyor diye herhangi bir şeyi yapmak bana ters gelen bir durum..
Benim için tek önemli olan kamerası. Çünkü telefonda dünyayı kurtarmıyorum tüm işim bilgisayarda. O sebeple kamerası iyi olan tüm telefonların işletim sistemi vs işimi görüyor